dinsdag 30 augustus 2011

Quilten dat het een lieve lust is.......

De laatste weken staan bij mij volledig in het teken van quilten. Dingen "moeten" afgemaakt worden en dan zit er niks anders op dan te quilten, quilten en nog eens te quilten. Ik moet eerlijk zeggen dat het me niet tegenvalt. Je wordt er steeds handiger in en de steekjes steeds regelmatiger. Zelf werk ik altijd in de ring, met een vingerhoed en de Aunt Becky. Kijk, zo ben ik het aan het doorpitten:
Ik werk graag in rechte lijnen, dan hoef je je ring niet zo vaak te draaien. Ook handig: Doordat je strepen quilt, kun je vier banen tegelijk in één keer doen. Dat schiet lekker op!
Zodoende ben ik al lekker ver. In het blokjesgedeelte heb ik al aardig wat banen gequilt. Ik wil er een beetje de vaart inhouden, er wacht zo'n leuk nieuw project! Het is moeilijk om er nog niet aan te beginnen, maar ik hou me sterk: Eerst een paar AFFO's creëren!
Oh, als jullie toch eens konden ruiken aan het scherm! Er zitten heerlijke koekjes in de oven. Het hele huis ruikt ernaar.
Dat heb ik altijd: Zodra het maar iets of wat herfstig weer is, ga ik aan het bakken of koken. Ik kan het echt niet helpen, het is sterker dan mij! Vandaag is zo'n dag, donkere wolken, af en toe een sprikkeltje regen, afgewisseld door zonneschijn. En dan die heerlijke geur als ik 's ochtends met Kyra een rondje ga doen, zo kruidig, nattig, ik weet niet, een echt herfstig geurtje. Heerlijk! Natuurlijk is het eigenlijk nog zomer, maar ik hou nou eenmaal enorm van de herfst! Fijne dag iedereen!

Hier komt het recept voor deze heerlijke koekjes:

Voor ca 75 stuks:
375 gr roomboter
188 gr bastersuiker
188 gr kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
zout
50 gr boteraroma (bij de bakker kopen)
500 gr bloem

Alles goed mengen, dikke rollen ervan maken, in plakjes snijden van ca 1 cm, in het midden van de oven op 200 gr C, ongeveer 10 min.
 Je moet ze écht eens maken hoor! Je scoort er vast en zeker punten mee!

14 opmerkingen:

Betsie zei

Dat heb ik nu ook, gezellig quilten en wat lekkers bakken!
De herfst vind ik ook heel gezellig, maar ieder jaargetijde heeft toch ook wel z'n charme!!
Maar de herfst heeft wel mijn voorkeur!
Trouwens soms ik heb van die bakbevliegingen, dan wil ik van alles uitproberen!!!!
Je quilt wordt heel leuk, mooie kleurtjes!!!

Anoniem zei

Dat schiet lekker op met jou quilt. Dat herfstgevoel ken ik ook en vind het ook super fantastisch met inderdaad heerlijke geuren en ook al een paar bolcrysanten:-) Geniet er maar lekker van en je koekjes zien er ook super heerlijk uit, ga het recept zeker uitproberen:-)
Groetjes Anneke Juicybear

Hubertine zei

Wat ik herken in jouw blogje, is het creëren van wat affo's!!! Het aantal ufo's rijst hier de pan uit, zo erg dat ik zelfs nu echt niet aan iets nieuws mag beginnen vóór ik iets af heb!!!!!Dusssss......laat die herfst maar beginnen!!

Als ik héél hard mijn best doe ruik ik volgens mij jouw heerlijke koekjes!

Groetjes,
Hubertine

Phebe and Jane zei

Ik vind je quilt prachtig en wat schiet je al lekker op met quilten. De koekjes zien er heerlijk uit. Wat is boteraroma? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Je hebt toch al roomboter gebruikt. Gaat het dan nog meer naar boter smaken/ruiken?
Groeten,
Marian

Margreet zei

Hoi Marian, boteraroma is een soort poeder wat een hele lekkere smaak aan je koekjes geeft. Als je het er niet in doet, zijn de koekjes veel minder lekker. Probeer het maar eens. Je kunt het kopen bij de bakker. Groetjes, Margreet

Pierelantijntjes zei

Wat ben je toch ijverig Margreet! En dan die koekjes....Mmmmmmm
Ik heb ook alles zelf gebakken voor mijn verjaardag. Heerlijk om te doen.
Ook ik vond het heerlijk vandaag buiten. Ik ben ook een echt herfst type.
Liefs Ester

conny's quilts zei

mmm ik kan ze bijna ruiken die lekkere koekjes, dank je voor het recept. Flink hoor dat je eerst de quilt af wilt quilten voor je iets nieuws begint, zou ik soms ook beter kunnen doen....

carina zei

Ik ruik de koekjes bijna hier! Wat grappig ik heb drie pakketjes van die stof liggen en ga daar mee an de slag dus binnenkort zie je ze op mijn blog komen. Ik vind de quilt van jou al super leuk. Ben benieuwd wat je volgende project wordt groet carina

jolanda zei

Van de Aunt Becky had ik nog nooit gehoord, maar zo leer ik steeds weer een beetje bij hé? Ik ben gelijk even op youtube gaan kijken en daar vond ik er een filmpje over van iemand die dit gebruikt... ziet er enorm handig uit! En snel dat ze ermee is!!!
Die koekjes lijken me wel wat... moet ik maar eens proberen. Ook ik ben wel een herfstmens hoor... niet te warm, niet te koud en het ruikt zo lekker buiten. Dan nog al die mooie herfstkleuren én paddenstoelen! ;-)

Marijke zei

Hallo Margreet,

Wat wordt je quilt mooi, prachtige kleurtjes!
Hele klus dat quiltwerk, maar het resultaat mag er zijn!

Groetjes Marijke

Judith zei

Wat heerlijk, de drive hebben om echt te gaan quilten. Bij mij liggen er veel tops te liggen, de lapjes he... Al die leuke kleurtjes, en om daar weer iets van te gaan maken. Jouw blog inspireert wel, misschien moet ik vandaag dan ook maar een stukje quilten.... of ..... De quilt ziet er leuk uit, echt weer heel wat anders.

Tilly zei

Ziet er gezellig bij je uit,mooie quilt en lekkere koekjes.

ria vogelzang zei

Ja, voor je gevoel wordt het nu al herfst, he? Vind ik ook niet zo erg, hoor, het heeft ook weer z'n charme.
Ik houd gewoon heel erg van dat hollandse weer!! :))
Je quilt wordt een plaatje! Ik quilt ook altijd met een ring; en vind het een prachtige uitvinding!
Fijne dag!

Hennie zei

Je quilt wordt erg mooi en dat wordt smullemn, heerlijk zelf gebakken koekjes ! ! !
Groetjes Hennie.