dinsdag 30 augustus 2011

Quilten dat het een lieve lust is.......

De laatste weken staan bij mij volledig in het teken van quilten. Dingen "moeten" afgemaakt worden en dan zit er niks anders op dan te quilten, quilten en nog eens te quilten. Ik moet eerlijk zeggen dat het me niet tegenvalt. Je wordt er steeds handiger in en de steekjes steeds regelmatiger. Zelf werk ik altijd in de ring, met een vingerhoed en de Aunt Becky. Kijk, zo ben ik het aan het doorpitten:
Ik werk graag in rechte lijnen, dan hoef je je ring niet zo vaak te draaien. Ook handig: Doordat je strepen quilt, kun je vier banen tegelijk in één keer doen. Dat schiet lekker op!
Zodoende ben ik al lekker ver. In het blokjesgedeelte heb ik al aardig wat banen gequilt. Ik wil er een beetje de vaart inhouden, er wacht zo'n leuk nieuw project! Het is moeilijk om er nog niet aan te beginnen, maar ik hou me sterk: Eerst een paar AFFO's creëren!
Oh, als jullie toch eens konden ruiken aan het scherm! Er zitten heerlijke koekjes in de oven. Het hele huis ruikt ernaar.
Dat heb ik altijd: Zodra het maar iets of wat herfstig weer is, ga ik aan het bakken of koken. Ik kan het echt niet helpen, het is sterker dan mij! Vandaag is zo'n dag, donkere wolken, af en toe een sprikkeltje regen, afgewisseld door zonneschijn. En dan die heerlijke geur als ik 's ochtends met Kyra een rondje ga doen, zo kruidig, nattig, ik weet niet, een echt herfstig geurtje. Heerlijk! Natuurlijk is het eigenlijk nog zomer, maar ik hou nou eenmaal enorm van de herfst! Fijne dag iedereen!

Hier komt het recept voor deze heerlijke koekjes:

Voor ca 75 stuks:
375 gr roomboter
188 gr bastersuiker
188 gr kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
zout
50 gr boteraroma (bij de bakker kopen)
500 gr bloem

Alles goed mengen, dikke rollen ervan maken, in plakjes snijden van ca 1 cm, in het midden van de oven op 200 gr C, ongeveer 10 min.
 Je moet ze écht eens maken hoor! Je scoort er vast en zeker punten mee!

vrijdag 26 augustus 2011

Vervolg "Poststamp Quilt" van de Jellyrol

Natuurlijk herinneren jullie je nog wel dat ik van 't voorjaar enthousiast ben begonnen aan deze quilt. Het patroon had ik van de site van Moda, die helemaal vol staat met de mooiste ontwerpen. Ik was er meteen helemaal weg van en het leek me voor een beginneling op de naaimachine niet al te ingewikkeld. Hij is inderdaad lekker makkelijk te maken, ontworpen door de Australische Julie, die ook al zo'n leuke eigen blog heeft. Nadat de Sterrenquilt helemaal af was, ben ik verder gegaan aan deze. In tegenstelling tot wat ik normaal altijd doe, alles met de hand, is deze dus volledig machinaal in elkaar gezet. De randen zaten er dan ook al gauw omheen:
De quilt is nu gedubbeld en dus helemaal klaar om doorgepit te worden.
Hier nog even een close-up van de 'postzegeltjes':
Zo kun je de randen goed zien:
De achterkant is niet zomaar even snel in elkaar geflanst, nee, er is echt even tijd aan besteed. Niet zelf bedacht hoor, ook dit stond volledig beschreven op de site.
De rijen blokjes had ik over van de voorkant en daarnaast heb ik opgevuld met diverse stofjes uit deze serie: "Fandango" van Moda.
Het wordt een lekker zomerse quilt, heel iets anders dan de kleuren van m'n Sterrenquilt. Wel leuk hoor, vind ik. Is weer eens iets anders.....
Kyra komt gewoon lekker bovenop de quilt liggen en kijkt met een blik van: "Wat ben je aan het doen?"
Wat een droppie hè!
Volgens mij is het slaapverwekkend........
Fijn weekend iedereen!!

