donderdag 7 maart 2013

Mijn eigen Snoepwinkeltje

Soms voel je als quiltster net een klein kind in een snoepwinkeltje: Zoveel keus is er aan stofjes, patronen en hebbedingetjes.....En een echte verzamelaarster als ik ben op dit gebied, kan ik wel zeggen, dat ik best goed kan winkelen in eigen kast. Stofjes en patronen genoeg ! En terwijl ik hevig mijn best deed om "Voor Ons" af te quilten, droomde ik al van een nieuwe quilt. Maar ja, welke kies je dan om als eerstvolgende te gaan maken? Gelukkig had ik tijd genoeg om het één tegen het ander af te wegen. Uiteindelijk heeft deze quilt het gewonnen:
 
 
Eerst naai ik allerlei verschillende stofjes om malletjes heen met een snelle steek. Dan krijg je zulke stapeltjes:

 
Dan zoek ik een rustig stofje uit en leg de malletjes in een cirkel op de stof, net zolang totdat ik tevreden ben over het resultaat. Daarna appliceer ik de bloem op de stof.
 
 
Uiteindelijk gaat het dit worden, uit het boek "Mix en Match" van Trine Bakke. Zo'n gezellige zomerse quilt !
 
 
Aan deze twee blokken wordt gewerkt. Het is erg leuk om te doen en niet moeilijk. Een heerlijk werkje voor 's avonds op de bank.....
 
 
 
Oh ja, dit is de top van mijn Temecula-quilt. De randen heb ik ook uit mijn "eigen winkeltje". Een mens is meestal rijker dan hij eigenlijk denkt....... Deze top gaat voorlopig even op de stapel: <*nog*te*quilten*tops*> (eerst moed verzamelen)
 
 
Wat hebben we genoten van de afgelopen dagen ! In de tuin een bakkie doen, met Kyra over het strand lopen, fietsen zonder muts/sjaal/wanten, het was heerlijk ! En wat ik ook zo fijn vindt, is dat het langer licht is 's avonds. Het voorjaar komt er nu echt aan ! Alhoewel......we moeten ons eerst nog even door een paar koude dagen heen zien te worstelen......brrrrrrrrr........niks aan.......Gelukkig heb ik een leuk quiltwerkje !
 

11 opmerkingen:

Phyllis zei

Oh, wat wordt dat leuk! Scrappy is altijd leuk, maar zeker met deze mooie kleuren.

Monica zei

Wat is dit een leuk patroon, en vrolijke kleuren heb jij er voor gekozen. Succes met het applikeren

Ineke Hulzebos zei

Wat een prachtige blokken!!! En je Temecula quilt top is prachtig!
Groetjes

Merian zei

Mooi patroontje, Gaaf he in je eigen winkel shoppen.
groetjes Merian

Sis Voorn zei

Ik herkende een paar stofjes in je nieuwe quilt... erg leuk word ie !
Heel herkenbaar dat voorjaarsgenieten ;-)
Groetjes Sis

Pierelantijntjes zei

Ha Margreet
Zo, heb eerst eens even bijgelezen. Wat is je aussie schitterend geworden zeg!!! en de quilt met de rondjes lijkt mij ook prachtig ! Leuk met al die kleurtjes. En dan die temecula quilt ook al zo schitterend en prachtig van kleur.
ik ben een beetje jaloers op je hoor. Ik ben op het moment niets aan het doen. al kriebelt het wel hoor, dus wie weet, vandaag of morgen ook maar weer eens de lapjes op gaan zoeken.
Ze geven helaas slecht weer op voor volgende week, maar ik hoop snel weer een x te kunnen gaan lopen met je.
alvast heel fijn weekend
liefs Ester

belarmina zei

preciosa!!!!!!!!!!
saludos

Guusje, zei

Wat een mooie quilt gaat dit worden en wat is je temecula quilt mooi geworden.

quilting Jeannet zei

Wat een leuke quilt Margreet, ik heb het boek ook en had al eens gekeken, en ik heb ook nog zo,n setje malletjes gewonnen bij een give away, het is een leuke voor het voorjaar en de zomer.( Oh, Oh, die woordverifficatie.....derde poging...)

handmade zei

Wat een prachtige quilt ben je aan het maken en je aussie vind ik ook super mooi geworden was hier voor het eerst vandaag maar kom zeker vaker terug hele leuke blog !!!!!

carina zei

Een leuke zomerse quilt! Duurt toch nog wel even voordat de zon zich laat zien dus je hebt nog even!