donderdag 26 januari 2012

Flink doorgewerkt !

Het wordt echt al een hele stapel: Mijn blokjes voor de "Silvia's Bridal Sampler" (SBS). Van de 140 blokjes heb ik er nu 109 af !!! Want van de week zijn er weer 4 blokjes bijgekomen en ik heb opnieuw ontdekt hoe leuk het is om aan deze quilt te werken. Het is vooral de variatie die je steeds weer hebt.........de verschillende technieken.....de keuze van de lapjes.........er is niks saai aan. Nee....voor saaiheid moet je bij een andere quilt zijn....(en jullie weten wel welke !!) Die ligt dan ook over de bank te wachten tot hij weer aan de beurt is....(misschien volgende week ??) Dit is dé stapel:


Het geeft ook best voldoening, om zo'n stapel te zien liggen....ik had namelijk niet echt gedacht dat deze quilt tot het laatste blokje af zou komen...eigenlijk dus best een klein beetje reden om trots te zijn op mezelf....In het voorjaar van 2010 ben ik eraan begonnen, enthousiast maakte ik de eerst keer wel 10 blokjes achter elkaar ! Dat haal ik inmiddels niet meer, maar dat maakt ook niks uit....ik heb er nog steeds erg veel lol in om ze te maken...en dat is minstens zo belangrijk !


M-9: King David's Crown


C-5: Lady of the Lake


H-6: Lancaster Rose


I-6: Laurel Wreath


Zo, dan is het nu eerst tijd voor een lekker bakje thee. Ik denk dat ik nog maar een blok voor mijn Aussie in elkaar ga zetten terwijl ik naar "Wie is de Mol" kijk, samen met DS1 en DS2. Zij zijn ook erg fan van dit programma. Mmmmm...gezellig....

PS: Wil je de andere blokken zien van mijn SBS? Klik dan onder dit berichtje "Silvia's Bridal Sampler" aan en je ziet de oudere berichten die daarover gaan vanzelf verschijnen. Veel lees-en kijkplezier !

17 opmerkingen:

Monica zei

Nou... dat is toch al een hele stapel blokken die je af hebt, leuk hè als je hem zo ziet groeien!

Quiltendewilma zei

Zo!! Een hele stapel prachtige blokken,..

Bertie zei

Ben heel benieuwd hoe dat er uit gaan zien:)) De blokken die je laat zien zijn prachtig :))

Hubertine zei

Wow dat is een flinke stapel! Je mag met recht trots zjin! Ben benieuwd naar het geheel! En ......Wie is de Mol?......onverwachte uitslag?

jolanda zei

Dat heb je dan eigenlijk best snel gedaan vind ik. Ik ben heel erg benieuwd hoe het er straks uitziet wanneer de blokjes aan elkaar zitten. Het zal er vast schitterend uit zien.
groetjes, Jolanda

Irena zei

het zit prachtig uit

Pierelantijntjes zei

Nou Margreet, je mag zeker trots zijn op jezelf hoor! Wat een werk heb je al verzet! Ik vind de blokken echt prachtig! Moet ook steeds denken aan de serie boeken die er over gaat. Vind t zo jammer dat er niet meer delen in t nederlands komen.
Fijn weekend, liefs Ester

Tilly zei

Je SBS, begint echt te groeien, nog even doorzetten en weer een project af. Vind je blokken erg mooi geworden. complimenten, en inderdaad leuker om te doen dan al die sneeuwballen. groetjes

Quilting Moesje zei

Je hebt echt hard gewerkt ! Mooie kleuren bij de witte achtergrond (stof(jes))...
Groetjes,
Simone

Juicybear zei

prachtige blokken zeg, wat zal jij blij zijn als alle blokken af zijn.
Groetjes Anneke

Guusje, zei

Mooie blokken heb je erbij gemaakt en je bent er bijna. Knap hoor.

Anne zei

Wat een werk! Het wordt erg mooi!
Je mag echt trots zijn op jezelf!
Groetjes

Anna zei

Da's een flinke stapel blokken Margreet! Daar mag je terecht trots op zijn. Gewoon lekker doorgaan met steekjes maken!

Leintje zei

Dat is het fijne om aan meerdere quilts te werken kan je nog eens afwisselen en gaat het minder snel vervelen. De sbs en aussie worden volgens mij weer heel mooi.
Groetjes

marijke's crea zei

Heb altijd bewondering voor mensen die samplers maken.... wat een stapel mooie blokken....!
fijne zondag,
groetjes Marijke

quilting Jeannet zei

Je hebt niet stil gezeten joh, heerlijk zo,n stapel blokjes, heb je je slag nog kunnen slaan in Brielle?Weet je dat je van de week steeds in mijn gedachten was? en waarom? ik lees net het boek van de storm van 1953, en ik herinner me dat jij toen met de jongens naar het watersnoodmuseum bent geweest, dat wil ik nu ook nog eens graag doen, misschien volgend weekend.

Sieneke zei

hallo margreet,dank voor je reca op me blog ...ook jou blog ziet er gezellig uit ,en wat en mooie blokken ben je aan het maken,voor je Silva,s Bridal ,,,zal vast hele kleine blokjes zijn,,,wauw echt petje af hoor.

groeten sieneke