donderdag 5 juli 2012

De draad weer oppakken....

.....is in dit geval wel heel letterlijk.Ik ben verder gegaan aan de huisjesquilt en heb hem voor tweederde in elkaar gezet. Een heerlijk ontspannen werkje, waarbij ik mijn gedachten kan laten gaan......Dat is hard nodig, merk ik. Je wordt zo opgeslokt door je dagelijkse ritme, dat er soms nauwelijks tijd is om de dingen te verwerken en een plekje te geven......


Ik ben dan ook zó blij dat we Kyra hebben ! De 'verplichte' rondjes doen me enorm goed; tijdens ons dagelijks rondje ontmoeten we buurtgenoten met of zonder hond, die vragen hoe het gaat.....en dat doet zó goed weet je ! Maar ook als we de stilte opzoeken terwijl we eindeloze wandelingen maken langs de zee, je knapt er gewoon van op.....


Omdat ik door de voorraad voorgeknipte huisjes heen was, ben ik druk aan het tekenen en knippen geslagen. Best een klus, maar ik doe er steeds maar 6 tegelijk die ik dan eerst weer in elkaar zet.


Dit zijn de laatste twee aanwinsten:


Jullie zouden je af kunnen vragen, wat Kyra met die handdoek op haar kop doet ? ? Nou.....mevrouw is bij de Trimsalon. Voor een heuse schoonheidsbehandeling; wassen, knippen/plukken, föhnen, nagels knippen, oren schoonmaken enz. enz.....We hadden dat nog nooit bij haar laten doen en we vonden dat het tijd werd. Al dat lange haar, veel te heet.....Ik ben zéér benieuwd wat ze ervan vind én hoe we ze straks terugkrijgen !


Dit zijn 'mijn' Annabellen....ik ben er helemaal flieft op.....er staat dan ook een hele rij achter in de tuin....zó mooi !


En wat zal ik eens gaan doen, nu ik het rijk alleen heb ? Huisjes voorknippen ? Lekker bladeren in quiltboeken ? Mmmm........even verzinnen.....heerlijk zoveel vrijheid.....Fijne dag !


12 opmerkingen:

Quilting Moesje zei

Mooi !!! je huisjes zo aan elkaar ook :o)
Fijn dat het je ook helpt ...
Lief so'n schoonheidsbehandeling voor Kyra ... ben benieuwd hoe ze er van opknapt !
Groetjes,
Simone

Anoniem zei

Your houses are lovely Margreet. I am so gad that Kyra brings a smile to your face, take care dear Margreet. I am sure Kyra loved her beauty treatments at the salon.

Ritainquiltland zei

Die Kyra wordt maar verwend. Lief hoor!!
Je huisjesquilt wordt echt prachtig. Leuke kleurtjes gebruik je er voor.

Annerieke zei

de huisjes worden prachtig. heerlijk mijmeren, denken en doen tijdens het wandelen en handwerken heeft iedereen nodig :)

Tilly zei

Fijn dat je weer aan je huisjes verder bent gegaan, zijn mooie kleurtjes. En Kyra komt straks verwaand met een viooltjes luchtje weer binnenstappen. fijne dag toegewenst!. groetjes

Anoniem zei

Mooie huisje. Goed dat het wandelen met de hond afleiding geeft.

quilting Jeannet zei

Ik had het even allemaal gemist Margreet, vond het wel stil bij je. Ik wil je ook nog condoleren met het zo onverwachte verlies van je vader vreselijk, en dat op zo,n toch jonge leeftijd.Zal voor je moeder ook allemaal niet meevallen.

Hartelijke groeten, Jeanet

Hubertine zei

Heerlijk die huisdieren!!! En geniet van de kleinen dingen! Groetjes, Hubertine

Monica en Guus zei

Je huisjesquilt wordt echt leuk, fijn dat je met kyra lekker kunt uitwaaien en alles weer een beetje een plaatsje kunt geven, groetjes Monica

jaimie zei

Hallo Margreet,

Heerlijk te lezen dat je geniet en kan ontspannen tijdens het hobby'en en wandelen.

Leuke huisjes je erbij !

Groetjes, jaimie

Guusje, zei

Wat zijn je huisjes mooi en wat fijn dat het jouw ook zoveel rust geeft als je hiermee bezig bent. Leuke foto van Kyra en de Annabellen die vind ik ook prachtig.

Anja zei

Hallo Margreet,
na je berichtje ben ik eens op jouw blog gaan neuzen. Dat ziet er allemaal heel mooi uit. Inderdaad, onze smaak komt behoorlijk overeen. En ook welke boeken en films en muziek je mooi vindt en ook ik heb drie zonen!
Ik ga je blog volgen!
groeten Anja.