woensdag 6 juli 2011

It's Summertime !

Eindelijk is de Grote Zomervakantie aangebroken. De laatste weken zijn altijd rommelig op de scholen. Dan is die weer vrij, dan moet die naar het strand, dan nog een afscheid hier en daar......Pfffffft....gelukkig is nu iedereen vrij. Geen wekker meer die om 6.15 uur afgaat, je draait je gewoon nog eens lekker om als je met een slaperig hoofd ziet dat het nog maar 7 uur is. Heerlijk !!! Alles staat op de langzame stand. Ook wat handwerken betreft. Van quilten komt echt even niks, veel te warm op schoot! Daarom heb ik iets anders opgezocht:
Dit schattige kleine merklapje. Ik zag bij haar dat ze hier grote zomeruitverkoop hadden. En omdat ik toch een klein borduurtikje heb, kon ik het niet laten om even te gluren of er misschien iets van mijn gading bij was. Binnen een paar dagen lag er een bruine envelop op de mat met inhoud.
Hele lieve kleurtjes en omdat ik zelf een redelijke verzameling DMC heb, hoefde ik maar 5 kleuren bij te kopen. Ook het linnen had ik nog liggen. Zo ben ik van 't weekend begonnen met de eerste letters. Wel weer even wennen hoor: Ik borduur met 1 draadje op linnen van 14 draadjes op 1 cm. Priegelig!!
Maar het resultaat mag er zijn:
Een heerlijk zomerwerkje, lekker buiten onder de boom in de schaduw borduren. Het is een kleintje,dus het is te overzien. Ondertussen kan ik kijken naar deze prachtige vogeltjes: Puttertjes. Bij ons zitten er heel veel in de achtertuin. Ze kwetteren zo gezellig en met hun jongen bezetten ze iedere boom en struik.Deze kwam een voorraadje hondenhaar van Kyra halen. Zouden ze nog een keer een nestje maken?
Kyra heeft het ook naar d'r zin. Zaterdag hebben de mannen gesurfd op de Grevelingen. Voor ons is dat op de fiets een klein stukje. Dus ben ik gaan kijken met Kyra. Zodra die water ruikt, is ze niet meer te houden. Ze zwom meteen naar DH toe die haar op het surfboard hees. Kijk ze daar nou liggen:
Zo gaat onze Zomervakantie eruit zien, denk ik. Als het een beetje waait wordt er gesurfd en als het zonnetje schijnt en er is weinig wind, dan gaan we naar het strand. Lekker relaxen in eigen dorp. Alles hebben we bij de hand, dus waarom zou je op vakantie gaan? Gewoon genieten van wat je hebt. Wij komen de vakantie wel door!! Fijne dag! Liefs, Margreet

11 opmerkingen:

Terray zei

Wat heerlijk dat jullie al vakantie hebben. Wij mogen nog 2,5 week. Jaja we zitten in de laatste periode.
Maar zo te zien hoef jij je niet te vervelen. Wat een schattig borduurwerkje. Succes ermee en geniet maar lekker van de vakantie tijd!!

Groetjes
Tertia

Guusje, zei

Wat een leuk borduurwerk, en wat heerlijk dat jullie vakantie hebben en even niets moeten. Lekker van genieten.

Mupminoes zei

Dat zie ik onze Kyra nog niet doen, die houdt niet van water.

Cisca zei

Wat fijn, dat jullie niet weg hoeven om vakantie te vieren!, die duurt dus lekker lang. Hopelijk wordt het een mooie zomer. Ik heb ook een paar patronen besteld bij Crownstitches, hopelijk lekker veel buiten borduren deze zomer. Daarnet waaiden mijn lapjes bijna van het balcon, dan is borduren makkelijker. Je hebt een leuk patroon uitgezocht, mooi met die slingerrand. Ik hoop dat mijn bestelling ook gauw binnenkomt.
Liefs, Cisca

Annemieke zei

Klinkt goed jullie vakantie! Heerlijk zo je hond op die pank. En de kleuren van je borduurwerk zijn erg mooi, zal vast mooi worden.
Groetjes
Annemieke

quilting Jeannet zei

Wat een mooi borduurwerk Margreet, ook al weer helemaal mijn stoffige kleurtjes, ik heb ook eens even stiekem gekeken bij Liesbeth wat voor moois ze nog meer heeft....nou ja, ik hou het maar bij patchen, daar heb ik mijn handen vol aan, en dat vakantie bij huis gevoel herken ik helemaal, af en toe eiland hoppen naar jullie kant, prima vertoeven!

Groetjes en geniet van je vakantie!
O ja, zaterdag is hier iets vreselijk leuks te doen bij de ruïne van Heenvliet, middeleeuwse optredens, voor jou jongens vast ook heel erg leuk.

jolanda zei

Ik zou bijna zeggen: 'bofkont, jij hoeft lekker niet op vakantie'
Want eigenlijk ben ik zelf ook maar het liefste gewoon lekker thuis hoor. Ik verveel me niks hahaha.
Wat lief die Kyra op de surfplank! Heerlijk toch dat ze zo lekker kan zwemmen bij jullie?
Borduren is ook een heerlijk werkje! En de merklap die je gekozen hebt ziet er erg mooi uit... mooie oude kleurtjes. Veel plezier in je vakantie!!
groetjes, jolanda

Tilly zei

wat een lief borduurwerkje, veel plezier ermee en een fijne vakantie toegewenst

Hennie zei

Je borduurwerkje ziet er prachtig uit!!!
Fijne vakantie.
Groetjes Hennie.

Margreet zei

Hoi Margreet,

Leuk blog heb je, ik ben hier via via op beland.
Het leukste vind ik de overeenkomsten van ons.
Ik heet Margreet, heb 3 stoere zonen en ben sinds een paar jaar helemaal weg van quilten.
Nog een beginner dus maar het gaat steeds beter en nog erger het is verslavend (lol)
Groetjes Margreet

http://quiltvlinder.blogspot.com/

yvonne zei

P*R*A*C*H*T*I*G borduurwerk je .
En een heerlijke vakantie gewenst.
Het ziet er goed uit bij jullie in de buurt groetjes yvonne