En dan nog even dit:
Lieve allemaal, ik wil jullie heel erg bedanken voor al die leuke en lieve reacties op m'n vorige berichtje!! Echt niet normaal, zoveel !! Ik heb ze met heel veel plezier allemaal gelezen en ik werd er stil (en soms een beetje ontroerd) van. Superbedankt allemaal!!

dinsdag 23 augustus 2011

De Sterrenquilt is af !!

Er zijn soms van die momenten tijdens het quiltproces, dat je denkt: "Hij komt nooit af !". Om eerlijk te zijn, heb ik dat de laatste maanden best vaak gedacht. Ook al was ik regelmatig een blok aan het quilten, toch schoot het voor mijn gevoel niks op. Totdat.....het middenstuk ineens klaar was. Meteen daarna ben ik ijverig doorgegaan met de kleine sterretjes. Toen die af was ging ik over de buitenrand nadenken. Hoe zal ik die doen? Ik heb er een prachtige kabel bij gelegd, maar uiteindelijk zag ik dat toch niet zo zitten.(daar ben ik weer zo lang aan bezig....oei wat lui!!) 'Niet te moeilijk doen' dacht ik. Omdat ik in de quilt veel blokjes en strepen heb gequilt, heb ik de buitenrand gewoon simpel doorgepit met twee strepen. En ik vind het hartstikke mooi geworden!!!
Zaterdag heb ik de afbiesrand erlangs genaaid en met de hand vastgezet. Maandag was het schitterend weer, dus hup de quilt in de wasmachine en lekker buiten in de wind laten wapperen.Hij ruikt nu heerlijk en voelt zo lekker zacht aan....
Voor de liefhebbers heb ik er (om af te kicken) een extra aantal foto's van gemaakt:
Hier kun je de rand met de gequilte strepen goed zien......
Natuurlijk mag een label op je quilt niet ontbreken. Zelf maak ik er een van een stukje stof door er met potlood mijn naam, woonplaats en datum én natuurlijk de naam van m'n quilt op te zetten. Daarna borduur ik het met twee draadjes DMC en naai het label mee in de afwerkbies.
Ik ben er echt superblij mee! Hij ligt te pronken op de bank en ik kijk er (toch wel) met trots naar. Weer een UFO die een AFFO is geworden!! De quilt meet 160x200 cm, is gevuld met een 100% wollen vulling en is  met de hand gepatched én gequilt. De achterkant is helemaal van dezelfde stof, daardoor kun je heel goed het quiltpatroon zien. Fijne dag!

Wil je nog meer foto's van deze quilt zien? Klik dan onder dit berichtje "Sterrenquilt" aan en je ziet de oudere berichten zo verschijnen.

maandag 15 augustus 2011

Wit op Maandag.....

Soms zie je dat wel eens op blogs: Emaile op vrijdag, blauw op woensdag (ik noem maar wat). Vandaag doe ik Wit op Maandag. Ik heb namelijk een groot zwak voor gehaakte spreien. En dan met name witte. Helemaal lyrisch wordt ik als ik er eentje zie. Ik kijk dan met bewondering naar al die ingewikkelde prachtige patronen die erin zijn gehaakt. Je moet natuurlijk eerst weten dat ik absoluut niet kan haken. Heb het wel eens geprobeerd, een paar pannelappen. Dat werd niks, helemaal scheef! Geen idee waar mijn liefde voor dit soort spreien vandaan komt. Als ik er dan eentje zie liggen, bijvoorbeeld op een (rommel)markt, dan kan ik er écht niet zomaar voorbij lopen. Stel je voor hoeveel uren dat iemand daar mee bezig is geweest! Inmiddels heb ik er nu drie liggen:
Dit is mijn laatste aanwinst. Afgelopen zaterdag was er een Zomermarkt bij ons in de buurt. Voor de plaatstelijk Kerk. Er was, naast heel veel rommel en allerlei gezellige kraampjes, ook een veiling. En wat denk je? Daar ligt dit prachtige sprei! De afmeting is 170x210 cm en ik was er op slag verliefd op. Alleen was de veiling pas om 11 uur en toen ging het regenen. Ik heb nog even staan wachten, maar de kids wilden erg graag naar huis. Jammer....maar helaas, ik hoopte maar dat iemand anders er heel erg blij mee zou zijn. Totdat......om half 6 de telefoon ging: Mijn schoonvader: "Het sprei is niet verkocht en als je het wilt kopen moet je die en die bellen". Helemaal blij was ik, meteen gebeld en het sprei opgehaald. Voor maar 7 euro!!!!! Het heeft zo moeten zijn, soms raar hoe dingen lopen, vind je ook niet? Hier zit een gelukkig mens..
Deze sprei heb ik een paar jaar geleden via internet gekocht, ook al zo'n beauty.....
En dit is een erfstuk uit mijn familie van mijn moeders kant. Ze had hem nog liggen en nu mag ik hem hebben. Wat een geluk als je moeder alles bewaard!
En wat doe ik er nou mee? Eigenlijk niks, koesteren en naar kijken. Af en toe hang ik er eentje over de bank
Hebben jullie ook ergens een zwak voor? Fijne dag voor iedereen!
PS: Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor jullie lieve reacties op m'n vorige berichtje. Ook iedereen die via het Prikbord heeft gereageerd. Heel erg leuk om ze allemaal te lezen. Ik werd er helemaal stil van...

