vrijdag 16 december 2011

Het is zover !!

Gisteren was het dan zover: Iedereen die aan het nieuwe project "Building Houses from Scraps" meedoet, kreeg het patroontje in de mailbox. Meteen heb ik het uitgeprint en gisteravond heb ik de malletjes gemaakt. Dat doe ik nog lekker 'ouderwets' : overtekenen op papier, 0.5 cm naad eromheen tekenen, uitknippen en op schuurpapier plakken. Opnieuw uitknippen en met de prikpen gaatjes prikken in de hoekjes, zodat je weet van waar tot waar je moet naaien.


 Helaas gaan dit soort malletjes niet heel erg lang mee, maar dan maak ik gewoon weer nieuwe ! Ik heb de malletjes letters gegeven, zowel op de malletjes als op het patroon, zodat ik weet waar ze komen.


En dit is mijn berg scraps......voordat ik ze ga gebruiken, ga ik ze eerst even strijken en een beetje op kleur leggen. Dat lijkt me gewoon handig. Volgens mij kan ik aardig wat huisjes bouwen van deze stapel. Sommige malletjes zijn heel erg klein.........


Deze twee blokjes zijn erbij gekomen voor mijn SBS. Niet superveel, maar dit waren best bewerkelijke blokjes met veel stukjes. Maar ik heb ze wél af !

L-8: Kansas Troubles


J-8: Jacob's Ladder


Nog een week, dan is het Kerst. December is een hele gezellige maand, maar ook best druk en soms chaotisch. Ik probeer niet teveel te plannen en maar te zien hoe het loopt. Geen verwachtingen, dat wordt mijn nieuwe motto voor 2012. *Ik heb al iets te vaak mijn neus gestoten........* Nee, nee.......ik ben erachter dat als je niks verwacht, je juist de mooiste momenten kunt hebben en erg blij kunt zijn van dingen die op je pad komen. Loslaten, ook zo'n goeie.......soms erg lastig......vooral voor mij.....ik ben namelijk iemand die graag weet hoe dingen zullen gaan.......een klein beetje perfectionistisch af en toe.......Dat is voor het patchen en quilten natuurlijk wel héél handig !! Zo zie je maar, gewoon je minder goede eigenschappen omdraaien naar iets positiefs !!! Heel fijn weekend iedereen !!


21 opmerkingen:

MarianneG zei

Mooie blokken weer, Margreet! Bij mij zit er even de klad in de SBS, wil eerst een paar dingen afmaken;) En die huisjes..... ohooo, ik heb ook al m'n scraps staan strijken en sorteren;) Wat dat loslaten betreft; daar heb ik ook best moeite mee, laatst hoorde ik deze spreuk: "loslaten, dan heb je twee handen vrij".... Dat zeg ik regelmatig tegen mezelf en het wérkt echt!
Fijne dag!

Marianne & Marie-José zei

Erg leuk om te lezen hoe iedereen van start gaat met de huisjes. Je motto`s spreken me ook erg aan. Ben ook erg vaak teleurgesteld door verwachtingen.En met loslaten oefen ik ook dagelijks. Maar gemakkelijk is het niet, hoor. Soms heb je gewoon geen andere keuze meer.
Groetjes Marianne

Heleni zei

Zo Margreet, je hebt het al prima voorbereid. Het gaat helemaal goed komen met je huisjes.
Gisteravond heb ik er één gemaakt om even te voelen hoe het werkt. Maak je borst maar nat, want er zitten 16 naadjes in.......!! Maar wel heel schattig.

groet Heleni

Gea zei

Je hebt weer mooie blokken gemaakt. Mijn SBS ligt een beetje stil op het moment. En jij kunt ook met je huisjes aan de slag. Grappig om te lezen dat iedereen het weer anders aanpakt. Succes met bouwen.

Jantine zei

Misschien kun je je mallen lamineren voor je ze uitknipt? Dat verlengt de levensduur...

Mascha zei

Je bent al goed bezig geweest om je malletjes al te maken. Misschien dat ik er vanmiddag aan begin. Je blokken zien er weer prachtig uit. Groetjes en fijn weekend, Mascha

carina zei

Leuk die huisjes , ook weer leuk om te volgen en tja lapjes zo te zien genoeg. Inderdaad als je niets verwacht is het altijd goed af en toe die golven over je heen laten rollen is het beste. Lekker rommel weekend groetjes carina

Bertie zei

Je blokken zijn prachtig! Leuk om te horen hoe je dit huisjes malletje maakt, dank voor de uitleg:)

Terray zei

Hoi Margreet,

Ook al in de ban van de huisjes hihihi.
Heel blogland is er zo'n beetje mee besmet.
Succes met het bouwen van jouw huisje, ik zal ze vast wel op je blog gaan zien!

Groetjes
Tertia

margaquilt zei

Hallo Margreet.
Ik zal de aannemers blijven volgen met het bouwen van al die huizen.
En weet je mijn vriendin heeft een zin die mij ook de ogen heeft geopend.
"heb geen verwachtingen dan heb je ook geen tegenvallers".
Veel succes.
Groeten
Marga

Phebe and Jane zei

Heel blogland is in de ban van de huisjes geloof ik. Ik ben 1 van de weinigen die niet mee gaat doen. Je SBS-blokken zijn weer mooi.
Groeten,
Marian

Dorine zei

Leuk om te lezen dat je ook huisjes gaat bouwen.
Ik maak de malletjes wel van paterno plaat gaan ze wat langer mee en maak ze ook gewoon van al mijn scraps.
Ben heel benieuwd naar al die huizen.
fijn weekend Dorine

Anita - Vlijtige Handjes zei

Jij bent er helemaal klaar voor. Ik doe ok niet meer aan voornemens, nou ja behalve creatief dan.

Tilly zei

Mooie blokken zijn het weer, en je bent al helemaal startklaar om huizen te bouwen leuk. fijn weekend groetjes

jolanda zei

Dat zijn nog heel wat patroondeeltjes voor zo'n minihuisje hé? Maar jou werk kennende, gaat het vast helemaal goed komen. De kleurtjes die je gaat gebruiken zien er in ieder geval prachtig uit net als de blokjes van de SBS die je laat zien.
Geen verwachtingen lijkt me een goede... kan het ook niet tegenvallen. ;-)
groetjes, Jolanda

quilting Jeannet zei

Ik heb het maar als gedichtje op mijn kerstkaart gezet Margreet: Neem je voor, niets meer voor te nemen. Ik neem me dus voor om niet aan die huisjes mee te doen, wel aan huisjes maar niet DE huisjes.

groetjes, Jeannet

Guusje, zei

Je hebt mooie SBS blokken gemaakt. En de malletjes die je hebt gemaakt heel herkenbaar zo maak ik ze ook altijd. Mooie berg scraps heb je trouwens, leuk hoor al doe voorbereidingen.

Willy zei

Mooie blokken en wat ben je lekker bezig met de huisjes.
Goed voornemen lijkt me, ga ik ook doen.
Fijne week, groetjes

Anoniem zei

Hele wijze woorden Margreet!
Ik wens je hele fijne feestdagen toe.
Groeten WilmaO

Miranda zei

Ook jullie fijne feestdagen en een gezond en creatief 2012 toegewenst!
En is jou eerste huisje ook al gemaakt? Heerlijk om die huizenmarkt eens een flinke boost te verkopen!

Ineke van den Akker zei

Ziet er prachtig uit!