maandag 5 juli 2010

Eindelijk vakantie....

Na een paar hectische weken kunnnen we nu van onze welverdiende rust gaan genieten. De jongens hebben hééél lang vakantie; pas 24 augustus gaat de oudste weer naar school. Afgelopen week hebben we, samen met hem, afscheid genomen van de Basisschool. Het is een echte puber aan het worden. Jongens wat is dat ineens snel gegaan. Zo vindt hij alles nog prima en luistert hij naar je als je iets zegt, zo is alles "triest" en "stom" en trekt zijn eigen plan. Het is even wennen hoor! Maar ik moet zeggen dat ik er ook enorm van geniet. Van een verlegen en onzeker mannetje is het een stoere boy geworden die weet wat hij wil en dat ook goed aan anderen laat merken. Ik ben zó trots op hem!! Na de vakantie gaat hij naar het VMBO. Hij heeft er enorm veel zin in. Maar nu eerst lekker een paar weken rust in de tent. In de afgelopen week heb ik nog kans gezien om de top zover af te krijgen dat straks alleen de kleine sterretjes er nog omheen moeten:

De kleine sterretjes heb ik tussendoor geknipt en keurig in zakjes gedaan. Ik moet er nog 26 maken. Zo kan ik lekker buiten zitten 's avonds en meteen een sterretje in elkaar zetten. Althans; dat is het plan.
De tuin staat prachtig in bloei, de blauwe hortensia's bleken alleen roze/paars te zijn. Nou ja, van 't najaar giet ik er wel van dat blauwsel bij. Ook de kamperfoelie bloeit uitbundig. Als we 's avonds lekker met een glaasje rosé buiten zitten ruiken we de heerlijke zoete geur ervan.

Ik heb het pas al aangegeven dat ik een kleine blogpauze inlas. Nu is het moment aangebroken. Voorlopig gaan we lekker genieten van het (hopelijk) mooie weer en de rust. Iedereen een hele fijne zomer en als je vakantie hebt natuurlijk een hele fijne vakantie!!!!!!

Tot over een paar weken............Groetjes, Margreet

20 opmerkingen:

Anoniem zei

Hello Margreet, what a wonderful quilt you have made. I see your son is starting high school, my youngest starts after Christmas so yes it is a big change from primary school to high school. Your garden looks lovely, it is winter here and so nice to see beautiful flowers on the blogs that are enjoying summer. Bye for now, Ann ~ Australia.

Pierelantijntjes zei

Erg leuke foto waar de poes en het bordje op staat.
Ik ga het ook even wat rustiger aan doen met mijn blog hoor. Lekker genieten van het mooie weer en zo.
FIjne vakantie.
Groetjes van Ester

ria vogelzang zei

Wat een lieve foto's! Geniet van je vakantie en van je stoere boy, hoor!!
Groetjes!

Hubertine zei

En weet je? Als ze dan op de middelbare school zitten, dan lijkt het alsof het nog sneller gaat!!!! Geniet van je vakantie en tot ziens. Groetjes
Hubertine

Mascha zei

Mooie foto's. Ik wens jou en je gezin een hele fijne vakantie.
Groetjes Mascha

quilting Jeannet zei

Jij ook een fijne vakantie Margreet, lekker naar het strand, wij gaan morgen een daagje fietsen op Goeree, zwemspullen mee, picknikmand, heerlijk! wij doe het met daagjes ivm de camoing, maar dat is ook lekker.
Je sterren zijn heel mooi aan het worden zo.

groetjes, jeannet

Marianne & Marie-José zei

Prachtige sterren heb je gemaakt. Dat de hortensia niet blauw is ligt aan de grond. Spijkers in de grond erbij stoppen zou ook moeten helpen. Maar zeg nou zelf, rose is toch ook prachtig!!
Fijne vakantie en geniet van je aankomende puber, want voor je het weet zijn ze volwassen.
Groetjes van Marianne

Juicybear zei

Hij wordt prachtig hoor, en je hortensia is ook super. Fijne vakantie.
Groetjes Anneke ^..^

Dorine zei

Moii wordt je sterren quilt
en ik wens je een mooie vakantie toe lekker genieten

Anoniem zei

Je sterrenquilt wordt al prachtig! Geniet van je blogpauze, en van de heerlijke zomerweer. Tot gauw!

Ellen zei

Fijne (blog)vakantie Margreet!

katrien zei

Heel mooi je sterrenquilt.
En een voorraadje geknipt ,succes.
Fijne vakantie.

Berbel zei

Je sterrenquilt is prachtig, hele fijne vakantie!
groetjes Berbel

Elisabeth zei

Een hele fijne (blog)vakantie toegewenst en je sterren worden elke keer als ik ze zie mooier. Groetjes Elisabeth

Guusje, zei

Je sterrenquilt wordt erg mooi. Jullie ook een hele fijne vakantie en geniet er maar lekker van. Voor je zoon gaat er weer een hele nieuwe periode aanbreken erg spannend en leuk allemaal.

Anja.M zei

Ik ben een beetje verlieft op je mooie sterren quilt.
Prachtig is hij.
Een fijne vakantie voor jullie en tot blogs.

'n Elzetje zei

Tjonge Margreet wat zijn je sterren mooi!!
Jaloers op je kamperfoelie; hadden wij ook altijd in de tuin. We plukten dan begin van de avond een aantal bloemen af en zetten die naast ons bed; heerlijk zo in slaap vallen.
Nog een afspraak maken trouwens voor ìn of ná de vakantie? We horen of zien elkaar wel; groetjes en rustige blogpauze toegewenst,
Idelet

marijke's crea zei

Wat is je sterrenquilt prachtig geworden en geniet van je vakantie met je kinders.
Groetjes Marijke

Annemieke zei

Gave sterrenquilt en alvast en prettige vakantie gewenst!
groetjes
Annemieke

Anoniem zei

Hoi,voor ons duurt het puberen hopelijk nog even. Na de vakantie gaat onze oudste naar groep 8. Het lijkt me echt wennen als ze naar het voortgezetonderwijs gaan. Maar ja, de tijd gaat snel...en zo hoort het ook. Ik hoop dat je lekker van de vakantie kunt genieten. Groeten Jeanet