maandag 8 april 2013

Leuke dag !

Afgelopen zaterdag vertrokken we al vroeg met z'n vieren richting Rijswijk. Daar aangekomen was het al een drukte van belang. Hele horden gezellig kletsende dames stroomden 'de Broodfabriek' binnen. Binnen gekomen, keken we onze ogen uit: Zoveel mooie kramen ! Op ons gemakje hebben we kraam voor kraam uitgebreid bekeken. Tussen de kramen door, hingen er ook heel veel mooie quilts:
 
 
Ietsje dichterbij:

 
Ook hingen er heel veel antieke quilts, vaak mooi door hun eenvoud....
 
 
Door deze quilt werd ik helemaal geïnspireerd:
 
 
Een Hexagonquilt, om eerlijk te zijn heb ik wel eens een poging gedaan om zulke bloemen te maken. Helaas is dat bij proberen gebleven, omdat ik ze niet mooi genoeg kreeg. Op de beurs heb ik een setje kartonnen malletjes gekocht, want tijdens het opruimen van mijn kast vond ik een doosje vol lapjes. Precies groot genoeg om hexagonnen te maken. Dus wie weet......wordt het nog eens wat......
 
 
De Weddingring, ook een van mijn favorieten.....
 
 
Ik vind het altijd leuk om te zien hoe quilts in elkaar zitten, wat de structuur is. Daar is dit een heel goed voorbeeld van: eigenlijk zijn het alleen maar driehoekjes, die je dan zo legt, dat het dan dit wordt:
 
 
Toen ik vorige week mijn hobbykamer en kast aan het opruimen was, was ik eigenlijk wel een beetje onder de indruk van wat ik allemaal al verzameld heb.....dus toen ik naar Rijswijk ging, heb ik een lijstje gemaakt met dingen die ik écht nodig had. En ik moet zeggen, daar heb ik me aardig aan gehouden.
 
 
Ook heb ik nog vulling meegebracht voor mijn Temecula en  Marmelade quilt. Wat ik ook zo leuk vond, was dat ik zoveel bekenden zag, er hing een gezellige, gemoedelijke sfeer en het was niet superdruk, zodat je overal goed bij kon. We hebben nog een leuk winkeltje ontdekt, die niet eens zover bij ons vandaan zit: Farmyard Quilting Designs. Wat een leuke dingen ! En dan de Huisjesquilts, wat hingen ze er mooi bij ! Hele grote, maar ook kleinere. Allemaal even mooi. Helemaal opgeladen kwamen we weer thuis, het was een heerlijke dag.
 

6 opmerkingen:

Marja zei

Heerlijk he, zo'n daagje struinen op de beurs, ik ben gisteren geweest en heb me kostelijk vermaakt.

Groet,

sylvia zei

dat klinkt helemaal leuk! Jammer genoeg kon ik niet, maar wie weet volgend jaar....;)

Phebe and Jane zei

Prachtige quilts laat je zien!
Groetjes,
Marian

Marianne Gooren zei

Oh wat heb je leuke foto's gemaakt, Margreet! Leuk om te lezen dat je zo genoten hebt:)
Groetjes,
Marianne

Phyllis zei

Wat was het leuk, he? Ik heb echt een prima dag gehad op de beurs, vond hem ook gezellig, veel te zien, voor iedereen wat wils en leuke stands. Gelukkig deze keer (dat was in 5-huizen helaas anders) genoeg zitplek om tussendoor even koffie te drinken en uit te rusten. Leuke foto's!

KijkDaarIs zei

Leuke lappies heb je aan geschaft...en altijd leuk een dagje op stap..
voor vandaag ook een fijne dag!!