vrijdag 6 januari 2012

Even er tussenuit geweest......

Als eerste wil ik jullie een heel goed, gelukkig, gezond en creatief 2012 toewensen !! Wij zijn dit jaar meteen goed begonnen: Heerlijk samen een paar dagen er tussenuit, in een Bed & Breakfast in Brabant. En niet zo maar een B&B, tjonge jonge zeg....wat een luxe ! Een compleet appartement met alles erop en eraan....en als klap op de vuurpijl een grandioos ontbijt...zoveel dat je het niet op kan....Dat is nou volgens mij typisch Brabantse gastvrijheid....Hier (klik)  zijn we geweest:  


Heel strategisch hadden we gekozen voor een B&B dichtbij Tilburg....Zodoende had ik eindelijk eens de gelegenheid om naar dit (klik) leuke winkeltje te gaan:


Er is niks teveel over gezegd....wat een gezellig winkeltje ! Ik viel met mijn neus in de boter, want het was niet alleen uitverkoop....maar ook het inmiddels beroemde "Building Houses With Scraps" quiltje hing er te pronken:


Ik kon het niet laten om er een paar close-upjes van te maken....vooral van dit stukje, dat inmiddels wereldberoemd is.....


Deze quilt hing zomaar over de deur...een plaatje, vindt je niet ? Volgens mij gaat Dorry daar een BOM (Block Of the Month) van maken dit jaar....


En met deze geslaagde buit liep ik stralend naar buiten....(ook al regende het pijpestelen !!)


Flink wat lapjes voor mijn Aussie en twee scrapzakjes boordevol zwarte en paarse stofjes. Helemaal goed !


Natuurlijk had ik een flink lijstje gemaakt met quiltwinkeltjes in de buurt. Serendipity (klik) is een winkeltje waar ik ook erg graag heen wilde. Na een tijdje zoeken hadden we het gevonden en het overtrof alle verwachtingen. Wat een leuk en gezellig quiltwinkeltje !! Boordevol prachtige Japanse stofjes en Civil War lapjes....enorm veel keus..En ook daar ging ik met een goed gevulde tas vandaan.Oh ja, dit lapje kocht ik daar ook. Hebben jullie dat wel eens gezien ? Ik niet. Een lapje stof met voorbedrukte labels die je achterop een quilt kunt naaien voorzien van je naam en een datum. Leuk hè ?!


Het waren heerlijke dagen, want natuurlijk hebben we niet alleen maar quiltwinkeltjes bezocht. We hebben heerlijk ergens een bakkie gedaan met wat lekkers erbij, boekwinkels uitgeplozen en uitverkoopjes afgestruind.....Wij zijn weer helemaal opgeladen. En dan is er niets fijner om weer naar huis te gaan, naar onze drie zonen, hond en kat die supergoed verzorgd zijn door Opa en Oma. ( die nu bekaf zijn en het hele weekend nog wel nodig hebben om bij te komen..) Het is nu weer tijd om boodschappen in huis te halen voor het weekend, wasjes te draaien en te stofzuigen...Geeft niks....het gewone ritme is ook wel weer lekker....Fijn weekend iedereen !!


17 opmerkingen:

ineke zei

Wat een gezellig goed begin. Ook voor jouw een goed,gezond 2012 en aan je aankoop te zien zit dat creatieve ook goed. Mooi hoor. fijn weekend groetjes ineke

marijke's crea zei

Dit is een super begin van het nieuwe jaar! Worden vast weer heel veel mooie quiltjes gemaakt door jou dit jaar!
groetjes Marijke

quilting Jeannet zei

Ohhh, Margreet....je gelooft het of niet, maar wij hebben deze B&B geselecteerd voor de februarivakantie! wat leuk om dat nou bij jou te lezen, en wat heb je het leuk gehad, alleen weet ik niet of ik wel naar Dorry kan, eh, er weg gaan met lege handen.....Brrrr of zou mijn DH van lapjes houden??

