vrijdag 23 maart 2012

Weekendgevoel

Met zulke heerlijke (hopelijk zonnige) vrije dagen in het vooruitzicht, krijg ik meteen een supergoed Weekendgevoel. Van de week heb ik samen met DS3 de tuintafel schoongeschrobt, zodat we weer, zonder een groene broek te krijgen, tussen de middag buiten kunnen eten. Natuurlijk horen er gezellige bloemetjes op de tafel en het grote genieten kan beginnen.......


Kyra kijkt door de achterdeur: Wat doe je daar ??

Vanmiddag nog even naar de Bieb geweest, met flink wat leesvoer kwam ik thuis. Twee Margrieten, een boek over tuinen en het boek "Sneeuwengel". Die stond al een tijdje op mijn verlanglijstje om te lezen. Ik verheug me er nu al op. Intussen staan er nu twee cakes in de oven, eentje voor vanavond en eentje voor in de vriezer. Jammer dat de computer geen geuren doorgeeft.......Maar je kunt je er vast wel iets bij voorstellen. Mmmm......dat is dus nou voor mij het Weekendgevoel........


's Avonds doe ik een poging om een blokje voor mijn SBS in elkaar te zetten. Pffffttt......dit is een lastige en vergt heel wat van mijn geduld. Sorry hoor.....maar ik vind dit téveel stukjes.....


Maarrrr.....mijn geduld wordt beloond.....hij is bijna af. Ook daar kan ik enorm van genieten. Iets waar ik tegenop zag, toch doen en zien dat het lukt/gelukt is !!  Oh ja, voor ik het vergeet: Atelier Hartendief heeft een ontzettend leuke give-away. Ze geeft wel drie patroontjes weg van Lynette Anderson. En aangezien dit een van mijn favoriete ontwerpsters is, doe ik natuurlijk mee. Jij ook??Kijk dan even op haar site. Succes !! Fijn weekend iedereen !

maandag 19 maart 2012

Ei,ei,ei.........ben ik er vroeg bij ?

Waar vroeg bij ? Nou....met de Paastak neerzetten....vindt je van niet ?? Ik ook niet !! Het is zó gezellig. In het tuincentrum schattige eieren gekocht, lichtgroen en bij onze tante een Paastak uit de tuin gehaald. Zo lekker lente-achtig, toch ?!


Gisteren was het zulk prachtig weer, echt wandelweer. Natuurlijk maken wij altijd lange wandelingen met Kyra, weer of geen weer. Maar het is toch wel heel erg lekker als de lente weer in de lucht hangt, je zonder sjaal naar buiten kan en je overal de bomen weer ziet uitbotten. We hebben onze wandelschoenen aangedaan en zijn vertrokken naar "De Slikken van Flakkee" bij Melissant. Een redelijk groot natuurgebied met verschillende wandelroutes langs en rond de Grevelingen.


Hier een prachtig uitzicht over de Grevelingen. Het krioelt er van de vogels: Ganzen, meeuwen, zwanen en eenden.


Wat je er ook tegen kunt komen zijn deze koeien. Ik heb geen idee welk ras het is, maar ik vind ze er vervaarlijk uitzien. Gelukkig zagen wij ze alleen maar achter een hek, eigenlijk ben ik er wel een beetje bang van.....Ze vonden Kyra maar wat interessant en ze bleven keurig staan voor de foto.


Als je eens in de buurt bent, is het echt een aanrader om er een wandeling te maken. Zeker in het voorjaar als alles weer gaat uitbotten en bloeien. Het is wel handig, dat als het geregend heeft, je je kaplaarzen meeneemt/aandoet.......


In het weekend is er ook altijd nog even tijd om wat huizen te bouwen. Deze keer ben ik begonnen met de sashings. Ecru en donkerrode blokjes. Lekker fleurig en vrolijk.


Inmiddels zitten er nu 6 huisjes aan elkaar, een heerlijk werkje voor bij de TV op de bank.


En oh...wat geven ze toch een lente-weer op !! Oplopende temperaturen tot 16 graden en iedere dag zon !! Mij hoor je voorlopig niet meer, ik zit in de tuin of ben met Kyra aan het lopen op het strand of aan het fietsen. Mmmmmm...............eindelijk...............

woensdag 14 maart 2012

Nu nog 'maar' 21 te gaan....

