vrijdag 2 december 2011

Een nieuwe uitdaging.........Huisjes bouwen !

Mijn 'Aussie-Quilt' is weer een paar blokken rijker. Het is heerlijk om te doen, 's middags een blok knippen en die dan 's avonds op de bank in elkaar zetten. Het werkt gewoon lekker, zeker omdat het van die grote blokken zijn in vergelijking met de blokjes van de SBS. Nu ik ze zo zie liggen op de foto, bedenk ik me dat  er best wel wat donkerdere blokjes bij kunnen. Ga ik meteen doen ! (waar een foto al niet goed voor is)


Deze twee zijn er als laatste bijgekomen:


Ohhhww.....alsof ik nog niet genoeg om handen heb....ben ik helemaal gevallen voor iets heel leuks: "Building Houses from Scraps".  (Klik) Een heel leuk innitatief van Jeanneke. De bedoeling is dat je iedere dag een huisje maakt van 7.5 x 7.5 cm en dat je dan aan het eind van het jaar een hele mooie quilt hebt. Dit is het blokje:


Zou ik genoeg restjes hebben? Even kijken:


Nou, daar kom ik een heel eind mee, denk ik. Op 15 december krijgt iedereen het patroontje en kan er gestart worden. Links bovenin mijn blog zie je het blokje, als je daarop klikt kom je op de site waar alles wordt uitgelegd. Er doen nu al bijna 120 dames aan mee !!! Superleuk !!!!


Deze week zat er ineens een Winterkoninkje in onze tuin. Meteen mijn fototoestel gepakt en ja hoor, ik kon een paar hele mooie foto's van hem/haar maken. Wat een mooi vogeltje is het toch en zo klein !!! Hij/zij waaide bijna van de schutting........
Gisteren heb ik nog een hele leuke Give-away gewonnen, van Atelier Hartendief. (Klik)Een heel mooi stofpakketje ! Daar ben ik erg blij mee. *Nog meer stofjes voor mijn huisjes !!*  Als het goed is liggen ze morgenochtend op mijn deurmat. Mijn weekend kan niet meer stuk ! Iedereen een heel fijn weekend !!

9 opmerkingen:

marijke's crea zei

Leuk dat je ook huisjes gaat bouwen
ja scraps heb er hier ook aardig wat liggen.....
groetjes Marijke

Hennie zei

Mooi jij bent ook van de party ik heb me ook opgegeven ! ! !
Je blokken zien er erg mooi uit ! ! !

Fijn weekend Hennie.

Wieke van Keulen zei

Je blokken worden prachtig. En... overal waar ik kom, zie ik huisjes, huisjes & huisjes. Leuk hoor, maar elke dag. Woh, dat is een pittige overeenkomst. En leuk is het om iets te winnen; echt een verwennerij.

Tilly zei

Leuk dat je ook van de partij bent.
je blokken zijn erg mooi geworden.
fijn weekend. groetjes

Quilting Moesje zei

Mooi wordt je Aussie !
Leuk dat je ook ,eedoet met de huisjes quilt... nu ik je stapel restjes zag denk ik aan die "stapel"van mij....
Maar ja, ik zou het bij mn zwart, witte, bruin en beige lapjes houden toch...(O))))

Groetjes,

Simone

Anoniem zei

Je aussie wordt erg mooi. Ik ben druk lapjes aan het verzamelen voor de mijne. Zodra de bestelde achtergrond stof binnenkomt ga ik ook beginnen.

Ik ga ook meedoen aan de huisjesquilt ook al weet ik dat een huisje per dag voor mij geen haalbare kaart is. Maar goed dan doe ik er maar wat langer over; is ook niet erg.

jaimie zei

Hallo Margreet,

Mooie blokken bij.

moet je elke dag , zelf een huisje maken of begrijp ik het verkeerd ?

Dat vogeltje is mooi en zeker als je het zo van dichtbij mag bezig zien hé.

proficiat met je prijsje.

Groetjes, Jaimie

Ulla's Quilt World zei

I love your quilts! :)

Jantine zei

Dat wordt gezellig met al die huizenbouwers, voor we het weten staat Nederland helemaal vol ;-). Ik vind de blokken van je aussiequilt erg mooi worden, heerlijk om zo bezig te zijn!