maandag 14 november 2011

Mijn nieuwe Quiltproject

Eindelijk is het zover: Ik ben begonnen met mijn nieuwe Quilt. Dé Quilt die in de Quiltmania stond van September/Oktober 2011, gemaakt door de Australische Linda Collins en waar ik meteen verliefd op werd. Helaas stond het patroon niet er niet in en dus heb ik de stoute schoenen aangedaan en een mailtje naar Linda gestuurd. Ik was erg verrast dat ze het patroon voor me zou opzoeken. Een paar weken later zat het al in mijn mailbox. Een makkelijke beschrijving erbij en dus kon ik zo aan de slag. Aangezien er behoorlijk wat meters aan ondergrondstof in zitten, heb ik hier stof besteld (in Amerika) voor een leuke prijs. Vorige week viel de stof op de mat en ik ben er superblij mee. Het is ecru met een mini-daisy erin. Heel schattig. Meteen ben ik in mijn eigen voorraadje lapjes gedoken en de mooiste voor dit project eruit gezocht. Zo gaatie worden:


Deze lapjes heb ik in gedachten voor de blokken:


Deze twee blokken heb ik gemaakt, het is de bedoeling dat het een hele rustige quilt gaat worden met hier en daar een pittig accent. Omdat het veel grotere blokken zijn dan ik maak voor mijn SBS schieten ze enorm op. Het werkt heerlijk; voor je het weet heb je een blok af! Natuurlijk maak ik de Quilt helemaal met de hand, lekker relaxt. 


Wat betreft de SBS heb ik ook niet stil gezeten. Drie blokjes zijn erbij gekomen. Te beginnen met de moeilijkste. Oei, wat zag ik daar tegenop! Appliceren is niks voor mij....sorry.....Toch is deze best aardig gelukt. * en ik ben blij dattie af is !*

M-3: Dresden Plate


N-4: Cut Glass Dish


H-4: Dove in the Window

* Dit was ook al zo'n lastige*

De stand is nu 93 blokjes af van de 140. Zo, nu weten jullie weer waar ik me me bezig houdt. Terwijl de houtkachel lekker knettert en het buiten grauw en mistig is *al doet de zon wel zijn best om er doorheen te komen*  ben ik lekker blokjes in elkaar aan het zetten. Fijne dag iedereen! 

28 opmerkingen:

Pierelantijntjes zei

Hoi Margreet
wat een prachtige stofjes bij elkaar. Dat wordt volgens mij een prachtige quilt!
De bloem blok is ook prachtig hoor. Kan me voorstellen dat je blij bent dat ie af was,maar hij is wel heel mooi geworden.
Ja, ook hier gaat t kacheltje al aan hoor. Heerlijk!
Fijne week,
groetjes van Ester

Heleni zei

Dit quilt gaat heel mooi worden met deze schitterende stofjes Margreet. Wat een leuke achtergrond heeft 't in het blad hè. Het geeft een heerlijk sfeertje weer.
Je DJ blokjes zijn ook super.

groet Heleni

Wieke van Keulen zei

Prachtig Margreet, die quilt in Quiltmania vond ik ook erg mooi. Daar zou ik ook voor vallen, maar ik heb nog zoveel half afgemaakte spullen liggen. En je nieuwste bloggen zijn ook prachtig.

Anoniem zei

Mooi, die nieuwe quilt in wording. En de SBS blokjes zijn ook weer plaatjes!

La Maison en Wonderboom zei

Wat een mooi project ben je begonnen. Ik heb even op de site van Fabric Shack Stores zitten neuzen en O, wat word ik hebberig van al die mooie lapjes. Het gaat dus gemakkelijk met bestellen daar?

