vrijdag 6 september 2013

Winkeltjes kijken.....

.......is toch wel één van de leuke dingen die bij quilten horen. Heel toevallig ( Ja écht !!) fietsten we langs deze super-geweldige-quiltwinkel. "Hé, een quiltwinkel" riep mijn DH. Natuurlijk moesten we stoppen en even binnenkijken. Maar eerst keek ik even in de mooie etalages:
 
 
**************************************
 
 
Wat een plaatje hè ! Gewoon simpel Ohio-sterren.....maar de kleuren maken de quilt helemaal af.
 
 
Moet je kijken wat een keuze ! En dit is nog maar een vijfde ofzo van de collectie.....Hele rijen stofrollen..... Het Vriezenhuis ligt in Winterswijk. Het leuke is, dat het van een echtpaar is dat ook vakantieappartementen verhuurt. Dat is vlakbij de winkel. Als je eens in de buurt bent, zou je er echt eens heen moeten gaan.
 
 
En dan was het afgelopen zaterdag Open dag in De Quilthoeve. Klokslag 10 uur stonden Rianne en ik voor de deur. Eerst nog even het bruggetje over met dit welkom bord:
 
 
We moesten alleen heel even wennen dat deze winkel niet idyllisch in de polder ligt, maar gewoon midden in de stad onder een flatgebouw en bij de stoplichten.....maar dat terzijde...... 
 
 
Zodra je binnen bent, ben je dat ook meteen weer vergeten. Ook hier hebben ze enorm veel keuze aan stofjes. En helemaal onze smaak !! (Ook niet geheel onbelangrijk)
 
 
**************************
 
 
Jammer was alleen, dat alleen Willy er zat met haar cursus en verder nog iemand met borduurdingetjes. Het cursusaanbod zou op die dag gepresenteerd worden, maar helaas....door omstandigheden ging dat dus niet door. Jammer......
 
 
En dit is dan de buit: de bovenste 8 zijn van het Vriezenhuis, de onderste van de Quilthoeve en de onderste linkse gele kreeg ik van Rianne. Die had ze voor me meegebracht uit Zweden. Lief hè !
Zo, nu ga ik nog een poosje verder quilten aan mijn Marmelade-quilt. Inderdaad....nog niet klaar......Ik zou inmiddels wel aan iets nieuws willen beginnen. Maar ik ben streng voor mezelf: Eerst alles afmaken en dan het volgende project ! Oh ja, morgen ga ik nog met een hele bus gezellige dames naar Alkmaar, naar de Algemene Quilttentoonstelling van het Quiltersgilde. Ik heb er zin in ! Fijn weekend !

9 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Gezellige dag morgen in Alkmaar Margreet!

Phyllis zei

Heerlijk he, al die bezoeken aan quiltwinkels? Mooie stofjes heb je gekocht (en gekregen).Ik vind het knap van je dat je eerst wat afmaakt voordat je aan iets anders begint, dat 'lukt' mij dus niet.
Veel plezier in Alkmaar!

Yvonne zei

Wat een geweldige man heb jij dat hij je wijst op een quiltwinkel! Altijd leuk een nieuw winkeltje te bezoeken. En dan de quilthoeve, altijd heerlijk om daar rond te struinen en je hebt weer mooie lapjes gescoord!

Ineke Hulzebos zei

Geniet van je dagje uit naar Alkmaar! Wat leuk hé, onverwachts quiltwinkels bezoeken!

Groetjes, Ineke

ria vogelzang zei

Wat een leuke stofjes heb je ingeslagen. Leuk, he, om etalages te bekijken?!
Heel veel plezier op de ATT morgen.
Groetjes, Ria.

Dorine van Lent zei

Leuk dat je ons laat meegenieten, van jullie dagje uit. En je hebt weer leuke stofjes gekocht!!

Patricia zei

Wat enig dat je zomaar zo'n leuke quiltwinkel tegen komt tijdens het fietsen ! Ik vond die quilt op de 3 e foto ook wel heel erg mooi.
Ik ben ook weg van de stoffen van de Quilthoeve, maar ben er helaas al een tijd niet geweest.

Heleni zei

Hee wat leuk dat je in Winterswijk bent geweest. Leuke winkel en het ligt prachtig in de natuur.
Ik woon niet ver van Winterswijk, dus ik kom er nog wel eens.
Prachtige stofjes heb je gekocht.

Anoniem zei

Oh oh, wat kom je toch veel verleidingen tegen, het Vriezenhuis, de quilthoeve en dan Alkmaar. Mooie stofjes heb je gescoord. Fijn weekend nog. Groetjes Wilma