donderdag 6 september 2012

Nieuwe inspiratie


Deze week heb ik de Huisjesquilt gestreken......Nou dat heb ik geweten ! Oei-oei-oei......zere vingers (van de hete strijkbout), zere arm en een pijnlijke pols......al deed ik het in fases.....het mocht niet baten. En toch moest en zouden de huisjes gestreken worden.....het was een heel gepriegel....gelukkig is het achter de rug en kan het dubbelen beginnen..... 
 
 
Misschien zien jullie het verschil niet, maar dat is er heus wel hoor ! Het ziet er nu superstrak uit en dat zal alleen maar meer worden als de quilt opgespannen is.

 
En dit is op het moment mijn hobbytafel. Een grote hoeveelheid stofjes, boeken en quiltmania's slingeren overal rond. (tussen de andere spulletjes) Ik ben namelijk op zoek naar inspiratie....om een nieuwe quilt te maken. Er komt van alles langs....van groot tot klein....En dat maakt het nou zo moeilijk....ER IS TE VEEL KEUS......Soms is dat handig, maar soms ook helemaal niet. Daarom laat ik de boel een tijdje liggen om te kijken of ik er een paar dagen later nog steeds zo enthousiast over ben. Doen jullie dat ook ?
 
 
Het is niet dat ik niks om handen heb hoor, want de SBS en de Aussie liggen ook nog geduldig te wachten tot ze gequilt worden. De eerste stappen zijn gezet, ik heb een grote hoeveelheid vulling bij Ellie Prins gekocht. Voor deze quilts heb ik gekozen voor "Quilters Dream Poly". Ik ben zeer benieuwd, want normaal gesproken doe ik altijd wol of katoen in mijn quilts......Maar de vulling voelt goed aan, is lekker soepel en zacht en niet zwaar. Binnenkort zal ik het weten.....
 
 
Over inspiratie gesproken: A.s. zaterdag gaan Mam en ik naar Deventer, naar de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde. We gaan er met een hele bus vol quiltsters heen. Georganiseerd door "De Quiltster", hier kun je er alles over lezen. Als we daar niet met een enorme hoeveelheid inspiratie vandaan komen......dat móet toch lukken ?! We hebben er ongelooflijk veel zin in en misschien zien we elkaar nog ? Dat zou ik superleuk vinden !
 

10 opmerkingen:

Dorine zei

Je huisjes zien en mooi uit hoor en ja strijken is ook niet mijn liefste bezigheid,
En inspiratie ik zie ook TE VEEL wat ik wil maken...........

Martine zei

Wel dankbaar werk dat strijken. Je top ziet er nu prachtig uit.

Judith zei

mooi hoor, je huisjesquilt! ik ben er helaas nog geen steek mee verder ;)
en die inspiratie stapeltjes heb ik ook! heerlijk om naar te kijken en te bedenken welk project ik eerst wil gaan oppakken. heel herkenbaar ;)
groetjes

quilting Jeannet zei

Dat strijken kan ik me helemaal voorstellen Margreet met zoveel naadjes, ik had hetzelfde met de sterretjesquilt.En ja, ik ben ook even insiratieloos, of dat is niet het goede woord, ik heb mijn werktafel helemaal opgeruimd, kaal, leeg, en dat geeft ruimte voor wat anders, of niets en afmaken inderdaad. Veel plezier in Deventer!

quiltingmieke zei

piep
oh meid ze zien er prachtig uit je huisjes,

en een nieuw project, ja ....de keuze is zo.....geweldig.

KNUF MIEKE

Marga (MarPie) zei

Ja, strijken maakt een groot verschil. dat er teveel leuke dingen zijn die ik wil maken tja daar heb ik ook last van maar geen keuze kunnen maken......voorlopig niks nieuws eerst iets af. (is het streven)
Succes met kiezen en dubbelen.

Groetjes,
Marga♥

Merian zei

je huisjes zien er super uit.
Veel plezier in Deventer.
groetjes Merian

Guusje, zei

Wat goed van je dat je de top helemaal gestreken hebt een heel werk is dat altijd en met deze helemaal. Ik heb een heellijstje met quilts die ik allemaal nog wil maken en als ik aan een neiwue begin dan kijk ik op de lijstje en zoek de voor mij mooiste iit. Succes met beslissen want ja er is zoveel moois.

Rian zei

Heel veel plezier in Deventer. Wie weet doe je daar nog inspiratie op....

Carin zei

Wat zijn je huisjes mooi !!

En ik ben heel beniuwd naar welk nieuw project je grijpt, dat blad wat open geslagen ligt met die veirkanten (een quiltmania?) ziet er wel gezellig uit.

Ik weet meestal wel waar ik aan wil beginnen en begin dan ook gewoon. De leukste schrijf ik altijd op zodat ik het niet vergeet als ik aan iets nieuws begin :-)