maandag 19 december 2011

Vorderingen van mijn "Aussie"

Tussen de bedrijven door, heb ik ook nog vijf nieuwe blokken voor mijn "Aussie-quilt" gemaakt. Heerlijk om te doen, 's middags een blok knippen en 's avonds in elkaar zetten bij de TV. Ik weet het.....het plan was om minder TV te kijken.......maar ik heb een goed excuus: zo rond de klok van 18.00 uur komt er een heel leuk programma: "Gezellig thuis met de kerst"  ( klik) op SBS6. Dat neem ik dan op en kijk er 's avonds naar. Pas kwam het zomaar ineens voorbij en ik vond het meteen een heel leuk programma. Het is een soort hobbyprogramma, je ziet hoe je heerlijke taarten kunt maken, een mooie kerstkrans en pas zelfs een prachtige quilt ! Maar goed, dit zijn dus mijn vijf nieuwkomers:


Ik heb er een paar donkerrode bijgemaakt, vorige keer vond ik het een beetje te licht worden. Zo komt het er dan ongeveer uit te zien:


Nu zijn er dus 13 van de 25 blokken af, op de helft dus !!


Aan de nieuwe rage "Building Houses from Scraps" wordt ook hard aan gewerkt. Door een tip via Prikbord kon ik mijn malletjes toch nog op de goede grootte krijgen. Dat ben ik natuurlijk weer eens: als een kip zonder kop de malletjes maken en dan niet goed nameten....dom, dom...Maar DH heeft het patroontje op de zaak uitgeprint en nu istie keurig 7,5 cm. Dus opnieuw malletjes gemaakt en huisjes uitgeknipt. Leuk om al die lapjes weer te zien die overgebleven zijn van het maken van zoveel andere quilts. Soort nostalgie....
Fijne dag !!


4 opmerkingen:

jolanda zei

Helemaal vergeten!! Dat programma was ik ook van plan om te kijken, maar ik heb er nooit meer aan gedacht. Bedankt voor de tip dus... ;-))
Je blokjes zijn mooi geworden en inderdaad staan die donkerrode er mooi tussen.
De huisjesrage heb ik na heel veel getwijfel tóch aan me laten voorbijgaan. Er is nog zoveel dat ik af moet maken dat het me niet slim leek om er nu wéér iets bij te gaan doen. Maar het was heel verleidelijk hoor.
groetjes, Jolanda

Wieke van Keulen zei

Prachtig wordt je quilt, Margreet, met hele mooie kleuren. Leuk hoor die huisjes. Ben benieuwd.

Phebe and Jane zei

Mooie quilt wordt dit Margreet. En succes met je huisjes.
Groetjes,
Marian

Guusje, zei

Wat een mooie blokken heb je erbij gemaakt en wat wordt dit een mooie quilt. En het programma is om te genieten ik kijk er ook elke dag even naar.