vrijdag 14 september 2012

Werk aan de winkel.....

Er wordt hard gewerkt hier, mijn Huisjesquilt is gedubbeld en geregen. Altijd weer een heel klusje....maar, nu kan ik lekker gaan quilten. Quiltgaren heb ik nog liggen, dus laat de herfst maar komen !
 
 
*U*U*U*U*U*U*U*U*U*U*
 
 
Voor de achterkant heb ik gekozen voor dit stofje, gewoon omdat ik er nog genoeg van had liggen. Overgebleven van mijn Sterrenquilt. (en ik vind het nog steeds een mooi stofje !)
 
 
Ook ben ik verder gegaan met dit quiltje, met de vaas met hartjes. Leuk om te doen ! (Maar dat vind ik eigenlijk altijd van de quiltjes van Bep) Zij heeft van die gezellige quiltjes, die redelijk snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Ook vind ik het bij haar zo  leuk, dat het niet zo heel precies komt.....het is gewoon altijd goed, zeg maar.....
 
 
En nu ga ik jullie even om advies vragen: ik wil graag een rand van 15 cm langs mijn Aussie maken. Alleen kom ik er niet goed uit welke kleur ik zal kiezen. Deze:
(oudroze)
 
 
Deze: (brique/bruin)
 
 
Of deze: (donkerrood)
 
 
Moeilijk vind ik het. Al deze kleuren zitten in de quilt en het is de bedoeling dat de stof de quilt een beetje gaat ophalen. ......een beetje body gaat geven.....Ik hoop dat jullie mij in de goede richting kunnen helpen.......
 
Vanmiddag ga ik op quiltbezoek bij Rianne. Zij is ook bezig met "Silvia's Bridal Sampler" en woont slechts twee dorpen van mij vandaan. Voor de vakantie hebben we elkaar voor het eerst ontmoet en dat was erg gezellig. Dat wordt dus een echte quiltkwebbelmiddag.....waarbij we het vast en zeker ook nog veel over Zweden zullen hebben, want Rianne is ook gek op Zweden en is er zeer regelmatig te vinden ! Ik heb er zin in ! Fijn weekend iedereen !

23 opmerkingen:

Judith zei

de foto's spreken voor zich ;) veel succes met quilten!

quilting Jeannet zei

Woordloze blog Margreet? Je huizen zijn prachtig.

Margreet zei

@ Judith en Jeannet: Ik was een beetje te vlug met publiceren ;0))
Maar nu staat het hele verhaal erop !

Judith zei

Hi Margreet, moeilijk kiezen hoor, zeker ook omdat de kleuren op het blog nooit zo overkomen zoals ze werkelijk zijn. Zelf ben ik helemaal van het rood en dus zou mijn keuze snel gemaakt zijn. Maar het oud roze maakt het wel "lief en zacht" en dus........ Weet ik het ook niet. Neem vanmiddag lekker mee naar je kwebbel-quilt-ik-ben-zo-blij-dat-je-in-de-buurt-woont-middag. Samen komen jullie er vast uit. Goed weekend.

Ritainquiltland zei

Als ik op de foto's af ga zou ik voor de donkerrode gaan. Maar misschien komt het in het echt wel te donker over.
Veel plezier vanmiddag!

Nardy zei

Wat zijn je huisjes leuk, prachtige achterkant! Ik zou voor de donkerrode (onderste foto) gaan, mooie warme tint erbij. Succes met kiezen en veel plezier vandaag, gezellig! Groetjes Nardy

Anoniem zei

Hoi Margreet,
Ik zie weinig van "die" kleur rood terugkomen in het stukje quilt dat te zien is. Bij de tweede foto heb ik meer het gevoel dat het plaatje klopt. Je maakt mooie quilts,helemaal mijn smaak. Vooral je sterrenquilt is zó mooi!
Groetjes,liliane

Pierelantijntjes zei

Ik zou de bruine stof kiezen Margreet.
Het is heerlijk weer voor zo'n quiltmiddag! Heb genoten gisteren!!!
fijn weekend, liefs Ester

marijke's crea zei

Wat een leuke quiltprojecten!
Veel plezier!
groetjes Marijke

Quilting Moesje zei

Mooi hoor !
Succes met doorquilten :o)

Mijn eerste "gevoel" is de brique kleur als rand,bij alle drie is het effect weer anders
Ben benieuwd welke het toch gaat worden :o)
Groetjes,
Simone

Anoniem zei

Als je de quilt body wilt geven moet je voor 2 of 3 gaan en op de foto lijkt mij 2 ook het beste passen. Succes ermee! Groetjes Wilmsa

yvonne zei

Ik zou voor de bruine gaan.
Maar de rode is ook erg mooi !!!

Edith zei

Ik heb je blog net ontdekt en heerlijk rondgesnuffeld, wat maak je leuke dingen. Veel plezier met het quilten van je huisjesquilt!

Willy zei

Je hebt het goed afgemikt op deze herfstige dag, gezellig samen quilten. Succes met doorquilten van de huisjes.
Fijn weekend,

Ellen zei

Wat is je huisjes quilt mooi geworden zeg,geeft weer nieuwe energie voor mij om het weer op te pikken, begond dit jaar heel fanatiek maar inmiddels hmmm ;-)
De brique/bruin komt op de foto heel warm over ben benieuwd welke het uiteindelijk gaat worden.
Succes met het kiezen !!
Fijn weekend.

Hubertine zei

Wat is je huisjes-quilt leuk geworden!! Veel plezier met het quilten (laat die herfst maar komen!)

Anoniem zei

Hoi Margreet,
Ten eerste wil ik je mijn complimenten geven over je blog, want ik volg je al vanaf het eerste uur (ben een stille lezer) en je maakt prachtige quilts en je schrijft er zo leuk over.
Als je het mij vraagt voor de rand van de quilt: ik heb naar de foto's zitten turen en dan lijkt de bruine stof (nr.2) het mooist, maar in het echt is het beter te zien, lijkt mij. Succes ermee!
Groetjes, Maartje.

jolanda zei

Toen ik de kleine foto's bekeek, dacht ik eerst dat ik de eerste foto het mooist vond maar nadat ik ze aanklikte en het dus wat groter zag, bleek dat ik tóch voor de middelste foto ga.
Het rood vind ik zelf wat minder mooi eerlijk gezegd, maar in het echt kan het er natuurlijk toch weer anders uitzien.

Hennie zei

Prachtige huisjes ! ! ! Veel quilt plezier.

Fijn weekend Hennie.

quiltverslaafd zei

Mijn voor keur gaat uit naar de donkere kleur. Gezellig iemand in de buurt om mee te quilten ik kijk elke keer weer uit naar het middagje met Els en Willy.
Fijn weekend Leintje

Guusje, zei

Veel plezier bij het quilten van de huisjes, mooie achterkant heb je hiervoor. Wat betreft de rand ik vind de brique het mooiste erbij passen denk ik. Veel succes met beslissen, ben benieuwd.

Merian zei

Ik zou foto 1 of 2 pakken.
Oudroze is mijn favoriet.
Ben benieuwd wat het gaat worden.
groetjes Merian

Diana zei

Ik denk dat de tweede stof het mooiste is bij je quilt. Nr 1 is ook mooi maar die haalt hem volgens mij niet zo mooi op.
Gezellig he, een paar quilters in de buurt, ik heb er ook nog 2 in mijn straat.