zondag 26 februari 2012

Heel geslaagd blokje !

In mijn vorige berichtje schreef ik het al: Nu maak ik ieder blokje dat aan de beurt is, ongeacht of het een lastige is of niet. Nou....hier is er dan weer eentje....een héle lastige....Paperpiecing is zowiezo niet mijn ding. O ja, ik weet het ...het werkt heel precies en je puntjes worden perfect. Daar gaat het bij mij ook niet om. Maar ik raak vaak het spoor bijster....dan zet ik er een verkeerd stofje aan...moet ik alles weer uithalen of nog erger....helemaal overnieuw doen....Nee....paperpiecing en ik worden geen dikke vrienden....Maar kijk eens wat ik nou toch voor elkaar heb gekregen:

G-5: Mariner's Compass


Is het geen plaatje ???


...ben er zelf ook wel een beetje stil van....(en heeeel erg blij dattie af is !!!!) De puntjes zijn perfect, de kleurtjes komen goed uit....wat wil je nog meer ? Niks toch ?!


De lente is in aantocht. Je kunt het overal al zien, hier en daar bloeien de sneeuwklokjes en krokussen al volop. Gisteren zijn we naar onze plaatselijke geitenboerderij geweest. Daar heeft een geboorte-explosie plaatsgevonden van heel veel kleine geitjes...zó schattig !! Hier liggen er een heleboel heerlijk warm tegen elkaar aan......


Gewoon alleen maar genieten van de warmte van de lamp en het knusse van elkaar....


Je kreeg bijna de neiging om er eentje in je jas mee te smokkelen....zo lief zien ze er uit. De jongens zouden het wel leuk vinden, maar wat zou Kyra ervan vinden als ik er met zo eentje thuis kwam...?? En DH....?? Hahaha....ik zie zijn gezicht al voor me...nee....toch niet zo'n goed idee....Laat ze maar lekker daar....dan gaan we van de week nog wel eens bij ze kijken. Fijne week iedereen !

dinsdag 21 februari 2012

Nummerrrrrr *110*111*112*

Er werd niet alleen flink gequilt, nee....er zijn ook nog drie blokjes bijgekomen voor mijn SBS (Silvia's Bridal Sampler). En omdat het een beetje het begin is van het einde (zal ik maar zeggen) worden de blokjes af en toe best moeilijk. Er zitten namelijk 140 verschillende blokjes in deze quilt en daar zijn er nu dus 112 van af. Natuurlijk koos ik er in het begin voor om eerst wat makkelijke te doen. Maar ja, dan blijven de hele moeilijke over, niet zo'n goed plan..... Daarom heb ik besloten om de blokjes te maken die gewoon aan de beurt zijn. Dit is nummer 111, die ging wel:

G-1: Love in a Mist


Ook deze was goed te doen nummer 111:

H-1: Log Cabin


Maar toen kwam nummer 112...pfffttt...even flink zweten en zwoegen op een blokje van 15x15 cm....

E-8: Lincoln's Platform


En kijk die mooie stapel nou eens liggen, 112 blokjes die al af zijn.....de losse blokjes moeten hoognodig weer eens aan de rijen gezet worden...dan krijg je een goed beeld van hoe het gaat worden....


Zo ga ik te werk: Als een blokje klaar is, zet ik een kruisje in het boek bij het plaatje. Zo kan ik snel zien welke ik al gehad heb. Ook achter in het boek streep ik het nummer aan van het blokje.


Dan heb ik nog mijn kopietje, daarop kras ik het blokje weg die ik heb gemaakt. Inmiddels is het een vodje geworden...

Je zou zeggen, drie keer is scheepsrecht en dan weet je toch wel welke je af hebt ?! Maar niks is minder waar, ik heb al eens een blokje dubbel gemaakt en een blokje vergeten aan te strepen....ik snapte er niks van...alles tellen en nakijken....Nou ja, inmiddels is de administratie weer helemaal op orde en kan ik met frisse moed verder gaan met blokjes maken. Op naar de FINISH !!!!!!

zaterdag 18 februari 2012

Mijn Hartjesquilt is AF !!

Yessss !!!! Hij is AF !! Hier ligtie dan, keurig opgevouwen te wachten tot iemand het koud heeft.....en deze heerlijk warme quilt over zich heen trekt....Deze quilt gaat je dan niet teleurstellen, hij is namelijk gevuld met een 100 % wollen tussenvulling. Mmmmm...en dat voelt toch lekker aan !!


