woensdag 29 augustus 2012

Naar Zweden: deel 2

 
Al een tijdje stond Zweden hoog op ons lijstje om eens op vakantie naar toe te gaan. Dit jaar was het dan zover. We besloten om niet met de boot over te varen, maar via de bruggen door Denemarken naar Zweden te reizen. We hebben er geen spijt van gehad: Het was prachtig en heel indrukwekkend.
 
 
Dit is een brug die twee eilanden aan elkaar verbind: Op het ene eiland ligt Odense en op de andere Kopenhagen. Zelf vond ik dit wel de mooiste brug, omdat middenin een schattig eilandje ligt met een prachtige vuurtoren.
 
 
Dit is de beroemde brug die Denemarken en Zweden verbind: De Sontbrug. Ook heel mooi en indrukwekkend om te zien. Helaas is er nergens een mogelijkheid om te stoppen om foto's te maken. Ondanks dat is deze foto best goed gelukt...... 
Zweden is een geweldig kampeerland. Overal zie je caravans en kampers. We hebben het enorm getroffen met de camping. Een supermooi uitzicht vanuit de tent. Een grote visvijver waar je ook kon kanoën.
 

 
Ook opvallend waren de rode huizen. Af en toe een gele of een blauwe maar over het algemeen waren ze rood. Ziet er zó gezellig uit !
 
 
En dan de meren.....nu zijn wij niet eens zo hoog in Zweden geweest, want daar zijn er nog véél meer.....Wat een rust en ruimte daar....
 
 
Dit is Landskrona, een prachtig stadje met een heel verzorgd park erbij.
 
 
Ook zijn we een dagje naar "Skånes Djurpark" geweest. Daar hebben ze allerlei dieren die alleen in Noord-Europa leven. Zoals de Eland:
 
 
Ook zo leuk: Rij je zomaar ergens door een natuurgebied, kom je ineens hier: een grote visvijver met eromheen bankjes en barbequeplekjes. Midden in de natuur !
 
 
Als je daar niet ontspannen van wordt......Daar hebben we dus ook heerlijk van genoten: BBQ'tje aan, worstjes erop en opeten met een broodje. Net als veel Zweden doen.
Gelukkig hadden we mooi weer wat het natuurlijk wel een extraatje geeft !
 

8 opmerkingen:

Diana zei

Misschien het overwegen waard om ook eens de bruggen te nemen. De boot van Zweden naar Denemarken is ook een belevenis (vooral als ze taxfree drank kunnen shoppen) maar toch weer anders.
Ik lees niks over muggen. Die hebben mij toen flink geplaagd. Vandaar dat ik er het liefste heen wil wanneer die beesten niet actief zijn.

Hubertine zei

Wat ziet dat er mooi uit!! Krijg er spontaan zin in!!

Phebe and Jane zei

Wij zijn 2 jaar geleden in Stockholm geweest. Echt de mooiste vakantie ooit.
Ken je de tv-serie The Bridge? Gaat over de Sontbrug.
Groetjes,
Marian

La Maison zei

Zweden, nee daar ben ik nog nooit geweest. Wel in Denemarken, vond ik ook een mooi land.
Leuke quilt projecten heb je onderhanden.

Groetjes
Hermine

jaimie zei

Hallo Margreet,

Oh gelijk je het verteld, zou je zo willen verrekken naar daar. Prachtige foto's ook.

Groetjes, Jaimie

Willy zei

Leuk dat jullie gestopt zijn bij het eilandje, daar rijden wij eigenlijk altijd zo door, maar het ziet er zo leuk uit. Dit jaar hebben we voor het eerst op de heenreis de boot van Puttgarden naar Rødby genomen. Het was op een zondagmorgen zo rond 10 uur, we konden zo de boot oprijden. Bij het zien van je foto's krijg ik al weer zin om voor volgend jaar te plannen.
Groetjes,

Anoniem zei

What a lovely post and beautiful pictures. I adore all those red houses in Sweden, it looks like a very nice country, and Denmark is also beautiful.

Jans zei

Volgens mij is die brug te zien in de politieserie op zaterdagavond op België 2.
De serie heet the Bridge.
Groet Janny S.