maandag 4 april 2011

Allemaal katjes...

Ook zo genoten van het weekend? Heerlijk was het hè, afgelopen zaterdag. Bij ons liep de temperatuur op tot wel 21,5 graden!! Zaterdagmiddag ben ik samen met DS1 gaan wandelen op het strand, natuurlijk ook met Kyra. In ons shirtje konden we!!Niet te geloven en dat op 2 april....Ze waren al druk met karretjes over het strand aan het scheuren, met zo'n soort vlieger erbij. En die gaan me hard! Wel een prachtig gezicht hoor.Toen we terugliepen naar de dijk, zagen we de reddingsbrigade-auto staan met een heleboel mensen ergens omheen. Al gauw zagen we dat er een zeehondje op het strand lag, een kleintje nog. DS er natuurlijk meteen even bij kijken, het bleek "een huiler" te zijn. Ze gingen hem meteen naar Harderwijk brengen......

De CAT-BOS quilt in wording,leuk wordtie hè! Lekker rustige kleurtjes, een beetje van 't zelfde als ik in de blokken heb gebruikt. Dit is wat er nu af is, ik moet nog 3 van die log-cabin blokken. Die liggen al klaar, alleen nog even in elkaar zetten.

Dit is onze ouwe kater Banjer. Hij is 13 jaar, wordt in juni 14. Een echte kat met gebruiksaanwijzing. Helaas kregen we die er niet bij toen we hem kregen. Hij kan heel lief zijn, spinnen en kopjes geven en zo, maar als het niet naar meneer zijn zin is....kijk dan maar uit; je hebt zo een krauw te pakken!
Deze twee boeken heb ik hier besteld. Al jaren ben ik fan van Jennifer Chiaverini haar boeken. Er zijn een stuk of 4/5 boeken vertaald in het Nederlands, maar de rest laat op zich wachten. Ondanks diverse acties van lezeressen die heel graag zagen dat al haar boeken zouden worden vertaald. Daarom heb ik de stoute schoenen maar eens aangetrokken en ik ga het wagen: Engelse boeken lezen! Ik heb al een paar bladzijden gelezen en ik moet je zeggen dat dat me niet is tegengevallen. Het is geen ingewikkeld Engels. (en ik ben echt niet zo'n taalwonder hoor!!!)
Ook dit boek stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Zij ontwerpt zulke mooie quilts!! Het is alleen al een genot om het boek door te kijken en van al dat moois te genieten....Hiervan bijvoorbeeld:
Tja, zeeën van tijd zou je moeten hebben en ik zou wel 200 jaar moeten worden, minstens! Om al die mooie dingen die ik zo mooi vind, te maken.. Maar helaas, ik moet keuzes maken. Voorlopig heb ik nog wel een aantal UFO's liggen die dringend afgemaakt moeten worden. Dus hup: gauw het huishouden en dan heerlijk met een quiltwerkje op de bank......Fijne dag iedereen!!

12 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Wordt mooi je quiltje van Ellie Margreet, ik ben ook aan de kat begonnen, enne....dat boek en zelfs die quilt heb ik ook.....het blijft een supermooie quilt, en eigenlijk heel makkelijk te maken.

groetjes, Jeannet

Pierelantijntjes zei

Ja het leek wel zomer he? Heerlijk hoor! En wat heb je al veel katten blokken gemaakt zeg. Hij wordt echt superleuk.
Zie dat je boeken er zijn.....dat wordt inderdaad tijd tekort met zoveel leuke werkjes en boeken in het verschiet.
Wens je een fijne week toe,
groetjes Ester

yvonne zei

wat gaat de quilt mooi worden!!
prachtige kleuren en dan het boek van KIM die staat ook nog op mijn verlanglijstje .

Groetjes Yvonne

jolanda zei

Wat wordt je CAT-BOS quilt leuk!! Ik hou ook wel van die rustige kleurtjes hoor.
Die boeken van Jennifer wil ik eigenlijk ook wel graag lezen, maar ik heb geen idee of deel 1 in het nederlands vertaald is en wat nou precies deel 1 is. Dat moet ik toch maar eens gaan uitzoeken en dan ga ik er ook een paar kopen. Misschien ook wel gewoon in het engels... lijkt me alleen zo vermoeiend lezen hoewel jij dus zegt dat het meevalt.
groetjes, jolanda

Mascha zei

Wat wordt je katten quilt mooi. Helemaal super in deze kleuren.
Groetjes Mascha

Marion zei

Je Cat Bos wordt erg mooi. Ik vind de kleuren die je gebruikt ook erg mooi. En die katten, ach die hebben allemaal hun gebruiksaanwijzing. Daarom houden we toch ook zo van hen???
Ik heb het boek Simple Traditions ook. Ik vind het ook zo mooi om in te kijken!! Aan iets maken ben ik nog niet toegekomen. Geen idee of dat nog gaat gebeuren :)

'n Elzetje zei

Wat maak je weer veel moois, Margreet! En wat ziet je blog er mooi uit zo, zeg.
Groet, Idelet
*bedankt voor je kaartje

Guusje, zei

Wat wordt je CatBOs mooi. Je gebruikt mooie kleuren en wat goed dat ze het zeehondje meteen hebben gered. Mooie boeken heb je besteld en ja Kim Diehl is ook een van mijn favorieten ik vind dat ze prachtige quilts maakt en haar boeken fantastisch. En Banjer ziet er zo erg lief uit maar ja dat zien de meeste katten.

marijke's crea zei

Wat een heerlijk frisse collage heb je voor je blognaam gemaakt en zo mooi van kleur.
Ja, die boeken alleen in het engels te verkrijgen, die eerste nederlandse delen zijn zo leuk, heb er ook inderdaad al aan gedacht om dan toch maar de engelse te bestellen, hihi! En het andere boek, oooo moooi!
Ben benieuwd wat voor geweldig jij eruit gaat maken.
groetjes Marijke

Terray zei

Je CatBOs wordt erg mooi, hele lieve warme kleurtjes gebruik je!
Knap hoor dat je de boeken in het Engels gaat lezen, heb de Nederlandse versies ook al gehad. Jammer dat ze die dan niet meer vertalen.
Zeg...als ik het boompje met tijdappeltjes heb gevonden laat ik het je weten ;-) Hier ook hoor, teveel willen en te weinig tijd.
Maarja genieten van wat je kan doen

Groetjes
Tertia

Jantine zei

Je quiltje wordt leuk en die boeken in het Engels lezen, dat valt echt mee! Maar dat heb je al ondervonden. Eén voordeel van Engels lezen: je kunt langer met zo'n heerlijk boek doen, daarom ben ik ook al snel op het Engels over gestapt!

Atelier Ullizee zei

Toch fijn dat je dagen goed gevuld zijn! Beter teveel te doen, dan dat je niet weet wat te doen.
Maar ja keuzes maken, niet zo makkelijk. Ik wil ook altijd zoveel dingen tegelijk en dat huishouden moet ook nog gebeuren.
De Cat BOS wordt wel mooi met die zachte bruine tinten!
Groetjes,
Natascha