maandag 4 november 2013

Prairie Women's Sewing Circle

Dank-jullie-wel voor jullie lieve reacties op mijn vorige berichtje. Leuk om te lezen ! Nu is het tijd om iets anders te gaan doen. Samen met mijn vriendin Rianne, ben ik naar de Prairie Women's Sewing Circle Bee geweest in Dreischor. Dat was heel gezellig ! Iedereen kreeg een mapje met een verhaal over het werken en leven van de Prairie Women. Ook is het de bedoeling, dat er iedere maand een klein quiltje gemaakt wordt naar aanleiding van een thema. Deze keer was dat : Make do !

 

Wat is dat ? Nou, vroeger was er niet zoveel. De vrouwen moesten quilts maken van de stof die ze voorhanden hadden. En dan kon het wel eens gebeuren, dat ze nét te weinig stof hadden om de quilt van dezelfde stof te maken. Maar geen nood ! De dames gebruikten dan gewoon stof die dezelfde kleur en ongeveer hetzelfde patroontje had. Ze ruilden ook vaak stukjes stof met andere dames. En zo zag je bijna geen verschil en kon je toch een mooie quilt maken !


Dit quiltje heb ik gemaakt met de Make-do-methode. Zie je de kleine stukjes die anders zijn ? Het geeft je quilt net een wat speelser effect, vind ik. Dit is een goede les voor mij, want ik gebruik niet zo snel een ander lapje in mijn quilts. Het laat je ruimer denken !


Als opdracht kregen we mee om 64 yoyo's te maken. Die zijn inmiddels ook af......Dus ga ik nu maar verder met de halve sterren voor mijn SBS-rand. 't Wordt tijd dat die ook eens gedubbeld kan gaan worden.....
Fijne week !

9 opmerkingen:

Guusje, zei

Wat leuk dat je dit gaat doen. En erg leuk om deze informatie te lezen zo leren we ook bog iets. De jojo's zijn mooi ben erg benieuwd wat je ervan gaat maken.

Anoniem zei

Inderdaad wat leuk en ook om te zien.

Kathinca zei

make do geeft inderdaad een leuk effect. Beetje hetzelfde als scrappy maar dan nét eventjes anders. Ben benieuwd wat je met de yoyo's gaat doen.

Martine zei

Leuk die miniquiltjes en de jojo's ? worden die samen ook een quiltje?

Sis Voorn zei

64 yoyo's... ik ben benieuwd....

Judith zei

het klinkt als een heel leuk project! ik heb getwijfeld tot en met of ik hem ook zou doen...maar ik heb gewoon echt teveel omhanden :( die Make-do methode is geweldig! net even anders :0) benieuwd waar je al die yoyo's voor nodig zal hebben!

Pierelantijntjes zei

ja, ik zei het vanmiddag al, maar jij bent echt ijverig zeg! Leuk die jojo's, en wat leuk om zo weer nieuwe tips en ideeen te krijgen.
fijne week verder,
liefs Ester

Yvonne zei

Wat leuk een Bee die terug gaat naar de oorsprong van het quilten. Lijkt me heel interessant. Mooie yoyo's heb je gemaakt voor het volgende project.

Ulla's Quilt World zei

So lovely!
Greetings from Finland! :)
Ulla's Quilt World
Hugs, Ulla