donderdag 25 april 2013

Lekker bezig.....

De bloemen zijn inmiddels aardig gevorderd. Ondanks dat ik het echt moet hebben van de gestolen minuutjes......je herkent het vast wel. Maakt niet uit, het is gewoon fijn om tussen de bedrijven door even die rustmomentjes te pakken. Alle achtergrondstofjes zijn geknipt, dus het is nu alleen maar een kwestie van de bloemen op de juiste plek appliceren.
 
 
Ik gebruik voor de bloemen malletjes van karton, gekocht bij 'De Quiltster". Ik maak de bloemen precies zoals in het boek. De blokken zijn 12 1/2 " x 13 1/2 ". Er komen nog randen tussen de bloemrijen.
 
 
Als de bloem op de stof zit, knip ik de stof erachter weg en verwijder de malletjes. Daarna ga ik de rondjes erop zetten. Nog 4 blokken te gaan....
 
 
Vorige week ben ik met mijn moeder en zus naar Utrecht geweest. Ik wist dat er een quiltwinkel zat, maar niet precies waar. Opeens stonden we er recht voor:
 
 
Natuurlijk even binnen kijken.....
 
 
 
Het is een leuke winkel, veel effen stoffen en batiks, maar ook een grote kast vol met kleine printjes. Helemaal mijn ding !
 
 
Ik kon het dan ook niet laten.....
 
 
Die had ik nog niet ;-) Deze is vast en zeker uitermate geschikt voor mijn volgende project.
Maar eerst ga ik de bloemen afmaken......Fijn weekend iedereen !
 

maandag 15 april 2013

In de bloemen....

Dat eerste voorjaarszonnetje zorgt ervoor dat ik het helemaal te pakken heb: Ik spring op mijn fiets en haal een doos violen, die ik daarna in rieten manden zet. Als dat klaar is, doe ik samen met manlief een bakkie en genieten we van de warmte van de zon. Mmmmmm............wat hebben we dit gemist !
 
 
Er zijn ook weer wat bloemen gemaakt van stof. Op de beurs in Rijswijk ben ik goed bij Bep geslaagd voor het middenstofje. Het is donkergrijs geworden met een klein friemeltje.
 
 
Er zijn er nu 6 af, alleen nog even de middenstip appliceren.
 
 
Om een goed beeld te krijgen van hoe het zou moeten gaan worden, heb ik de bloemen even uitgelegd:
 
 
Is ook handig voor straks, als ik de quilt in elkaar ga zetten. Dan weet ik tenminste hoe het ook alweer was, want voor je het weet ben je dat alweer vergeten.......
 
 

maandag 8 april 2013

Leuke dag !

Afgelopen zaterdag vertrokken we al vroeg met z'n vieren richting Rijswijk. Daar aangekomen was het al een drukte van belang. Hele horden gezellig kletsende dames stroomden 'de Broodfabriek' binnen. Binnen gekomen, keken we onze ogen uit: Zoveel mooie kramen ! Op ons gemakje hebben we kraam voor kraam uitgebreid bekeken. Tussen de kramen door, hingen er ook heel veel mooie quilts:
 
 
Ietsje dichterbij:

 
Ook hingen er heel veel antieke quilts, vaak mooi door hun eenvoud....
 
 
Door deze quilt werd ik helemaal geïnspireerd:
 
 
Een Hexagonquilt, om eerlijk te zijn heb ik wel eens een poging gedaan om zulke bloemen te maken. Helaas is dat bij proberen gebleven, omdat ik ze niet mooi genoeg kreeg. Op de beurs heb ik een setje kartonnen malletjes gekocht, want tijdens het opruimen van mijn kast vond ik een doosje vol lapjes. Precies groot genoeg om hexagonnen te maken. Dus wie weet......wordt het nog eens wat......
 
 
De Weddingring, ook een van mijn favorieten.....
 
 
Ik vind het altijd leuk om te zien hoe quilts in elkaar zitten, wat de structuur is. Daar is dit een heel goed voorbeeld van: eigenlijk zijn het alleen maar driehoekjes, die je dan zo legt, dat het dan dit wordt:
 
 
Toen ik vorige week mijn hobbykamer en kast aan het opruimen was, was ik eigenlijk wel een beetje onder de indruk van wat ik allemaal al verzameld heb.....dus toen ik naar Rijswijk ging, heb ik een lijstje gemaakt met dingen die ik écht nodig had. En ik moet zeggen, daar heb ik me aardig aan gehouden.
 
 
Ook heb ik nog vulling meegebracht voor mijn Temecula en  Marmelade quilt. Wat ik ook zo leuk vond, was dat ik zoveel bekenden zag, er hing een gezellige, gemoedelijke sfeer en het was niet superdruk, zodat je overal goed bij kon. We hebben nog een leuk winkeltje ontdekt, die niet eens zover bij ons vandaan zit: Farmyard Quilting Designs. Wat een leuke dingen ! En dan de Huisjesquilts, wat hingen ze er mooi bij ! Hele grote, maar ook kleinere. Allemaal even mooi. Helemaal opgeladen kwamen we weer thuis, het was een heerlijke dag.