Maarrrrr........natuurlijk willen jullie er veel meer foto's van zien.....Nou....Hier komen ze:


* De Voorkant *


* De Achterkant *


* De Bies *


* Keurig opgerold *


En nu...?? Val ik in een "quiltgat" ?? Nee hoor, jullie kennen me al een beetje....en jullie weten dat er nog best een paar projectjes lopen die ook nog af  'moeten'. En dus ga ik lekker verder met blokken maken voor mijn Aussiequilt en ik ga nog wat huisjes voorknippen. Fijn weekend !!
PS: Ik las op de Prikbordpagina dat er soms hinder wordt ondervonden om een reactie achter te laten op blogs i.v.m. de woordverifficatie die verandert is. Hebben jullie daar op mijn blogje soms ook hinder van? Ik weet nl. niet hoe ik die moet uitzetten.....kan het nergens vinden....
Laatste nieuws: Inmiddels is het gelukt om de woordverifficatie uit te schakelen, dankzij de hulp van Anja. Heel erg bedankt Anja !!

vrijdag 17 februari 2012

Toe aan de bies

Deze week ben ik vrolijk verder gegaan met het doorpitten van mijn Hartjesquilt. Heerlijk om te doen, ik had een mooie luisterboek-cd opgezet en ondertussen volgde steekje na steekje. Over de lengte en breedte heb ik strepen gequilt en in ieder blok een hart. Het wordt een lekker landelijke, vrolijke quilt voor op de bank.


Kijk, dit zijn de strepen en de harten op de achterkant:


Eigenlijk had ik geen zin om stof te kopen voor de bies en dus kwam ik op het volgende idee:


Strookjes van 7 x 24 cm snijden van de restjes en dan aan elkaar zetten en die als bies gebruiken. Het geeft nog een mooi effect ook !! (en je bent meteen van je aller-allerlaatste restjes af !!)


Vandaag ga ik de bies met de hand vastzetten. Daar ben je ook nog best een tijdje mee zoet, maar dan istie ook helemaal klaar !! Fijn weekend iedereen !!

zondag 12 februari 2012

't Was gezellig......

......daar in Zierikzee bij de open dag van "De Quilt Ster. Het was makkelijk te vinden, vlakbij de kerk, kon niet missen. Het was er gezellig druk, dames zaten aan een grote vierkante tafel te patchen en koffie/thee en iets lekkers kon je gewoon pakken. In het rond hingen verschillende quilts, groot een klein. Tegen de wand op tafels stonden bakken met lapjes en rollen stof. Ook had ze nog andere quiltartikelen en boeken bij zich. In een andere hoek deed ze de Engelse Paperpiecing techniek voor. Ook heb ik nog even gezellig met haar gekletst. Kortom: Het was erg leuk !!
Graag wil ik jullie (misschien wel, in ieder geval voorlopig) de laatste winterplaatjes laten zien uit onze tuin:
* * * * *
* * * * *
* * * * *
* * * * *
* * * * *
Natuurlijk heb ik ook nog wat dingetjes gekocht, dat kan ik gewoon dan niet laten. Mooie stofjes had ze vond ik, leuke kleine printjes, zachte kleurtjes en veel verschillende. (geen series ofzo)
Dit is mijn aanwinst, lapjes, klosjes, band en een blauwe verdwijnstift voor mijn Hartjesquilt.


***********************


           ....en een hele fijne quilterige Zondag !!

zaterdag 11 februari 2012

Toedeloehoe....

.....ik ben er vandaag even niet !! Want er is een Open Dag van webwinkel "De Quilt Ster" uit Zierikzee.Misschien zie ik je daar nog ?? Fijne dag iedereen!

PS: Klik op "De Quilt Ster" en je komt op haar site. Daar kun je alle details  vinden van de Open Dag.

donderdag 9 februari 2012

Hoezo nieuwschierig....

