woensdag 29 mei 2013

Quilttijd...........

Het blijft nattig en koud. En dus heb ik me voorgenomen om veel te gaan quilten. Want er liggen nogal wat projecten te wachten om doorgepit te worden. Ik moet me er wel altijd even toe zetten, maar als ik eenmaal bezig ben en weet hoe ik het wil, dan gaat het als een trein. Ik gebruik namelijk een Aunt Becky en heb dus ook nooit last van kapotte of zere vingers......Op Youtube staan filmpjes hoe het werkt. Vorige week vrijdag was het een regenachtige en koude dag, ik werd er gewoon een beetje somber van......(lees: Ik was het zat en wil graag lekker in de zon zitten !!!) Dus pakte ik de auto en reed als een speer naar Dreischor om me onder te dompelen in mooie, gezellige lapjes en even lekker te kletsen met Marcha. Ik had de blokken van mijn bloemenquilt bij me, om stof uit te zoeken voor de tussenbanen. En dat is gelukt ! Kijk maar:
 
 
Het is een lief streepje met kleine bloemetjes. Het is wel even goed knippen en secuur naaien, maar het is erg mooi geworden. Nu alleen nog de boven en onderrand eraan naaien.
 
 
Mijn volgende project is deze: De quilt van Layercake en charmpack van Marmelade-stofjes. De top is inmiddels af.
 
 
Gisteren ben ik geslaagd op de markt voor een mooi groen/wit ruitje voor de achterkant. Het past er echt precies bij ! Ik ben er erg blij mee. Voor deze quilt heb ik alles in huis: achterkant, vulling, quiltgaren en stof voor de bies. Misschien kan ik hem van de week opspannen en rijgen.........(als het zo regenachtig blijft tenminste...)
 
 
Op dit moment ben ik de Temecula-quilt aan het doorpitten. Die is niet zo groot: 1 x 1 meter. Goed te doen, toch ?!
 
 
 
En dan ligt mijn SBS-quilt al héél lang te wachten......maar die moet écht nog even een poosje geduld hebben. Eerst ga ik deze drie projecten afmaken. Daarmee ben ik vast de hele zomer zoet denk ik !
Fijne dag !
 

6 opmerkingen:

Gonny zei

Het 'voordeel' van dit weer... Binnen bezig zijn met de hobby. Maaaaar het zou lekkerder zijn als we dat buiten in het zonnetje konden doen.... Je bent goed bezig en ze worden allemaal mooi!!!

yvonne zei

Het zijn in ieder geval hele mooie kleuren en dat doet de zon toch een beetje kleuren .
Liefs yvonne

Nardy zei

Wat wordt je bloemenquilt mooi! Heerlijk toch om aan meerdere projecten te werken! Groetjes Nardy

Pierelantijntjes zei

Hoi Margreet
Ja ik heb ze al in het echt mogen bewonderen en ze zijn echt prachtig! Leuk hoor om ze straks helemaal af te zien.
Nou ik kwam vanmiddag thuis, maar kreeg gelijk visite. Kon dus vanavond pas wat gaan lezen. Ik besloot te beginnen in het boek wat ik na jou geleend had, en daarna nog even achter de naaimachine. Maar........
het was zo mooi dat ik het niet kon neerleggen, dusssss ik heb hem net uit. Helaas geen steek genaaid, maar een avondje lezen was ook echt heerlijk moet ik zeggen.
heel veel groetjes van mij.

Atelier Ullizee zei

Dat zien er weer allemaal stuk voor stuk pronkstukken uit! Veel plezier bij het quilten.
Die 'Aunt Becky'-tool lijkt me toch niet zo makkelijk om mee te werken, ik had er nog niet van gehoord..., maar ik wil het misschien wel eens uitproberen.
Nog een fijne dag,
Natascha

jaimie zei

Hallo Margreet,

Oh wat ze zijn ze elk op hun eigen manier mooi en zo leuk verschillend in stofkeuze, tof!

Een vraagje, waarom rijg je ze eerst door, is dat gemakkelijker of blijven de drie lagen zo beter op elkaar,... sorry ik begin net met mini-quiten en ik weet soms echt niet hoe jullie dit allemaal doen en snap er soms niks meer van, als je doorpit is dat met de hand of het machine??

Groetjes, Jaimie
http://handmadebyjaimie.blogspot.com