Succes hoor en groetjes
Hermine

carina zei

Mooi hoor en inderdaad het toont heel rustig. Succes ermee groet carina

Juicybear zei

Mooie stofjes heb je zeg, ik ben echt benieuwd hoe hij wordt en mooie sbsblokjes.
Groetjes Anneke

Quiltendewilma zei

Mooie quilt, mooie stofjes,..

marijke's crea zei

Wat een leuke quilt veel plezier met maken!
groetjes Marijke

Mascha zei

Dat wordt heel erg mooi. De stofjes zijn perfect.
Groetjes Mascha

Guusje, zei

Wat een mooie quilt wordt dat en je hebt er prachtige stoffen voor uitgezocht. De achtergrondstof heb ik ook besteld voor mijn SBS daar en ook nog die met de daisy's ben benieuwd of ze die nog hebben dan. Wel toevallig he? Mooie blokken heb je er weer bij voor je SBS en wat heb je er al veel, geweldig hoor.

jolanda zei

Jeetje... wat een mooie quilt is dat!!! En de stofjes die je er voor uitgezocht hebt, vind ik ook al zo mooi!
Trouwens.. ook je sbs-blokjes zijn weer prachtig. Je schiet al lekker op hé?
groetjes, Jolanda

Bertie zei

Prachtige kleuren voor je nieuwe quilt, en leuk dat je het met de hand doet, vind ik ook het leukste:)

Annemieke Price-Talen zei

Ik vind het een erg mooie quilt en de kleuren zijn super. Groetjes Annemieke.

Terray zei

Wauw Margreet, je gaat goed lekker met je SBS, ik vind je blokjes nog steeds erg mooi

En de stofjes voor je nieuwe project zien er ook heel mooi én warm uit. Dat gaat vast goed komen hoor!

Groetjes
Tertia

Annemarie zei

Dat is een prachtig nieuw project zeg! Mooie stofjes heb je ervoor uitgezocht. Mooie SBS blokjes heb je weer gemaakt! Groetjes, Annemarie

Anoniem zei

Hello Margreet, what a beautiful quilt and how nice that you have a pattern. The fabrics you have chosen are absolutely beautiful!!

Willy zei

Prachtige quilt in de QM. Goed dat je achter het patroon bent aangegaan en er nu zelf al mee aan de gang bent. Mooie stoffen heb je uitgezocht. De blokken voor de SBS zijn ook mooi.
Groetjes

Heleni zei

Margreet, ik wil even een foutje herstellen. Ik schreef in mijn reactie DJ blokjes, maar ik bedoel natuurlijk SBS blokken.
Sorry.

groet Heleni

quilting Jeannet zei

Wat zal dit een prachtige quilt worden Margreet, mooie stoffen zo, heel rustig, maar wel mooi denk ik. Ik ben ook op zoek naar een nieuw project wat ik met de hand kan doen en wat daarom langer duurt, een medaillonquilt of zoiets.

groetjes, Jeannet

Anna zei

Wat een beauty van een quilt gaat dit worden Margreet! Ik vind je stofjes gewoonweg prachtig!Veel maakplezier!

Annemieke zei

Je uitgekozen stoffen zijn echt heel mooi. Wat een groot project en mooi ontwerp trouwens. Leuk dat je het ontwerp van Linda kreeg,ik kan me voorstellen dat je blij was.
Ik heb weer wat 'bijgelezen', gezellig!
Groetjes
Annemieke

Petri (1953) zei

Zelf val ik altijd voor de felste en meest bizarre stofjes, maar deze quilt is schitterend. Er gaan inderdaad iets rustgevends en geruststellends van uit, wat intrigerend dat een "stuk katoen" zo'n uitstraling kan hebben!
Veel plezier en succes met het maken!

Carin zei

Wat een geweldige blog heb jij, ik ben meteen volger geworden zodat ik je niet meer kwijt raak !! Je nieuwe quilt wordt prachtig, ik had die quilt ook in de quiltmania zien staan en je hebt er prachtige kleurtjes voor uitgezocht. Je SBS blokken zijn ook weer erg mooi, hoeveel blokken heb je nu in totaal. Ik zit zo rond de 60 meen ik.

Quilting Moesje zei

Deze quilt mania is de eerste die ik heb gekocht en ook gezien Staan inderdaad erg mooie quilts, ideeen in.
Leuk dat je het patroon gekregen hebt.
Succes hoor !

Simone

Hennie zei

Wat een mooie quilt is dit, prachtige stofjes heb je er voor uitgezocht ! ! !
Je SBS blokken zien er ook erg mooi uit, je hebt er al veel klaar ! ! !

Fijn weekend Hennie.

marion zei

wat een prachtige stofjes bij elkaar........dat wordt een hele mooie quilt.......

Helen zei

Ik heb gelunched met Linda Collins toen ik in Houston was. Jammer genoeg geen foto gemaakt. Prachtige quilt. Geniet van dit nieuwe project.