.....want er zijn weer twee nieuwe blokjes bijgekomen voor mijn SBS (Silvia's Bridal Sampler) !! Het is ook zo gezellig als Silvia langs komt, samen doen we een bakje thee (natuurlijk met iets lekkers erbij...het liefst heeft ze een zelfgebakken koekje...) en terwijl we lekker kletsen en de week doornemen, is er ineens weer een blokje af.

B-8: Mrs.Cleveland's Choice


Meteen ga ik dan verder met de volgende, want als Silvia eenmaal binnen is.....dan geeft ze zoveel energie, dat ik met vol enthousiasme verder ga. Ondanks dat dit best een lastige was (ik moest eerst met Paperpiecing een blok maken en daarna in stukjes snijden) en een hoop gepriegel, is het een plaatje geworden:

M-7: New Mexico


Geduldig wacht ik nu tot Silvia weer eens tijd heeft om langs te komen. Intussen ben ik aan het borduurwerkje begonnen van de N&D-dag. Afgelopen zondag was het perfect borduurweer. Heerlijk in de zon zitten en steekjes maken......


Van de week kreeg ik een geweldig pakketje: Een doos vol met oude Quiltnieuws. Tilly had namelijk haar quiltkast opgeruimd...........en ik ben er superblij mee !! Heerlijke kijkbladen, boordevol inspiratie-ideeën en prachtige foto's. Daar kan ik uuuuuuren in kijken......


Zo....jullie zijn weer helemaal op de hoogte van mijn vorderingen. Gezellig dat jullie even langs kwamen ! Fijne dag !

zaterdag 10 maart 2012

Naald&Draad-dag 2012


Het was gezellig, onze allereerste Naald&Draad-dag in Heenvliet. We kwamen eerst in de hal, waar ik drie van mijn quiltjes ophing om mee te dingen naar een klein publieksprijsje. Daarna kwamen we in de grote zaal waar het al een gekwebbel van jewelste was.


We gingen aan een tafel zitten in de hoek van de quiltsters. (je had ook nog tafels met borduursters) Het was erg leuk om nieuwe gezichten te zien en kennis te maken met andere quiltsters. We hebben heel wat gekletst en gelachen natuurlijk !!


Dit is de tentoonstellings-muur. Er hingen prachtige quiltjes en borduurdingetjes.
Op de bovenste foto links, dat zijn de drie van mij. Ik viel niet in de prijzen....maar de winnaars hadden prachtige quiltjes gemaakt !!


Naast mij zat een gezellige quiltster die pas aan het begin van de middag deze schitterende huisjesquilt tevoorschijn toverde uit haar tas !! Is hij niet prachtig !? Ze maakt hem voor haar zoon, die makelaar wordt. In het grote huis komt nog een bordje met "Verkocht", leuk idee hè ?!


Zelf heb ik vandaag 3 huisjes aan mijn verzameling toegevoegd. De stand komt daarmee op 32 stuks.



Dit was het werkje voor deze dag. Een "Schoolhouse", waarvan de bedoeling is dat je er iets leuks van maakt, bijvoorbeeld een tasje of een speldenkussen, en die dan laat zien op 17 november als de volgende N&D-dag is.


Ik ben nu zover gekomen:


Het borduren werd niks, te priegelig. (Had ik mijn leesbrilletje maar moeten meenemen...) Maar dat komt nog wel......


Tot slot ben ik nog gevallen op dit schattige quiltje. Wat een leukerd hè! Kortom: Wij vonden het een geslaagde dag en hebben er erg van genoten.

vrijdag 9 maart 2012

Mede dankzij jullie.....

.....is het, dat ik op het moment zo enthousiast bezig ben met de SBS-blokjes. Het is zo leuk om jullie reacties te lezen, ik word er iedere keer weer helemaal blij van en gestimuleerd om nóg een blokje te maken. Zeker nu de eindspurt is ingezet, kan ik wel een duwtje in de rug gebruiken. Dankjewel allemaal !! Gisteren heb ik blokje nummer 117 gemaakt; met de paperpiecing-techniek. Jullie weten het....niet bepaald mijn favoriete techniek.....Maarrrrr......hij is weer erg goed gelukt:

L-2: Mother's Favorite


In mijn vorige berichtje, liet ik al een overzichtsfoto zien van de blokjes A-H. Nu heb ik ook een foto gemaakt van de blokjes I-N. Ik heb de foto's onder elkaar gezet, zodat jullie kunnen zien hoe de quilt er dan gaat uitzien:



