donderdag 19 september 2013

Dit wordt het !

Afgelopen zaterdag dacht ik snel de rand aan mijn SBS (Silvia's Bridal Sampler) te zetten. Dat zou ook een simpel klusje moeten zijn, maar...ik ging twijfelen of ik de juiste keus wel had gemaakt.....


Kijk; deze stof had ik gekocht voor een brede rand langs de quilt, een oud-blauwe stof die perfect bij mijn SBS past, ik vond het toch een beetje donker:


Maarrrrr......toen zag ik pasgeleden de mooie rand die mijn vriendin Rianne langs haar SBS ging zetten. Het is een rand met halve sterren. Dat vond ik meteen prachtig ! Maar ja, ik had toch al stof gekocht? Of zou ik toch ??!! Ik heb toen beide opties langs de quilt gelegd en ben tot de conclusie gekomen dat deze rand toch wel het mooiste is:


Dus ben ik nu halve sterren aan het maken, een hele hoop......


Dit zijn ze:


Eerst komt er een lichte rand (net als de tussenbiesjes) langs de quilt en dan een halve sterrenrand. (opgevuld met lichte stof). Ik ben er erg blij mee !


En eindelijk.........na wel zo'n 7 jaar wachten ligt er dan weer eens een boek in de winkel van Jennifer Chiaverini: De Bruidsquilt. 


Heerlijk......voor de lange avonden bij de houtkachel.........ik verheug me er nu al op !

20 opmerkingen:

Ineke Hulzebos zei

Wow, wat een leuke rand wordt dit, het "spreekt" meer!!! En dat boek van Jennifer, is het in het Nederlands?

Groetjes, Ineke

Anoniem zei

Ja, die halve sterren zijn mooier. Dat betekent dus weer een hoop werk, maar och, je zult daarna zo blij zijn. Mooi is die quilt!!!! En nu maar lekker lezen hè. Ik heb ook de eerste 5 Nederlandstalige van haar gelezen. Groetjes Wilma

Kathinca zei

En dat is nu zo mooi aan quilten. Je kunt iets bedenken, het toch niet zo mooi vinden en dan uiteindelijk iets anders doen. Die halve sterren zijn dan wel meer werk maar alleszins de moeite waard. Het mooie stofje wat oorspronkelijk voor de rand bedoelt was vindt vast zijn weg wel weer in een ander project!

Tilly zei

Mooie keus maak je met de halve sterren, wel meer werk, maar ook meer voldoening. groetjes

Quilting Moesje zei

Geweldig hoor je SBS
Met de halve sterren nog bijzonderder:0)))

En ik zet het nieuwe boek gelijk op mn verlanglijstje!

Groetjes,
Simone

Sis Voorn zei

Dat was een zeer goed besluit !!!
Ziet er prachtig uit...
Ik moet bekennen dat ik nog nooit een boek van Jennifer heb gelezen....het begint me te dagen dat dat eigenlijk niet kan ;-)

Willy zei

Wat een mooie sterrenrand ga je voor de afwerking maken. Een heel getwijfel, maar fijn dat je er uit bent. Je SBS ziet er zo ook al prachtig uit. Veel leesplezier!

Guusje, zei

Wat een geweldige keuze heb je gemaakt. De rand met de sterren is prachtig.

Brigitta zei

Wow wat een prachtige kleuren heb je gebruikt voor je SBS quilt. En ik vind je keus voor halve sterren en hele goede keus. Heerlijk weer een nieuw boek van Jennifer. Ik heb onlangs de eerste 5 boeken van haar op de kop kunnen tikken. Het nieuwste boek staat op mijn lijstje voor sinterklaas. Heel veel succes met het afmaken van je SBS. Groetjes, Brigitta

Ritainquiltland zei

Het is wel een heleboel werk, maar hij wordt dan ook prachtig!
Bedankt voor je tip van het nieuwe boek. Ik ga eens rondneuzen waar het te koop is.

Monica zei

Wow, wat wordt deze rand met halve sterren leuk, en succes met de bruidsquilt

Judith zei

ohohoh, wat kunnen we lang wikken en wegen voor we de juiste oplossing hebben voor ons werk :0) ik ben benieuwd naar het resultaat! en veel leesplezier1

Phyllis zei

Heel mooi die gepatchte rand. Wel veel werk, maar zeker de moeite waard. En die stof... die krijgt heus ooit wel weer een goede bestemming.

Dorine van Lent zei

De halve sterren worden prachtig en de stof gebruik je vast wel weer achterkant ? Sluitbies??
En je boek ik heb alle boeken an Jennifer ook het engels leest heel gemakkelijk !!

marga zei

Altijd weer die twijfel als je moet kiezen. Heel herkenbaar denk ik voor veel quiltsters.
Deze keus lijkt mij mooi.
Groeten
Marga

Hubertine zei

Het wordt een super mooie sampler! En als de SBS klaar is.....gelijk door met de LUS?
Veel leesplezier!

Carin zei

Die halve sterren erlangs ziet inderdaad er heel mooi uit.

Margreet zei

@hubertine:ik moest even nadenken wat je met LUS bedoelde, maar nu weet ik het: Loyal Union Sampler, de nieuwe quilt van Jennifer Chiaverini. Nee, daar ga ik voorlopig nog niet aan beginnen....er ligt nog wel voor een jaar quiltwerk....maar wie weet voor ooit !

Anne Ida zei

Hi! Your SBS i beautiful! I love the rich colours against the crisp white background. Making all the half stars are a lot of work - I brought mine with me everywhere and did a few stitches whenever I had a moment. But they were so worth the effort. Take care and happy quilting!

Grit zei

Your work is fantastic!!!
Grit from Germany