woensdag 22 augustus 2012

Vliegende Ganzen over de Huisjes

Jawel...het is zover: Ik ben een nieuw project (je) gestart. Dat is eigenlijk een beetje uit nood geboren. Hoe dat zo ? Nou.....ik kon niet echt verder met mijn huisjes, tenminste...ik wilde die niet meenemen op vakantie. En omdat ik nog lang niet door mijn restjes heen was, heb ik mijn Marti Michell mallen erbij gepakt en ben gewoon maar gaan tekenen en knippen. Een Flying Geese quiltje staat al een poosje op mijn verlanglijstje en dus is het nu zover :


Een doosje vol met voorgeknipte stofjes ging mee naar Zweden. En het handige van dit patroontje is, dat je er niet teveel over hoeft na te denken. Het is supermakkelijk ! (en handig natuurlijk dat je voor de voet weg kan pakken....)


Dit setje heb ik van 't voorjaar gekocht. (of was het nou van de winter ?!) En wat werkt het super zeg ! Je kunt er ook nog eens een heleboel verschillende blokjes mee maken.


Er ligt gelukkig nog een voorraadje te wachten.


Ook aan mijn huisjesquilt is hard gewerkt. De laatste drie banen zijn af en hoeven alleen nog maar aan de quilt vastgezet te worden. Dan nog een rand eromheen en de top is af.


Ik heb ongeloofelijk veel respect voor al die dames die iedere dag een huisje maken en nog op schema zijn ook ! Zelf hou ik dat echt niet vol. Ik ben namelijk af en toe best ongeduldig....en wil een quilt dan NU meteen af hebben.....


Daarom hou ik het hierbij, groot genoeg voor mij. Hebben jullie trouwens het artikel in de Landleven gelezen van Atelier Bep ? Zó leuk !!! Ik vind het geweldig dat ze erin staat, het is een leuk artikel met mooie foto's. Wie weet komen er nog meer quiltsters bij ?! Dat zou gezellig zijn !

7 opmerkingen:

jaimie zei

Hallo Margreet,

En ik heb respect voor quilters :-) Ik zou het zo graag leren en ook eens kunnen, maar ik zie er geen begin in, ben al boeken gaan halen in de bibliotheek, maar dan nog lijkt het chinees :-) Ik heb hier een mini-paasquiltje liggen, gekocht bij Mascha, dus wie weet geraakt dat tegen volgende pasen eens in elkaar !

Ik vind je huisjesquilt heel knap gemaakt, hoedje af!

Groetjes, Jaimie

Ingrids muggensteekjes zei

Hoi Margreet,
je huisjesquilt is prachtig, wie weet ga ik er ook ooit nog eens mee beginnen. Nu eerst mijn winter quilt afmaken.
Fijne week, groetjes Ingrid.

Ineke van den Akker zei

Ha Margreet,
Geweldig! Vraagje. Ik heb gisteren ook die malletjes gekocht. Het snijden begrijp ik, maar wanneer zet ik de puntjes erin. Tegelijk of als alles is gesneden?
veel liefs,
Ineke

Guusje, zei

De top aan de Huisjes is prachtig geworden met als de flink geeses. Leuk idee om dit van restjes te doen

Guusje, zei

Ik bedoel natuurlijk flying geeses.

carina zei

Lekker zo freubelen en al heel wat vliegende gansen vliegend:) je huisjes zijn ook leuk hoor groetjes carina

Pierelantijntjes zei

Hoi Margreet,
Wat leuk, je nieuwe project! Ijverig hoor! Ik vind het zo warm, er komt (bijna) niets uit mn handen.
Je huisjesquilt schiet echt op he. Leuk hoor!!!
Ik heb even je foto's bewonderd van Zweden. Wat lijkt me dat een schitterend land!
Volgende week alles weer naar school, Ik hoop dan ook binnenkort weer eens met je af te spreken hoor. De achterkamer is zo goed als klaar, en ben er heel blij mee. Je moet maar snel komen kijken!
liefs Ester