Je ziet het, nog redelijk veel open plekken in de D, M en L-rijen. Maar, andere rijen zijn weer helemaal klaar, zoals de A, E en G-rijen. Nu de laatste blokjes gemaakt worden, ik moet er nu nog 23, is het superleuk om de rijen af te maken en je het geheel kunt zien. Voor iedereen die er mee bezig is (of er óóit aan begon) zou ik zeggen : Haal het boek weer eens uit de kast en maak er een paar blokjes bij. Je zult zien dat je opnieuw enthousiast wordt van deze prachtig quilt. Fijn weekend !! 


dinsdag 6 maart 2012

Nummer **114**115** én **116**

Ondertussen zijn er weer drie blokjes bijgekomen voor mijn SBS (Silvia's Bridal Sampler). Opnieuw niet altijd de makkelijkste, maar ja....het maakt wel dat ik trots en blij ben met elk nieuw blokje !! Zoals deze:

G-9: Modern Tulip


D-2: Milky Way


I-5: Mexican Star


De stapel met rijen blokken wordt ook steeds hoger. Dit is maar de helft van wat er af is hoor !


Ik ben nu bezig om alle losse blokken aan de rijen te zetten, zodat er meer overzicht is. Bij ieder nieuw te maken blokje, kijk ik namelijk welke stofjes ik ga gebruiken en dat moeten het liefst andere zijn als die ik in de blokjes ernaast heb gebruikt.......en hopelijk zoekt het nu wat makkelijker.


Dit zijn de rijen A-H, van boven naar beneden.


Zo kun je goed zien hoe de quilt gaat worden. Hij wordt wel veel groter als ik gedacht had. Een flinke eenpersoons volgens mij. (natuurlijk staat de afmeting in het boek erbij, maar daar kijk ik dan weer niet naar....dat ben ik weer.....) Het is erg leuk om de blokjes aan de rijen te zetten, het wordt eindelijk één geheel. A.s. zaterdag 10 maart ben ik van plan om samen met mijn moeder naar Naald en Draad-dag  *klik*  te gaan. Ik ben er nog nooit geweest, maar het schijnt erg gezellig en leuk te zijn. Wie gaat er nog meer naar toe ?  Misschien zie ik je daar ?


donderdag 1 maart 2012

Alle blokken voor mijn Aussie zijn klaar !

Van de week heb ik de laatste blokken voor mijn Aussie-quilt afgemaakt. En nu ze dan allemaal klaar zijn, is het tijd geworden om ze eens neer te leggen om te kijken welke waar zou moeten komen. Soms kan ik daar heel lang over puzzelen en dubben; Nee..die past daar niet....geen twee dezelfde stofjes bij elkaar leggen....niet twee donkere naast elkaar...en ga zo maar door. Af en toe wordt ik gewoon moe van mezelf......maar deze keer niet; in één keer lagen de blokjes goed !!  Dat mag wel een wonder heten !! Kijk, zo gaat het worden:


Alle blokken hebben nu een nummertje, zodat er geen vergissingen kunnen ontstaan. Daarna heb ik de beschrijving erbij gepakt om de hoekblokken en de puntblokken te snijden. Maar toen stuitte ik op een klein probleempje: Hoe reken ik dat nu uit ?? Gelukkig bied het Prikbord van Quiltenstartpagina dan een hele goede uitkomst. Ik stelde daar deze vraag en in no-time had ik antwoord, zodat ik met een gerust hart de hoek-en puntblokken kon snijden. (eerst heb ik het allemaal wel even op papier uitgetekend hoor !!)


Intussen is er een begin gemaakt om de quilt in elkaar te zetten.


.........en deze stapel wacht geduldig totdattie aan de beurt is.........


Zo komt de quilt eruit te zien:


*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*


Als de top in elkaar zit, ga ik aan de buitenste baantjes beginnen. Dat bestaat uit twee driehoekjes: van het achtergrondstofje en een gekleurd stofje. Daar zit ook best nog wel even werk in denk ik. Maar het grootste gedeelte (de blokken) is af !! Toch ??!! Fijne dag !

PS: Deze quilt stond in de Quiltmania nr. 85. Hij is gemaakt door Linda Collins uit Australië. Van haar kreeg ik het patroon doorgemaild, waar ik heel erg blij mee ben !! Klik onder aan dit berichtje bij 'Labels' op Australische Quilt en je leest alles over het ontstaan van deze prachtige quilt.