Oh jongens (of moet ik maar zeggen meisjes?), wat is Nederland toch in de ban van Koning Winter.....Heerlijk......Ik kan er oprecht van genieten....Bijna iedereen houdt zich bezig met schaatsen, de Elfstedentocht, en de gladdigheid op de weg....Dat laatste houdt mij erg bezig, vooral als het 's ochtends vroeg is en Kyra moet haar ochtendrondje. Gelukkig heb ik er wat op gevonden: Yaktrax, *klik*  dat zijn handige dingen die je onder je schoenen/laarzen kunt vastmaken zodat je niet onderuit gaat. Wat een uitvinding !!!! Je voelt je een stuk zekerder.....Vandaag is het weer schitterend weer, het zonnetje schijnt en dat is zó lekker !! Na een lange wandeling met Kyra 's middags ga ik verder met het quilten van mijn Hartjesquilt. En die gaat als een speer !! Eerst heb ik op ieder blok een groot Hart gequilt.

Op de achterkant kun je het beter zien....


****************


Gisteren was ik gezellig bij Idelet (mijn vriendin) om een bakje en ondertussen dat we lekker aan het kletsen waren, zijn er twee huisjes bijgekomen. Ondanks dat het niet zo hard gaat, is het een heerlijk werkje om mee te nemen.


En terwijl ik foto's voor jullie aan het maken ben, komt Kyra een kijkje nemen. "Wat ben je aan het doehoen ?" Even snuffelen, mmmmm....leuke huisjes.....Kun je dat roze ding eten ?.......


"Wat heb je daar in je hand ?" Hoezo nieuwschierig.........


Zoals je ziet, zijn de jongens wel helemaal van het schaatsen. Ikzelf waag me er niet aan, ik ben te bang om te vallen en wat te breken.....De afgelopen week zijn er bij ons op de ijsbaan heel wat mensen afgevoerd naar het ziekenhuis: gebroken heup, schedelbasisfractuur, gebroken pols......brrrrrrr......ik moet er niet aan denken........


Maar ik vind het wel superleuk dat er weer geschaatst kan worden !! Het verbroedert.....mensen praten erover met elkaar....op de ijsbaan kom je het hele dorp tegen.....de sfeer is fantastisch !!!  Voor iedereen die het ijs op gaat: Heel veel plezier !!


vrijdag 3 februari 2012

Kom maar op met de winter.....

.......want ik heb genoeg heerlijke quiltprojectjes lopen om me de hééééle winter te vermaken. Al kan ik niet naar buiten vanwege de enorme laag sneeuw, dikke ijslagen op de weg en de ijskoude snijdende wind....het maakt mij niet uit....ik ga lekker bij de houtkachel zitten quilten of patchen. De snelle blokkenquilt van Tildastofjes is gedubbeld en inmiddels zijn de eerste quiltsteekjes gezet.


In ieder blok quilt ik een hartje en de rest vul ik op met strepen..rechte lijnen...daar hou ik van. Lekker simpel...lekker snel...


Over hartjes gesproken: deze drie blokken heb ik er weer bijgemaakt voor mijn Aussie. En als ik ze zo neerleg is het toch net een hart ?!


Van de 25 blokken die ik ervoor wil gaan maken, zijn er nu 20 af. Leuk zo'n snelle quilt. Eindelijk een quilt die afkomt voor ons eigen bed. Hij is helemaal naar mijn zin, mooie blokken in rustige tinten.Iedere dag rond 7 uur 's ochtends gaat ons houtkacheltje aan. Wat geeft dat toch altijd weer een heerlijke warmte af.........en het knettert zo gezellig....Vorige week hebben we weer een enorme bult hout gekregen, dat ligt nu op het terras te wachten om gekloofd te worden. Tja, je moet er wat voor over hebben hè....


Oh ja, deze 5 huisjes zijn er nog bijgekomen. Ik loop niet meer gelijk met de datum hoor, dat kan ik niet bijhouden. Volgens mij moet je dan wel hele dagen gaan zitten patchen aan huisjes...en ik vind het nou juist zo leuk om ook nog eens iets anders te maken....


Voor vandaag geven ze overal sneeuw op...de jongens verheugen zich er al enorm op....Ook de schaatsen liggen al op hun kamers te wachten totdat de ijsbaan open gaat. Omdat wij aan de kust wonen, duurt het bij ons altijd langer voordat we kunnnen schaatsen.....maarrrrrrr......de vooruitzichten zijn zeer gunstig ! Ik denk dat we volgende week de ijzers wel onder kunnen binden ! Fijn weekend iedereen !!