maandag 25 juni 2012

Dankjulliewel.........

Lieve blogsters,

Ik wil jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor jullie lieve en meelevende reacties op het onverwachte overlijden van mijn vader. Woorden van troost, medeleven en bemoediging.... Het heeft ons enorm goed gedaan. Te weten dat er aan je gedacht wordt, ook door mensen die je eigenlijk nog nooit in het echt hebt gezien. Hieruit blijkt maar weer eens, dat internet helemaal niet onpersoonlijk hoeft te zijn ! Het is fijn om te merken dat mensen er voor je willen zijn, ook in moeilijke tijden.


Inmiddels is de begrafenis voorbij, het 'gewone' leven gaat verder.....soms vind ik dat moeilijk, dat alles maar gewoon doorgaat....


Het lijkt soms wel, alsof de werkelijkheid nog niet helemaal is doorgedrongen......maar we houden ons vast aan ons geloof én aan elkaar......samen slaan we ons er doorheen....


Gisteren heb ik voor het eerst weer eens naald en draad opgepakt. Een nieuw huisje is ontstaan. Toch weer lekker om te doen, even je gedachten op iets anders zetten.....


De nieuwe week begint qua weer in ieder geval goed, het zonnetje schijnt lekker. We gaan er weer van proberen te genieten.........Fijne week iedereen !


donderdag 14 juni 2012

Onbegrijpelijk....

Gisteren, terwijl ik een berichtje schreef, is zéér plotseling mijn vader overleden. Hij moest voor een operatie naar het ziekenhuis, maar is aan complicaties bezweken. We zijn allemaal in shock......zo onverwacht....geen rekening mee gehouden.....er zijn geen woorden voor.....hij werd slechts 65 jaar.......

Het besef dat we voor altijd zonder hem zullen zijn, dringt steeds meer door en is moeilijk te bevatten.

Er moet een hoop geregeld worden, dus de komende tijd zal het stil zijn op mijn blogje....

woensdag 13 juni 2012

Allemaal huisjes...

.....hier in huis. Als het 'AFFO-virus' je eenmaal te pakken heeft, dan kom je er niet zomaar vanaf...Niet dat ik dat erg vind hoor ! Helemaal niet ! ! Juist fijn ! ! Want zo komt er tenminste weer eens iets af. Na de top van de SBS en de Aussie, is het nu tijd om de Huisjes-quilt af maken.


En dat lukt aardig, al zeg ik het zelf. Eerst knip ik zes huisjes voor, speld ze op een stukje keukenrol en zet ze één voor één in elkaar. Dat kan overal zijn: bij mijn moeder, buiten op het bankje, bij een vriendin terwijl we lekker kletsen en een bakkie doen, of gewoon thuis op de bank..voor de TV als we naar 'De Kampioenen' kijken.


Inmiddels zit ik qua huisjes op de helft. Nee...ik maak er geen 365....maar het worden er in totaal 72. En dan het grote huis in het midden.
 
Oh...ik zie dat het zonnetje zo lekker schijnt....gauw mijn huisjes erbij pakken en lekker patchen in de zon......Toedeloe.........

maandag 11 juni 2012

Topperdetop....

....er is alweer een top af ! Deze keer is het mijn Aussie. Nadat alle blokken aan elkaar waren gezet, was het de beurt aan de rand. En laat ik daar nou best wel tegenop hebben gezien....heel onnodig bleek achteraf.....het was een makkie....en nog leuk om te doen ook !


Dit is'm in z'n volle glorie, hangend over onze houtvoorraad:


En hier een close-upje van de rand:


Ach...soms hebben foto's geen heel verhaal nodig....toch ? !Dit is de quilt zoals hij in de Quiltmania stond. Alleen weet ik nog niet zeker of ik er nog een extra rand aan  toe zal voegen. Eerst maar even op ons bed leggen of de maat een beetje klopt......


Dat is nou het handige van quilten; wil je het groter ? Nou dan maak je hem toch groter ! Even een extra rand eraan en....hupla....je quilt past precies.....Wat een heerlijke hobby ! !


zondag 3 juni 2012

Zo'n heerlijke zondagochtend.....


....want terwijl de broodjes in de oven staan, bedacht ik me dat ik wel even een berichtje zou kunnen schrijven.....gewoon....even gezellig tegen jullie aankletsen.....Deze week ben ik druk bezig geweest, om alle blokjes voor mijn Aussie-rand te knippen en te naaien. Het is al een aardig stapeltje geworden:


 En zo gaat het er dan uitzien, eerst een rand van deze blokjes, dan een effen rand en dan nog een rand van blokjes.Eindelijk kwam van de week mijn bestelde boek: "Civil War Legacies". Tja...je moet soms wat geduld hebben (en dat heb ik niet altijd ! ! ).....en die is het wachten meer dan waard ! Wat een geweldig boek, ik denk dat ik alle quilts die erin staan ga maken.....(wat een plannen hè )


Toen ik het boek opensloeg, zag ik een wel heel bekend randje.....


Even laten zien welke ik nu al het allermooiste vind:


*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^**^*^*^


Ik weet al hoe ik deze heerlijke, regenachtige zondag ga doorbrengen.....lekker lezen, bakkie doen met mijn lief, wandelen en verder heel veel patchen ! Aan de huisjes en aan mijn Aussie.....Fijne zondag iedereen !