zondag 7 augustus 2011

Zomerse Sterren

Daar ligtie dan: Mijn Sterrenquilt. "Hij is af ?"denk je? Nou nee, maar ik ben wel blij, want het middenstuk met de grote sterren is wel klaar. Dat betekent een heuse mijlpaal. Soms dacht ik echt dat hij nooit af zou komen. Maar vanmiddag heb ik de laatste grote sterren doorgepit.
Nu ga ik beginnen aan de kleine sterretjes. Om het niet al te ingewikkeld te maken, dacht ik om in het middenstuk van het sterretje een vierkantje op z'n kant te quilten en dan alleen in de ditch de rand die grenst aan de grote sterren én in de ditch de buitenrand. Snappen jullie ?!! Zou dat genoeg zijn ?
Hier istie nog even in z'n volle glorie, hangend over ons overvolle houthokje.
Voor de buitenste rand ligt al een mooie quiltmal gereed. Waarschijnlijk ga ik er een kabel in quilten.
De geraniums doen het echt supergoed. Wat zijn dat toch dankbare planten. Overvol staat deze bak met roze/witte bloemen. Mooi geheel zo, toch ?!
Voor onze jongste DS komt de laatste vakantieweek in zicht. We hopen nog op een paar dagen mooi weer en anders......tja, dat weet ik eigenlijk ook niet....mijn inspiratie is een beetje op......Misschien kan er nog een vriendje komen logeren? We kijken wel...Fijne week voor iedereen!

woensdag 3 augustus 2011

Zomer in het (s) teken van.....

....."The Pendula Vine". Zodra er even tijd is, maak ik er weer een paar steekjes bij. Alleen de laatste twee dagen zijn er geen bij gekomen. Het was heerlijk strandweer en dus ging ik met de jongens (en vriendjes) en Kyra naar de "Betumendiek". Dat is dezelfde dijk waar ik altijd met Kyra ga lopen. Daarachter ligt een prachtig groot strand waar we altijd naar strand gaan als het warm is. We hebben genoten! Eindelijk weer eens naar het strand.
Vandaag is het weer heel ander weer, het regent hier en ik ben benieuwd of de zon zich vandaag gaat laten zien.
Al is het dan geen strandweer voor ons, voor DH kan het niet beter. Hij klust heel wat af in onze nieuwe badkamer. Ondanks dat het af en toe best tegenzat (de waterleiding is twee keer gesprongen!)schiet het best lekker op. Vandaag gaat hij alles stucadoren en dan morgen gaan de tegels erin. Dan nog het badmeubel met dubbele wasbak, de kranen en de spotjes ophangen en dan kunnen we zaterdag weer in onze eigen douche douchen!!!
Gisteren, toen ik Kyra ging uitlaten 's avonds laat, zag ik ineens deze beauty op het raam zitten. Het lijkt wel een zebra-achtige nachtvlinder. Mooi hè!
Vandaag is er nog een leuke creatieve fair bij ons in het dorp. Op een camping. Ik ben erg nieuwschierig wat anderen allemaal maken en ga er zeker een kijkje nemen! Fijne dag iedereen!