vrijdag 2 september 2011

Heerlijk genieten

In m'n vorige berichtje had ik het er al over, dat ik zo geniet van de aanstaande Herfst. Om eerlijk te zijn, is de Herfst toch wel mijn favoriete seizoen. De geur, de laagstaande zon, de vallende blaadjes en de rust die in ons dorp terugkomt. De vakantiegangers trekken weer naar huis en het is een stuk stiller op het strand. Ook in huis wordt het dan weer zo gezellig. Over een paar weken gaat de houtkachel weer knetteren en de quilts worden opgezocht om in de tussentijd ons warm te houden.
Intussen gaan de kids alweer een paar weken naar school. DS1 en DS2 gaan naar het voortgezet onderwijs, met de bus, dus zijn ze de hele dag vaak weg. Dat was wel even wennen voor mij. Tussen de middag eten DS3 en ik vaak samen, ook erg gezellig hoor! Dit quiltje vind ik altijd zo toepasselijk voor deze periode, drie meisjes die op weg zijn naar hun school.....
De gehaakte spreien liggen opgerold in het bloementafeltje. Ziet er mooi uit hè! Ik geniet er iedere dag van....
Volgend weekend is het Open Monumentendag. Gaan jullie nog ergens heen? Waarschijnlijk ga ik naar een Streekmuseum hier op het eiland, daar is een tentoonstelling over Merklappen. Joke Visser heeft een aantal merklappen uit haar collectie uitgeleend aan het museum. Het wordt morgen heerlijk weer, een perfecte dag om er even uit te gaan. Fijn weekend!7 opmerkingen:

Anita - Vlijtige Handjes zei

Een erg leuk quiltje als symbool voor het 'Op weg gaan'. Ja zo werkt nou eenmaal en in het begin is het even wennen maar later is het ook leuk.
Groetjes Anita

Mupminoes zei

Open monumentendag is toch volgend weekend pas?

Phebe and Jane zei

Wat beschrijf je dat mooi, ik krijg zin in de herfst. Maar nu ben ik blij dat het vandaag mooi weer is.
Groeten,
Marian

jolanda zei

De herfst vind ik ook heerlijk, maar vandaag geniet ik nog even heerlijk van deze zomerdag... wat een verrassing ineens weer dat warme weer.
Je spreien zijn prachtig!

Cisca zei

Wat een lief quiltje, met die drie meisjes!
Groetjes, Cisca

Guusje, zei

Wat een leuke quilt die met de drie meisjes. Kan me voorstellen dat je er even aan moest wennen. Wat heb je je spreien leuk in dat tafeltje opgerold ziet er heel decoratief uit.

Pierelantijntjes zei

Die spreien staan heel erg leuk zo in dat plantentafeltje Margreet!
Leuk ook je quiltje van die meisjes.
Het streekmuseum....ik ben er een paar jaar geleden weer eens geweest, en ik vind het echt ontzettend leuk daar. Wat leuk een tentoonstelling over merklappen.
fijn weekend,
liefs Ester