maandag 5 november 2012

Het Quiltritme.......

...........heeft me helemaal te pakken. Dit miniquiltje is doorgepit. Mede dankzij het regenachtige weer, want er was toch geen lol aan om erdoor te gaan ?? Zelfs een rondje met Kyra lopen was een uitdaging op zich.....helemaal ingepakt en onder de paraplu weggedoken maakten we razendsnel een ommetje. En dan gauw naar binnen, dit quiltje afmaken. Het is een schattig klein quiltje geworden, lekker simpel. De stofjes spreken voor zich........
 
 
Zo lekker gezellig; binnen zitten met de kaarsjes aan, een knetterend houtkacheltje, grote pot thee én de nieuwe "Country Living".....mmmmmmmmm.........(en genieten van mijn nieuwe quiltje natuurlijk !)

 
Het is altijd weer een hele puzzel om de randen goed te quilten.....het komt bij mij negen van de tien keer niet uit........
 
 
 
Mijn Huisjesquilt heb ik donderdag afgemaakt. De bies eromheen en in de wasmachine op 30 graden. En toen kwam natuurlijk hét grote moment: De quilt afleveren bij mijn schoonmoeder, die van niks wist en helemaal verrast was. Ze vond het een hele eer en is er enorm blij mee. De quilt krijgt een prachtig plekje in hun slaapkamer, zodat ze er iedere morgen naar kunnen kijken als ze wakker worden.
 
 
Toen we een poosje geleden bij "de Quiltster" waren, zagen we dit schattige band. Meteen borrelden de ideeën in ons hoofd op. We namen een stukje mee en thuis maakte ik er twee speldenkussens van. Eentje voor mijn mam en eentje voor mij. We naaiden er van die leuke quiltbedeltjes op; een naaimachientje, een schaartje en een meetlintje. Het is echt een leukertje geworden, vind je niet ?!
 
 
Nu ik helemaal in het Quiltritme zit, moet ik daar goed gebruik van maken. Deze week ga ik de rand zetten aan mijn Aussiequilt, zodat ik hem kan oprijgen (minst leuke klus van het hele quiltproces....) en daarna kan gaan quilten. Het is een grote quilt, dus daar ben ik wel even zoet mee.......

17 opmerkingen:

Quilting Moesje zei

Gezellig ... en al je Quiltproject(jes)en !
Zal zeker genieten zijn je huisjes quilt !


Groetjes,
Simone

Heleni zei

Je huisjesquilt is super geworden Margreet. Kan me voorstellen dat je schoonmoeder er blij mee is.
Het miniquiltje is ook erg leuk geworden. Leuke kleurtjes ook.
Mag ik je een tip geven voor randen quilten?
Vanuit het midden van het quilt beginnen met tekenen, dan kun je de hoeken aanpassen als het niet op een heel patroon uitkomt. Dan krijg je alle hoeken hetzelfde.

conny's quilts zei

Wat een schattig miniquiltje en dat speldenkussen is ook mooi zeg. Lekker bezig!

wilma oud zei

Oh oh, alles zo mooi wat ik op jouw foto's zie. Je hebt lekker doorgewerkt. En de huisjesquilt.... kan me zo goed de blijdschap voorstellen, wanneer je die cadeau krijgt.

Pierelantijntjes zei

Zoooo jij bent echt goed bezig!
De speldenkussentjes zijn echt heel erg schattig! En het mini quiltje ook.
Wat lief dat je de huisjesquilt aan je schoonmoeder hebt gegeven. Een heel erg mooi kado!
ja, het is weinig wandelweer helaas. ook deze week kan ik niet. Moet donderdag naar de kapper. Hoop je toch snel weer te zien. missch. volgende week.
liefs Ester

marijke's crea zei

Leuk quiltje geworden!
Fijn dat je huizenquilt zo'n goed thuis heeft gekregen!
groetjes van Marijke

Judith zei

Heerlijk om je blog te lezen. Wat zalig dat je zo in dat quiltritme zit. Ik probeer er ook in te komen! Vanavond maar weer even wat tijd daarin steken. Je band is helemaal te gek.

Judith zei

Oh sorry hoor, zit ik achter elkaar dezelfde reactie te plaatsen.... Zo ongeduldig ben ik nou.

Doniene zei

Such lovely fabrics!! So cozy with your tea and fire!!! Have a great day!

Groetjes!

Doniene

broenie zei

Prachtig! En wat lief om je huisjesquilt aan je schoonmoeder te geven. :-)

Phebe and Jane zei

Wat een gezellig blogje. Krijg vanzelf zin om te gaan quilten als ik bij jou lees.
Groetjes,
Marian

Willeke zei

't ziet er allemaal prachtig uit en wat een schattig speldenkussentje!
Veel succes en plezier bij het quilten van je Aussie!

belarmina zei

genial!!!!!!!! edredon para la madre muy tierno
saludos

Atelier Ullizee zei

Leuk berichtje! Het miniquiltje is heel 'knoddig' (lief!)... en veel quiltplezier verder!
Groetjes,
Natascha

Guusje, zei

Wat een leuke miniquilt en wat is je huisjesquilt prachtig geworden, wat geweldig dat hij zo'n mooi nieuw huis heeft gekregen. Het band is prachtig en zo leuk op de speldenkussens.

Carin zei

Wat een dotje van een quilt !!! Je huisjesquilt is ook prachtig geworden, net als je speldenkussentjes (handig zijn die nietwaar?)

Phyllis zei

Wat heerlijk al die quiltprojecten! En wat een fantastisch cadeau, de huisjesquilt. Vind je kleine quiltje heel gezellig wat een nette steekjes. Die hoeken zijn altijd puzzelen en zelf zie je misschien dat er iets niet helemaal gelijk is, maar een ander niet & is dat ook niet de charme van handwerk?