donderdag 9 februari 2012

Hoezo nieuwschierig....

Oh jongens (of moet ik maar zeggen meisjes?), wat is Nederland toch in de ban van Koning Winter.....Heerlijk......Ik kan er oprecht van genieten....Bijna iedereen houdt zich bezig met schaatsen, de Elfstedentocht, en de gladdigheid op de weg....Dat laatste houdt mij erg bezig, vooral als het 's ochtends vroeg is en Kyra moet haar ochtendrondje. Gelukkig heb ik er wat op gevonden: Yaktrax, *klik*  dat zijn handige dingen die je onder je schoenen/laarzen kunt vastmaken zodat je niet onderuit gaat. Wat een uitvinding !!!! Je voelt je een stuk zekerder.....Vandaag is het weer schitterend weer, het zonnetje schijnt en dat is zó lekker !! Na een lange wandeling met Kyra 's middags ga ik verder met het quilten van mijn Hartjesquilt. En die gaat als een speer !! Eerst heb ik op ieder blok een groot Hart gequilt.

Op de achterkant kun je het beter zien....


****************


Gisteren was ik gezellig bij Idelet (mijn vriendin) om een bakje en ondertussen dat we lekker aan het kletsen waren, zijn er twee huisjes bijgekomen. Ondanks dat het niet zo hard gaat, is het een heerlijk werkje om mee te nemen.


En terwijl ik foto's voor jullie aan het maken ben, komt Kyra een kijkje nemen. "Wat ben je aan het doehoen ?" Even snuffelen, mmmmm....leuke huisjes.....Kun je dat roze ding eten ?.......


"Wat heb je daar in je hand ?" Hoezo nieuwschierig.........


Zoals je ziet, zijn de jongens wel helemaal van het schaatsen. Ikzelf waag me er niet aan, ik ben te bang om te vallen en wat te breken.....De afgelopen week zijn er bij ons op de ijsbaan heel wat mensen afgevoerd naar het ziekenhuis: gebroken heup, schedelbasisfractuur, gebroken pols......brrrrrrr......ik moet er niet aan denken........


Maar ik vind het wel superleuk dat er weer geschaatst kan worden !! Het verbroedert.....mensen praten erover met elkaar....op de ijsbaan kom je het hele dorp tegen.....de sfeer is fantastisch !!!  Voor iedereen die het ijs op gaat: Heel veel plezier !!


11 opmerkingen:

Quiltendewilma zei

Wat een mooie projecten laat je zien,...

Gonny zei

Het probleem met voorzichtig de honden uitlaten klinkt me bekend in de oren. Ik moet nog ergens rubberen"netjes" hebben liggen voor onder de schoenen.... Tot nu toe neem ik maar kleine pasjes maar dat loopt ook niet lekker...
Schaatsen, als kind was ik niet van het ijs te slaan maar nu waag ik me er ook niet meer op. Nu houden we ons maar bezig met een warme binnen hobby. De quilt en het quilt werk zien er mooi uit!
Knuffels aan de beestjes.

jaimie zei

Hallo Margreet,

Je quilt heeft mooie kleuren en die hartjes staan daar zo mooi op, maarwat een werk moe dat zijn. Maar echt wel prachtig. En ook hier zie ik de huisjes weer opduiken :-)

Groetjes, Jaimie

Atelier Ullizee zei

Super mooi die hartjesquilt! Het is altijd zo gezellig op jou blog.Ben een tikkeltje jaloers dat ik ook niet in Nederland woon, gelukkig is het niet zo ver om over de grens te komen.
Nog veel quilt- en winterplezier.
Groetjes,
Natascha

Anne zei

Wat gezellig zo'n nieuwsgierig hond die komt kijken!
De nieuwe quilt wordt erg mooi. Mijn zusje is helemaal weg van al dat roze! En wat quilt je snel!
Groetjes

Willy zei

Dat lijkt me fijne antislip voor de schoenen, kun je tenminste een fijne wandeling maken. Mooi wordt je quilt en de huisjes zijn ook leuk.
Groetjes

Anita - Vlijtige Handjes zei

Normaal zou ik ook lekker buiten lopen en misschien wel een slagje wagen maar dit jaar doe ik niet mee. Ik heb er al genoeg van ingenomen. Schattige hartjes dat wordt een lieverd. Ik ben je niet vergeten hoor maar wil er even rustig voor gaan zitten.
Groetjes Anita

Quilting Moesje zei

Nog veel quilt en schaats plezier !

(Enne,t wordt echt mooi je blokjes (hartjes) quilt ...!)

Groetjes,
Simone

Wieke van Keulen zei

Wat een prachtige quilt en wat een leuk quiltpatroon gebruik je. Top!

Siny Nijmeijer zei

Hele lieve hartjes!

Guusje, zei

Je hartenquilt is prachtig geworden en wat zijn je huisjes leuk aan het worden. Het is idd geweldig om iedereen op de schaats te zien, ik doe het zelf ook niet meer ook te bang om te vallen maar het ziet er wel geweldig leuk en gezellig uit allemaal.