Lee Prairie Designs zei

Hello Margreet... Your houses are wonderful!Love your colors and prints you used.

Looks like a great B&B you went to.

Happy new year to you and your family!

Hugs, Carolyn

Judith zei

Hi Margreet, nou dat ziet er heerlijk uit zeg! Mooie stoffen, heerlijke dagen, overdadige ontbijten en wat toevallig dat Jeanet daar ook naar toe gaat! Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad, dat kunnen we wel gebruiken in deze donkere maand.

Hubertine zei

Wow dat klinkt fantastisch!! Twee leuke winkels, mooie buit! Ik ga die link maar eens bekijken!
Groetjes, hubertine

Anoniem zei

Hello Margreet, what a lovely holiday at the B & B you had, the fabrics you bought are so nice! Lucky you to go to Dorry's shop also. Happy New Year and all the best for 2012.

Quilting Moesje zei

Klinkt wel heel erg leuk je uitstapje gecombineerd met de B&B ... !
Ik was /ben ook helemaal happy met mijn bezoek aan Dorry's winkel ... je hebt de foto's die ik niet had gemaakt erbij dus kan ik bij jou ook nog kijken .... :o)))...
Maar bij mij zit Jeanneke verstopt achter een huisje ...
Enne mijn Ds kan toch dankzij jou "de hond" nog eens helemaal zien, moet me echt inhouden om niet aan die BOM vd de maand te denken ... (o)

Groetjes,
Simone
ps, zwarte scrapzakje heb ik ook , lieve stofjes hè...
(ik heb geen paars hoor ;o))

Judith zei

wat kun je daar toch heerlijk naar uitkijken en ervan genieten,he, die quiltwinkeltjes bezoeken :-)
leuke lappies gescoord!
dat labellapje: ideaal!! had ik wel van gehoord, nog nooit gezien...daar ga ik ook eens naar op zoek :-)
groetjes

Tilly zei

Dat is een leuk begin van het nieuwe jaar, en ook nog mooie inkopen gedaan. Veel plezier met je aanwinsten. groetjes

Rick zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
jolanda zei

Wat een heerlijk uitstapje zo aan het begin van het nieuwe jaar! Ziet er geweldig uit hoor en echt leuk zo dicht bij het winkeltje van Dorry ook!
Die BOM van de Mystery Quilt van Veronique die je laat zien, die is in januari 2011 al gestart want dat is de BOM die ik doe. Maar het kan zomaar dat Dorry het nog een keer gaat herhalen... dat weet ik natuurlijk niet. Het is in ieder geval een erg mooie quilt. ;-)
Wat heb je mooie lapjes gekocht ook!! Mooie zachte kleurtjes.
Serendipity daar ben ik nog nooit geweest, maar ik zal het in gedachten houden hoor!
groetjes, Jolanda

Marianne G zei

Van mij ook de beste wensen voor 2012, Margreet! Kan nog net:) Wat heb je het heerlijk gehad, en prachtige buit zie ik... Zo'n lap met labels heb ik ook, weliswaar andere labeltjes, superhandig;) Ik ga snel kijken naar je B&B

Fijn weekend!

Willy zei

Wat een heerlijk adres om daar enkele dagen te vertoeven, ook nog leuke uitjes en mooie stoffen mee naar huis.
Geniet nog even na en veel plezier met de nieuwe stoffen.
Leuke foto van de beroemde huisjesquilt.
Fijn weekend, groetjes

Guusje, zei

Zo te lezen hebben jullie heerlijke dagen gehad en wat heb je geweldig mooie stoffen gekocht. En ook voor jullie nog een goed en gezond 2012 gewenst.

carina zei

Zo dat is nog eens goed begin van het jaar. Met een super buit zo te zien. Nou dat worden weer veel projectjes
Groet carina

Pierelantijntjes zei

wat heerlijk om er even tussenuit te zijn Margreet! Je stoffies zijn weer prachtig! Dat wordt vast weer een prachtige quilt!
Leuk winkeltje lijkt me dat.
Groetjes Es