maandag 28 november 2011

Nummerrrrrrrr HONDERD !!!!!!

Het zat eraan te komen natuurlijk: Nummer 100 is een feit !! Ik kreeg als nr. 100 een (vond ik) best moeilijk blokje. Eigenlijk moest je hem appliceren, maar jullie weten inmiddels dat ik van dat gepriegel niks moet hebben. Blûhh !! Dus heb ik het op mijn eigen manier gedaan. Gewoon de malletjes uitgeknipt van stof, op Steam-a-Seam geplakt (dat is een soort plakvlieseline maar dan dikker), op het lapje gestreken en met een klein festonsteekje vastgezet. Ik ben er blij mee ! Maar wees nou eens eerlijk, hoe kun je zulke kleine priegelige stukjes met allemaal rondingen erin nou fatsoenlijk appliceren???? Ik zou het niet weten ! Bij mij zou dat een totale ramp worden en ik zou er dagen mee bezig zijn. En ik weet zeker dat ik niet blij zou zijn van het resultaat. En nu ben ik wel blij.....;-))))
Dit is'm dan:

E-4: Indiana Rose


Dit is nr. 99:
D-1: Hands All Around


Inmiddels is het alweer bijna December en mijn ons huis begint al aardig rood te kleuren. De strandspulletjes verdwijnen en de rode kaarsen, prulletjes en deze takken komen ervoor in de plaats.


Ieder jaar koop ik wel een bos van deze takken. Ze staan lekker lang en ze geven me meteen een Kersterig gevoel. Volgende week doet de Kerstboom zijn intrede en komen de Kerstquiltjes weer uit hun schuilplaats. Hopelijk heb ik genoeg spijkertjes om alles op te hangen!


Jullie herinneren je deze vast nog wel. Vorig jaar in een enthousiaste bui gemaakt, moest af voor de Kerst. Dat is ook gelukt, alleen zou er nog een mooie lijst door DH omheen worden gemaakt. Dat gaat binnenkort gebeuren. (Soms moet je bij DH een hele tijd van te voren aangeven dat hij iets voor je moet maken, hij heeft het zó druk !!) Van 't weekend heb ik dit quiltje weer uit de kast gehaald, leuk istie hè !!


Stond vorig jaar in de Quiltmania, het decembernummer. Zo, nu ga ik eerst een lekker bakkie thee drinken en jullie blogs bijlezen. Fijne week voor iedereen !!!


18 opmerkingen:

lia zei

Heel mooi zijn je blokjes,ik zit ook een beetje met het applikatieblokje,maar het komt goed en het kerstquiltje vind ik zo leuk.Het begint al een beetje kerst bij je te worden.
Groetjes Lia

jolanda zei

Oh ja dat weet ik nog dat je dat quiltje gemaakt hebt... jeetje, is het alweer een jaar geleden?
Je blokjes zijn heel erg mooi geworden en je hebt helemaal gelijk dat je het op je eigen manier doet. Het moet ook leuk blijven om te doen toch?
groetjes, Jolanda

marijke's crea zei

Mooie zachte kleurtjes gebruik je, mooi je Ilex takken heb ze hier in het nep... Ben benieuwd hoe je alles gaat versieren voor kerst!
groetjes Marijke

Guusje, zei

Gefeliciteerd met de 100 blokken wat veel en wat heb je dat geweldig opgelost met dat steam a seam. Ik vind ze beide geweldig mooi geworden. Leuk die takken en dat quiltje vind ik ook zo ontzettend leuk, wie weet maak ik hem ook nog wel even volgende maand erg leuk om te doen.

Lee Prairie Designs zei

Beautiful blocks Margreet and lovely colors that you used!

Almost December and what fun we will have preparing for all the festivities!

Hugs, Carolyn

Merian zei

Je 100ste blok is goed gelukt hoor. En zo kan het ook hoor.
Bij mij komen ook langzaam de kertstquiltjes weer naar beneden.
Maar ze moeten nog even wachten tot 7 december.
Ben zelf nu hard aan het werk aan de grote kerstquilt bijna af.

gr. Merian

Phebe and Jane zei

Wat goed, 100 blokken. Je 100e blok is ook erg goed gelukt.
Groeten,
Marian

Mascha zei

Ik vind het twee hele mooie blokken. Goed opgelost.
Groetjes Mascha

Miranda zei

Proficiat met jou 100ste! Je takkebos vind ik geweldig mooi zo...ik ga daar van de week ook eens naar op zoek! Wat zal het een plaatje worden!

Anita - Vlijtige Handjes zei

Leuke blok. Ik ga nu voor het eerst een festonsteek gebruiken en ben benieuwd of het bevalt. Ik ben helemaal weg van de mooie takken.
Groetjes Anita

Esther zei

Prachtig blok, ik moet mijn kerstman van vorig jaar ook nog steeds inlijsten, fijne week groetjes Esther.

carina zei

Ben het helemaal met je eens en hij prachtig!

Kathinca zei

Met festonsteek en steamaseam kun je prima uit de voeten gezien het mooie resultaat dus geen gepriegel. En vals spelen mag *knipoog* (tenminste van mij, ik ben voor vals spelen). Die Y-zoompjes zitten er ook mooi in. Daarop ben ik stukgelopen met m'n SBS. Hij wordt erg mooi en je bent bijna klaar!

Annemarie zei

Gefeliciteerd met je honderste SBS blok! Ik vind hem prachtig! Mooie takken heb je staan, ga er ook eens naar op zoek. Leuk quiltje met de kerstman! Groetjes, Annemarie

Anna zei

Je hebt weer prachtige blokken gemaakt Margreet! Heerlijk hè al die december voorpret! Lief quiltje hoor!

Annemieke zei

Mooi geworden je 100ste. Ik heb hem even van dichtbij bekeken en ziet er prima uit. Je quiltje herken ik nog, gezellig ziet het er allemaal al weer uit.
Groetjes
Annemieke

Bertie zei

Mooie blocks, 100!! gefeliciteerd:))
Leuke blikken en de kerst appliqué is ook geweldig.

belen zei

Beautiful !!!
I love your bolg!!!
Big hugs
Belen