donderdag 18 juli 2013

In de tuin............

.......is nu het heerlijk om te zitten. Lekker onder de parasol met de Marmelade-quilt op schoot. Te warm ? Nee hoor, maar ik quilt dan ook alleen 's avonds een poosje en niet te lang, hooguit een uurtje. Maar al die uurtjes zorgen er wel voor, dat deze quilt langzaam maar zeker mooier en mooier wordt. Zie je die vlaggetjes ? Zelf gemaakt....en het staat zó gezellig ! We vieren dat het eindelijk zomer is: Hiep-Hiep-Hoera !!!
 
 
 
Het is in de tuin nu écht genieten; deze prachtige Stokroos kwam zomaar ineens op. Mooie kleur hè !
 
 
De Vrouwenmantel bloeit ook uitbundig.
 
 
Gisteren heb ik drie Hortensia's in de tuin gezet. Een nieuw soort: The Bride, een witbloeiende Hortensia die heel licht roze blosjes krijgt. Ik ben benieuwd ! Dit jaar zullen we er denk ik alleen nog geen bloemen van hebben......
 
 
Mooie combinatie van Lavendel en Vrouwenmantel......
 
 
Nog meer Hortensia's, zoals je ziet is dat wel mijn favoriete plant.
 
 
En kijk eens hoe goed onze aardbeienplant het doet ! Om de dag zit er wel een handje vol aardbeien aan. Lekker door de yoghurt met een beetje suiker.....
 
 
En zo geniet ik van de zomer. Hoe vieren jullie de zomer ?
Fijne dag !
 

8 opmerkingen:

Judith zei

Ik heb vandaag mijn eerste vakantiedag en moet wennen om niet in de airco te zijn. Vakantiespullen worden gepakt, wij maken ons klaar voor vertrek! Heerlijk, dus zo vieren wij. Je tuin ziet er mooi uit hoor. Bedenk mij nu of ik dan toch ook niet mijn dear Jane mee zal nemen.......

Anoniem zei

Vandaag nog een oppasdagje en dan zijn al mijn oppaskindjes met vakantie. Dan heb ik nog een weekje om zelf alles klaar te maken voor onze vakantie. Tussendoor zit ik heerlijk in de tuin onder de parasol weer een paar cirkels voor te bereiden van mijn king george quilt. Malletjes maken, kleuren uitzoeken en dan alvast de patroontjes uit knippen uit de stofjes. De stofjes speld ik in volgorde op een doekje. Kan straks alles zo mee op vakantie en hoef ik niet mijn hele stofjesdoos mee. Hoop in de vakantie alle cirkels lekker in elkaar te patchen.
Jouw tuin ziet er super uit, je marmeladequilt wordt mooi. Fijne zomer verder.
Groetjes Brigitta

Ineke Hulzebos zei

Wat een prachtige planten in je tuin en het is idd heerlijk om 'savonds een paar steekjes te quilten.
Geniet maar lekker van het mooie weer, doen wij hier ook!

Guusje, zei

Wat een mooie foto's van de tuin het ziet er geweldig uit. Je quilt wordt ook steeds mooier. Ik borduur veel nu en ben bezig met de laatste rand van de Antieke.

belarmina zei

preciosa entrada!!! para mi el verano es mi casa llena con mis 5 sobrinos todos ahijados nuestros
alguno ya con preciosos bebes
¡¡¡¡nueva generación!!!!
buen dí, saludos

Suuske zei

Prachtige foto's laat je zien.
Ik vier de zomer door alles in een langzamer tempo te doen en de boel de boel te laten :-)
Vandaag had ik een heuse Affo: de hartjesquilt is klaar. Dus ook ik zat door te pitten met deze hitte.

Groetjes, Suzanne

Phyllis zei

Ja,het is echt zomer bij jou. Ben ook gek op hortensia's, wat zijn er toch veel verschillende van, he? Je Marmelade wordt enig, wat zijn dat toch een vrolijke stofjes, past ook echt bij dit weer. Geniet ervan!

Berna zei

Je tuin ziet er mooi uit. Heerlijk om daar dan te zitten met een quilt.
Ikzit op zit moment nog in pyjama in de tuin te genieten. Het is nu nog niet zo warm. Ons dagje uit hebben we geskipt. Veel te warm om nu uren in een warme trein te zitten. Erg? Nee hoor, voor een quiltster geen straf om terug te vallen in de lapjes.
Fijn weekend!