maandag 21 mei 2012

Heerlijke Tuin/thee-dag met een gouden randje.....

Als eerste wil ik jullie ontzettend bedanken voor de leuke, lieve en positieve reacties op mijn vorige berichtjes. Ze waren stuk voor stuk heel fijn om te lezen en jullie berichtjes worden heel erg gewaardeerd !

Afgelopen zaterdag was het zulk heerlijk lenteweer. DH en ik hadden zin om er eens lekker tussenuit te gaan. Dus hup in de auto.....Kyra mee....een lange wandeling op het strand bij de vuurtoren maken.....en daarna op ons dooie akkertje richting Zeeland. Naar Loperskapelle om precies te zijn. Want daar hebben we een fantastische pluk/thee-tuin ontdekt........


We waren er al menig keertje langs gereden, maar nog nooit hadden we er echt een kijkje genomen.....


We vielen van de ene ohhhh...in de andere ohhhh.....


Want verscholen in een doodlopend straatje, ligt dit paradijsje....met allemaal leuke zitjes, mooi aangelegde hoekjes en heel veel verschillende soorten planten.....
Een ware verademing....de rust die er heerste....we genoten ervan...


Hier (klik) vindt je het adres van deze oase van rust....Ook binnen was het prachtig; een mooie keuken, gezellige lange tafel waar je eindeloos aan kunt theedrinken...Maar omdat het zulk schitterend weer was, hebben wij natuurlijk buiten gezeten..in de zon...Onder het genot van een grote mok thee en een enorme punt blauwebessentaart kwamen we helemaal tot rust en vonden we het eigenlijk heel jammer dat er toch weer een moment komt dat je naar huis moet.


Je zou denken: Nou, dat was een superdag ! Maar komt nog meer: Er was een grote rommelmarkt bij ons in het dorp. 's Ochends al heel vroeg (8 uur) gingen we erheen. Heerlijk neuzen tussen al die rommel. Ik kocht hier een paar bekers, daar een paar boeken en in een volgende kraampje zag ik ineens (achter een ander schilderij) dit juweeltje staan:


Ik hield mijn adem in: Heel mooi vond ik het ! Prachtig geborduurd, van Marjolein Bastin. En laat ik nou al jaren grote fan van haar zijn ! Haar hele servies heb ik ervan en haar tekeningen vind ik iedere keer weer mooi. Voor een klein prijsje werd het mijn bezit en ik ben er enorm blij mee.....Kijk eens hoe mooi het vogeltje alleen al is :


Zucht.....hier kan ik dus heel lang van genieten....dit kom je eigenlijk nooit tegen.....een lot uit de loterij...alsof ik een miljoen gewonnen heb......Wat een geluk hè ! Fijne dag !

15 opmerkingen:

KijkDaarIs zei

wat een heerlijk logje..fijn dat je zo hebt genoten...;0) en dat geborduurde schilderij ...dat stond gewoon op jou te wachten!!
Fijne dag..

marijke's crea zei

Ja wat kan je blij zijn hè met zo'n vondst! Zal vast een prachtig plekje krijgen!
Fijne dag,
groetjes Marijke

quilting Jeannet zei

Leuk Margreet om dat te lezen van de theetuin, het toeval wil dat ik net vorige week een folder had meegenomen van deze tuin voor "ooit"(snel)en wat een bof met je borduurwerk!

Hubertine zei

Wat een zaligheid allemaal! Een goed adresje om te onthouden! Dank voor de tip.
Veel plezier met je buit, je hebt goed gescoord.
Groetjes, Hubertine

Tilly zei

Wat een leuke dag is dat geweest, wat een mooi borduurwerk,(heb al jaaaren een poster van dit borduurwerk aan de muur hangen, op mijn was/strijkplek. dan wordt ik altijd een beetje vrolijk van)
groetjes

Heleni zei

Dat is een leuk adres Margreet.
Jeetje wie doet nou zo'n mooi geborduurd schilderij weg...?
Daar heb jij mooi geluk mee.

Heleni

Anoniem zei

Hello Margreet, what a wonderful garden to have tea and blueberry pie. That is fantastic that you bought a favourite embroidery. Wishing you a lovely week.

Annemieke zei

Wat heerlijk om te zien en te lezen. Gaaf als je zo'n mooi borduurwerk vind. Ik probeer ook altijd zoiets te vinden. Ik zou ook nog eens mijn gehaakte dekens laten zien aan jou. Ieder ochtend als ik ze zie in mijn slaapkamer denk ik: oja die moet Margreet nog eens zien op mijn weblog;)Binnenkort..

'n Elzetje zei

Leuk he die theetuin. Wij waren daar vorig jaar (of was het al weer het jaar daarvoor?). Het is nog verder opgeknapt zie ik; wordt dus snel tijd om weer eens te gaan.
Heerlijk dag heb je gehad zeg, met een superleuke vondst op de rommelmarkt.
Groet, Idelet

Guusje, zei

Het is een plaatje en zeker een groot geluk.

Anne zei

Fijn hè, dat lekkere weer!

Phebe and Jane zei

Wat leuk voor je dat je zo'n leuke dag hebt gehad. En dat je dat schilderij vond is helemaal top.
Groetjes,
Marian

Carin zei

Wat kan zo'n theetuin genieten zijn nietwaar? hier hebben we er ook eentje in de buurt.
Dat schilderij dat je gekocht hebt, heb ik jaren en jaren geleden eens geborduurd voor iemand.

Nelleke Klooster zei

Wat gezellig zo samen,en dat ziet er wel heel gezellig uit die thee tuin.
bij jullie ook zo warm geweest?
Hier wel hoor de kids hebben al heel de week wezen zwemmen.
Vorige week bij de kachel maar ja echt holland ,we genieten maar lekker.
fijn weekeind!!!!

Ellen zei

Dat was met recht een dag met een gouden randje, die theetuin ga ik onthouden, ziet er zo uitnodigend uit en ja dan het borduurwerk, je dag kon al niet meer stuk maar toen helemaal niet meer,logisch dit is een toppertje, en inderdaad zeldzaam op een rommelmarkt.
Fijn Pinksterweekend