zaterdag 14 juli 2012

Mijn Lijst

Volgens mij heeft iedere quiltster er eentje: EEN LIJST. Wat voor lijst? Nou...eentje die boordevol staat met boeken die je 'ooit' nog eens zou willen hebben....De ene keer koop je een boek van je lijst gewoon in de boekwinkel, een andere keer via de Tweedehandsroute of (als je een bofkont bent) krijg je het boek van je lijst zomaar van iemand.....Natuurlijk heb ik ook zo'n lijst. Sinds 2005 ben ik 'besmet' met het quiltvirus en struin ik alles af naar de mooiste quiltboeken. Inmiddels is mijn verzameling tamelijk uitgebreid geworden.....


Er zit van alles tussen: Patronenboeken, Kijkboeken en Leesboeken....als het maar over quilten gaat......


Eigenlijk heb ik geen favoriet boek, maar het boek waar ik heel blij mee ben (en wat ik ook bijzonder vind dat ik het heb) is toch wel het boek van An Moonen: "'t Is al beddegoet". Daar ben ik erg blij mee. ;-) En wat ik dan ook heerlijk vind, zijn de quiltkijkboeken. Gewoon lekker bladeren, inspiratie opdoen en dan aan de slag gaan. Een heel fijn boek vind ik dan, is "Make room for quilts" van Nancy J. Martin.


Hoeveel boeken zitten er inmiddels in mijn collectie? Nou......65 om precies te zijn. En nu zou je bijna denken, dat de collectie wel compleet is.......bijna.......
Maarrrr.............dit boek stond hoog op mijn lijst.......en wat een geluk dat ik het kon overnemen van Willie. En blijkbaar hebben meer van jullie het hoog op je lijst staan. Willie had namelijk (na mij) nog 31 mailtjes gehad ! ! Ik voel me nu echt een geluksvogel........


Het is een prachtig boek, boordevol verhalen en patronen. En wat ik zelf heel erg leuk vind: Het is voorzien van een handtekening van Petra Prins zelf !


*U*U*U*U*U*U*U*U*U*U*U*


Ô*Ô*Ô*Ô*Ô*Ô*Ô*Ô*Ô*Ô*


En oh....wat staan er weer prachtige WIM-metjes in ! ! (Wil Ik Maken) Maar dat is weer een hele andere LIJST.....die ga ik ook nog eens met jullie delen hoor !


Eerst 'moet' ik nog mijn "Building Houses from Scraps"-quilt afmaken. Het weer zit wat dat betreft mee, 's ochtends 'even' het huishouden en 's middags heerlijk in de stoel in de tuin huisjes in elkaar zetten. Zo gaat het bijna de hele week al. Twaalf huisjes zijn nu af van de onderste rand. Het moeten er 27 worden, dus nog 15 te gaan.....Ook morgen geven ze regen en wind op, dus dat wordt huisjes voorknippen, denk ik.


Het zal de komende weken wel wat stiller worden hier op mijn blogje. De jongens hebben vakantie en DH ook bijna. Even een rustmomentje.......Hopelijk klaart het weer op en kunnen we gaan genieten van heerlijk warm zomerweer waar we toch de hele winter naar uit hebben gekeken, of niet dan !? Ik wens iedereen een stralende zomer toe, veel gezelligheid, ontspanning en heel veel quiltplezier !

17 opmerkingen:

Gonny zei

Heel bekend verhaal van de boeken (en tijdschriften), HEERLIJK om doorheen te bladeren als je even niet handwerkt. Geniet ze verder van de vakantie-tijd en de boeken.

quilting Jeannet zei

Ja, dat boek van Petra is inderdaad een heel erg leuk inspirerend boek als je van medaillonquilts houd. Daar staan ook allerlei WIM projecten in. Een hele fijne vakantie, het zou volgende week beter weer worden, of zeggen ze dat om de moed er in te houden???

Ineke Hulzebos zei

Oh, wat veel boeken!!! Maar ik mag niet klagen hoor, ik heb mijn dekenkist vol met boeken *Ü* Ik geloof dat ik met de tijdschriften erbij ook aan de 65 kan komen *Ü*
En het lijstje van WIM-metjes heeft iedere quiltster toch??? Hihi Ben benieuwd naar jou lijst!
Fijn weekend

marijke's crea zei

Wat een heeeeerlijke stapel leesplezier!
groetjes Marijke

lia zei

Ja dat herken ik ik heb ook een aardige verzameling opgebouwd.Wat wordt je huisjesquilt mooi.En een hele fijne vakantie hopelijk werkt het weer een beetje mee.
Groetjes Lia

Willy zei

Zelfs als niet quiltster heb ik quiltboeken en ben er super blij mee. Zo kan ik toch genieten van al die prachtige quilts.
Fijne vakantie,

Anoniem zei

Heerlijke stapel boeken zeg!

Merian zei

Mooi boek, staat ook nog op mijn lijstje.
Ik heb er ook al een aantal.
En de boeken van Ann Moonen, ik heb ze alle drie en blijf er in bladeren/kijken.
Hopelijk wordt het weer beter en een fijne vakantie.
groetjes Merian

ria vogelzang zei

Tuurlijk heeft iedere quiltster zo'n lijst .... (en nog meer lijsten....)
Van harte met je boek!! Dat is echt pracht!!!
Geniet ze!

jolanda zei

Wauw, jij hebt een hoop quiltboeken!!
En het maakt niet uit hoe vaak je ze al bekeken hebt... ze blijven leuk!

jaimie zei

Hallo Margreet ,

Oh ja of het nu over quilten gaat of iets anders van hobby, die lijst hebben we allemaal en boeken in overvloed ook, maar toch nog niet genoeg hé :-))

Je huisjesquilt is écht wel prachtig ség, ben benieuwd als hij helemaal af is.

En dat zomerweer...ja helaas vér zoek hé! Maar dat gaan we niet aan ons hart laten komen hé (of toch een poging doen van niet hihi).

Groetjes, jaimie

Guusje, zei

Mooie huisjes heb je al gemaakt en wat een geweldige stapel boeken heb je het boek van PP is geweldig die ligt hier ook en af en toe blader ik er even in.

Phebe and Jane zei

Wat een heerlijke stapel quiltboeken heb je. En een gelukje voor je dat je dat nieuwe boek kon kopen.
Groetjes,
Marian

lawi's Quilting zei

Margreet, wat ben ik blij dat je zo van je nieuwe boek geniet.
Het zijn er in middels 39 mails geweest, zelf gisteren nog ééntje.
Een hele fijne vakantie.

Groetjes Willie

carina zei

Zo een klein bergje noem ik dat! Heerlijk kan er ook enorm van genieten, lekker bladeren en dromen....... Nou een fijne vakantie met de jongens om je heen! Groetjes carina

Pierelantijntjes zei

haha, ik dacht dat ik een boeken freak was, maar jij kan er ook wat van hoor!
Ik zie je huisjesquilt groeien. wat wordt ie ontzettend leuk zeg!!!
Ik wens je veel zonneschijn toe Margreet (dan krijg ik het ook ;-))
liefs Ester

Rian zei

heerlijk he, al die boeken. en bij mij zijn het niet altijd quiltboeken, ook andere hobbys komen voorbij.

geniet lekker van je vakantie!