donderdag 7 april 2011

Wandelen langs de dijk....

Kijk, zover ben ik nu met de CAT BOS. De log-cabin blokken zitten eraan en nu ben ik de rijen aan elkaar aan het zetten. Een heerlijk werkje voor in de tuin, met een bakje thee erbij. Ook Kyra vergezeld me naar buiten, ze heeft iets nieuws ontdekt. Namelijk dat je heel goed kunt graven in een gazon. Wij balen daar enorm van, want ze heeft inmiddels twee grote gaten gegraven....Heeft iemand een goede tip om haar dat af te leren?
Als het weer het toelaat en DH is 's avonds thuis, dan gaan we regelmatig na het eten wandelen op de dijk. Het is er prachtig, als je onderlangs gaat heb je zicht op de landerijen die op dit moment worden klaargemaakt om in te zaaien/poten of dat is al gebeurt.

Met de zon erop is het een plaatje. Je kunt er ook prachtig fietsen. Het is er zeker 's avonds na zessen altijd erg rustig. Hooguit een enkeling die aan het fietsen is of de hond uitlaat. Je komt er helemaal tot rust....
Bovenop de dijk ligt een fietspad, als je pech hebt moet je hard trappen, want de dijk ligt vlak langs de zee en daar waait het altijd. Zo kun je al fietsend of wandelend genieten van én de zee én de polders die erachter liggen.
Gisteravond was het schitterend weer. Heerlijk temperatuurtje ook; 16 graden! Nou, zeg nou zelf: wie wil er nou niet zo'n prachtig uitzicht?! Ondanks dat we/ik er toch wel zo'n 3 keer in de week komen, blijft het genieten.
Dit is de zeekant. Prachtig met die ondergaande zon. We hadden eigenlijk iets langer moeten wachten, want zo rond half 9 ging de zon onder: de lucht was helemaal rood.Maar dit is ook al mooi, toch?!
Tot slot: "Onze" Vuurtoren. Zelf ben ik er helemaal flieft op. Iedere keer als ik hem daar zie staan dan ben ik enorm blij dat ik hier op dit plekje van de aarde woon. Het is een hele mooie omgeving met heel veel natuur én natuurlijk: Het Strand !!
Dit lieve kaartje kreeg ik van mijn schoonzusje opgestuurd. Ze zag hem en dacht meteen aan mij: Home Sweet Home staat erop. Lieve schoonzus: Dankjewel! En vanaf deze plaats: Heel veel beterschap hoor!!
De kaart ligt in een doosje vol met voorjaarsblommen. Ik wilde de tuin een beetje opvrolijken en dus heb ik Primula's gekocht. Die doen het buiten altijd heel goed. Ook voor binnen heb ik een paar nieuwe plantjes gekocht. Zo, nu ga ik eerst de boodschapjes opruimen én natuurlijk mijn nieuwe aanwinsten op hun plekje zetten. Fijne dag iedereen !!
PS: Ik vergeet nog te zeggen dat deze hele week "Lambing Live" op de BBC2 is. Een echt Brits programma over een schapenboerderij waar heel veel lammetjes worden geboren. Ook komen er prachtige reportages en beelden langs van het schitterende Britse land. Kijken dus!! Iedere avond rond de klok van 9. 

10 opmerkingen:

Thea zei

Wat leuk dat je schrijft over jullie wandelingen en fietstochtjes. Je bent bevoorrecht dat je op zo'n mooi plekje woont. (ben benieuwd waar dat mooie plekje is?)
Hoewel ik zelf ook niet mag klagen (Amersfoort), maar zee, ruimte, polder.... dat is wel heel heerlijk. In gedachten doe ik een tochtje met je mee.
Fijne dag,
Thea

Anoniem zei

Bij mijn kuilen gravende teckel hielp het volgende: Er stond een leeg frisdrank blikje gevuld met wat steentjes klaar. (Wel dichtplakken!) Op het moment dat Thuur begon te graven gooide ik het blikje, zonder dat hij zag dat ik dat deed, achter hem op de grond. Graven werd dus schrikken en dat is niet leuk.
Inmiddels is de hond drie , hij graaft nooit in de tuin. Succes!

jaimie zei

Hallo margreet,

Zalige foto's , zeker vanuit een ziekenhuiskamer gezien :-)

wat jammer dat jullie hondje de tuin als zandbak ziet , hopelijk heeft er iemand een tip voor het af te leren.

En je blokken met de poesjes op, supermooi ség !!

groetjes, Jaimie

Mascha zei

Ik zou zo met je mee wandelen. Wat woon je in een mooi gebied.
Groetjes Mascha

Cisca zei

Je woont in een mooi gebied, zeg! Heerlijk, die wandelingen. Je cat bos is erg leuk en die kaart, wat leuk, dat je schoonhuis meteen aan je dacht!
Groetjes, Cisca

Guusje, zei

Je Cat Bos wordt mooi en wat woon je geweldig. Lekker dichtbij strand heerlijk om daar te kunnen wandelen en uitwaaien.

Pierelantijntjes zei

Hoi Margreet,
Je blog en banner zijn erg mooi geworden! Leuk hoor een beetje veranderen af en toe.
Prachtige foto's van de wandeling langs de dijk.
De foto's van vandaag zijn ook erg mooi geworden. Ik hoop morgen een berichtje te maken met de foto's. Ik heb GENOTEN!!! Dank je wel!!!
Groetjes Ester

´n Elzetje zei

Schitterende foto´s Margreet. We wonen zéker op een mooi plekje hè! En de vuurtoren, daar word ik ook altijd zo blij van als ik die weer zie.
Ik heb van de week ook weer naar 'Lambing Life' gekeken, geweldige mooi programma; helaas vanavond alweer de laatste aflevering.
Fijn en zonnig weekend toegewenst,
Idelet

Anoniem zei

Hoi Magreet
Jan heeft iets aan mijn computer gedaan en nu is het geen probleem meer hoop ik om even bij jou om het hoekje te kijken.
wat kan je toch prachtige dingen maken zeg super!!het word ook steeds ingewikkelder of niet maar jij draai daar je hand niet voor om.
leuk zeg die kaart tussen die prachtige bloemen.fijn weekeind nog dikke kus van mij

Atelier Ullizee zei

Mooi landschap daar bij jullie!