donderdag 21 juli 2011

Jippie !!

Als eerst wil ik jullie graag mijn vorderingen laten zien van "The Pendula Vine". Het huis is klaar, de binnenkant is opgevuld met een kleurtje.( al stond dat niet op het patroon, maar wel op de foto) Het staat beter zo vind ik.
Deze week was het toch nog best lekker weer, dus zijn we dinsdag naar Delft gegaan. Eerst bezochten we de Nieuwe Kerk, met daarin het graf van Willem van Oranje. Een prachtig gebouw om te bekijken, heel indrukwekkend.
Ook de gebrandschilderde ramen spreken voor zich. Schitterend om te zien! Ieder raam beeld ook nog iets uit. En al die kleuren, als de zon schijnt is het helemaal mooi.
Daarna gingen we door naar de Oude Kerk. Daar is het graf van Piet Heyn. Opnieuw een prachtig monument waar je stil van wordt.
Als hoogtepunt van de dag gingen we naar Het Legermuseum. Voor de jongens écht een feest. Heel veel leuke en leerzame dingen voor de kids. Ze konden een heus Militair Paspoort halen door diverse onderdelen goed te volbrengen, waaronder een stormbaan en een hindernisbaan doorlopen en een code opzoeken. Ze hebben genoten!
En dan ga ik nu verklaren waarom er 'Jippie' boven dit berichtje staat: Van de week kocht ik bij Anneke, van Juicybearquilt, de complete patroonserie van Leanne's House:
Heel erg blij was ik, zaterdag zouden ze op de mat bij me liggen, als alles goed ging. Niet dus, dan maar wachten tot maandag. Ook niks. Toen werd ik toch wel een beetje ongerust....Het zal toch niet waar zijn...ze zullen toch niet kwijt zijn of bij het verkeerde adres afgeleverd zijn?? Even een mailtje naar Anneke, die me verzekerde het adres goed erop geschreven te hebben en de envelop nog extra goed dichtgeplakt te hebben. Tot onze grote opluchting plofte er een dikke envelop op de mat met daarin alle tien patronen van 'Leanne's House'. Gelukkig....Pfffff......Ik ben nu echt superblij! Bedankt Anneke!
Het is voor mij nu een extra reden om heel hard mijn best te doen om mijn UFO's snel af te maken. Want ik heb mezelf beloofd, dat als die klaar zijn, ik aan deze mag beginnen........
Deze foto heb ik vanavond gemaakt; DS1 met vriendje die Push-up's aan het doen is. Zijn vriend beweerde het iedere dag te doen en zou even een demonstratie geven. Nou, dat gaat'm heel goed af, kan ik je melden. Met gemak doet hij er 'even' zo'n twintig achter elkaar. Heel knap vinden wij! Wij doen het hem niet na!
Fijne dag iedereen!

11 opmerkingen:

Pierelantijntjes zei

Hoi Margreet,
Wat een prachtige foto's van "Delft". Wij zijn er nog nooit geweest, maar ik had al vaker gehoord dat het een erg leuke stad is om te bezoeken.
Zoooo, jij kan weer vooruit, met die nieuwe werkjes van Leannes huis. Inderdaad een reden om alles snel af te maken.
Leuk dat we elkaar nog zagen op die fair. ik was niet bij de kraam van zus en zo kado weg te slaan. Ik heb er 2 sjaals gekocht en een meter kant om zelf nog een sjaal te maken. Helaas heeft mijn computer kuren de laatste tijd, dus vaak kan ik er maar even achter en dan geeft ie t op. Er moet nodig iemand naar komen kijken......
Alvast een fijn weekend,
liefs Ester

Anoniem zei

hoi Margreet
leuk zeg die borduur pakketjes heb je dat weer opgepakt ,nog bedankt voor die leuke foto,s de jongens helemaal in hun nopjes is ook erg leuk wij zijn daar ook wel eens geweest lang geleden hoor.

groetjes van Nelleke

marijke's crea zei

Altijd leuk stadjes bekijken en.... ja leuk!!!! had de patronen ook gezien maar heb op het ogenblik genoeg WIM. Maar..... nu leuk dat ik deze blokken bij jou ga zien, zal vast prachtig worden in jouw kleurtjes!
Alvast fijn weekend,
groetjes Marijke

Tilly zei

Je borduurtje wordt erg mooi, leuk om te zien. LH is leuk om te doen, wens je veel plezier met het maken ervan.
groetjes

Peti zei

Mooi borduurwerk, Margreet! En heb je (stiekem) Leannes House al voorzichtig opengemaakt??

ria vogelzang zei

Wat een gezellige foto's! Het gebrandschilderde raam is echt een plaatje, zeg!
Je borduurwerkje vordert ook mooi; huisjes zijn altijd zo leuk om te doen. En Leanne's House heb ik ook gemaakt; heerlijk al die leuke stitcheries! Daar ga je zeker van genieten! Wat leuk dat je het hele patroon zo kon kopen!
Geniet nog van de vakantie!

Ageeth Dorsman zei

Mooi borduurtje wordt het, Margreet!
En Delft is ook geweldig. En wat zie
ik daar opeens bij jou: Leanne's House
Ik moet eerlijk bekennen, dat ik het
patroon al 2 jaar in huis heb, maar er
nog steeds niet aan ben toegekomen,
altijd kwam er wat "tussendoor".
Maar nu begint het toch weer heel erg
te kriebelen! Het lijkt me zo heerlijk
afwisselend, patchen, applicatie en
stitcherie, heerlijk! Veel plezier
ermee en ik hou je blog in de gaten
voor de eerste blokjes!
Groetjes van Ageeth Dorsman

Mascha zei

Wij zijn laatst ook naar Delft geweest en hebben daar ook net als jullie een heerlijke dag gehad. Echt een aanrader, toch!
Je borduurwerk eordt al erg mooi.
Groetjes Mascha

Guusje, zei

Delft dat lijkt me mooi om een keer heen te gaan ben er nog nooit geweest en wat geweldig dat je de patronen van Leanne's House hebt gekocht die is erg mooi. Vast veel voorpret.

jolanda zei

Mooi om kerken van binnen te bekijken hé? Wij 'doen' er op z'n minst elke vakantie eentje en liefst meerdere!
Wat geweldig zo'n cadeautje voor jezelf... jij bent voorlopig weer even zoet. :-))
groetjes, Jolanda

Hubertine zei

Delft...inderdaad zo'n leuk stadje!!!
Heerlijk om zo'n project in het vooruitzicht te hebben!!
Stoere jongens, ik doe het ze ook niet na!
Groetjes, Hubertine