vrijdag 3 februari 2012

Kom maar op met de winter.....

.......want ik heb genoeg heerlijke quiltprojectjes lopen om me de hééééle winter te vermaken. Al kan ik niet naar buiten vanwege de enorme laag sneeuw, dikke ijslagen op de weg en de ijskoude snijdende wind....het maakt mij niet uit....ik ga lekker bij de houtkachel zitten quilten of patchen. De snelle blokkenquilt van Tildastofjes is gedubbeld en inmiddels zijn de eerste quiltsteekjes gezet.


In ieder blok quilt ik een hartje en de rest vul ik op met strepen..rechte lijnen...daar hou ik van. Lekker simpel...lekker snel...


Over hartjes gesproken: deze drie blokken heb ik er weer bijgemaakt voor mijn Aussie. En als ik ze zo neerleg is het toch net een hart ?!


Van de 25 blokken die ik ervoor wil gaan maken, zijn er nu 20 af. Leuk zo'n snelle quilt. Eindelijk een quilt die afkomt voor ons eigen bed. Hij is helemaal naar mijn zin, mooie blokken in rustige tinten.Iedere dag rond 7 uur 's ochtends gaat ons houtkacheltje aan. Wat geeft dat toch altijd weer een heerlijke warmte af.........en het knettert zo gezellig....Vorige week hebben we weer een enorme bult hout gekregen, dat ligt nu op het terras te wachten om gekloofd te worden. Tja, je moet er wat voor over hebben hè....


Oh ja, deze 5 huisjes zijn er nog bijgekomen. Ik loop niet meer gelijk met de datum hoor, dat kan ik niet bijhouden. Volgens mij moet je dan wel hele dagen gaan zitten patchen aan huisjes...en ik vind het nou juist zo leuk om ook nog eens iets anders te maken....


Voor vandaag geven ze overal sneeuw op...de jongens verheugen zich er al enorm op....Ook de schaatsen liggen al op hun kamers te wachten totdat de ijsbaan open gaat. Omdat wij aan de kust wonen, duurt het bij ons altijd langer voordat we kunnnen schaatsen.....maarrrrrrr......de vooruitzichten zijn zeer gunstig ! Ik denk dat we volgende week de ijzers wel onder kunnen binden ! Fijn weekend iedereen !!12 opmerkingen:

Anoniem zei

Hello Margreet, what lovely pictures of your houses and quilt blocks. Your woodfire looks so cozy. Kind regards, Ann

Tilly zei

Leuk is dat toch zo'n simpele Tilda quilt, je schiet goed op. Je aussieblokken zijn mooi van kleur, en de huisjes is inderdaad een tussendoor project, andrs verveelt het zo.
gezellig weekend toegewenst met de houtkachel. groetjes

carina zei

Tilda quilt is erg leuk zon en de andere snelle quilt ook super mooi groetjes carina lekker bij je kacheltje

Quilting Moesje zei

Heel leuk ... de hartjes ... eenvoudig is vaak zooo mooi ... :o)
Heerlijk genieten ... en van de sneeuw ...
begint bij mij nu ook een aardig laagje te krijgen ...
Groetjes,
Simone

Monica zei

Leuk wordt jouw quilt, en inderdaad heerlijk als het sneeuwt, kun je lekker binnenblijven :-)

Pierelantijntjes zei

Hoi margreet,
ik moest dus vanmiddag naar de ijsbaan....helaas geen rondje wandelen, maar hopelijk komt er snel weer een kans.
Wat wordt je tilda quilt mooi zo met die hartjes!!!
OOk de andere quilt ziet er erg mooi uit vind ik.
fijn weekend, en veel schaatsplezier
liefs Ester

Nelleke Klooster zei

wat leuk zeg met die hartjes.

Ja jij kan warm blijven met dit weer met al die mooie Quilts
tot morgen !!

Diny zei

LEUKE SITE HEB JE, hET GROTE BLOKKEN-QUILT SPRAK ME OOK ERG AAN, SNEL KLAAR EN DAN DIREKT GEBRUIKEN. GROETJES.

Ellie's Quiltplace zei

Beide quilts worden heel mooi! Je kan inderdaad nog lekker vooruit. Jammer dat wij geen houtkachel hebben, de warmte van een echte kachel is veeeeel lekkerder (én gezelliger) dan de warmte van een cv!

Guusje, zei

O jij gaat snel, wat wordt het quiltwerk mooi en wat heb je mooie huisjes gemaakt. Je aussie wordt prachtig. En je hebt helemaal gelijk nu heerlijk bij de kachel zitten en lekker handwerken.

muggensteekjes zei

Hoi Margreet,
wat is het gezellig bij je zo met het houtkacheltje aan. Vind je Tilda-quiltje echt heel mooi, ben dol op de Tilda stofjes. Je huisjes zien er ook erg mooi uit en heb op heel veel blogs al heel veel huisjes voorbij zien komen. Wie weet begin ik er zelf ook ooit nog eens aan maar dan moet ik wel wat meer ervaring hebben. Ben benieuwd naar je vorderingen.
Lieve groetjes, Ingrid.

Phebe and Jane zei

Mooie quilts laat je zien. Heerlijk zo quilten met dit barre weer.
Groetjes,
Marian