donderdag 12 september 2013

Quilts kijken.....

 De laatste dagen heb ik heel wat blogberichtjes voorbij zien komen met verslagen van de tentoonstelling in Alkmaar. Daarom heb ik geprobeerd om andere quilts te laten zien dan die al getoond zijn. Er blijven er nog genoeg over hoor !
Ga er maar eens even lekker bij zitten, neem een bakje koffie of thee en geniet van deze prachtige quilts van de Algemene Tentoonstelling in Alkmaar van de afgelopen dagen:

Drie quilts voor de 3 prinsesjes.

 

Hele kleine ieniemini hexagonnetjes. Ik denk van amper een centimeter. Wat een gepriegel !  
Maar mooi istie !Mijn persoonlijke favoriet, wat eerst een baby dekentje moest worden, werd een 2-persoons quilt. Joke Spaans was niet te stoppen.......En het resultaat is prachtig ! De lichte rand rondom de ster verloopt van geel naar rood naar blauw en paars. Heel knap gedaan ! En dan die bloemetjes eromheen....


 
 

Mooie scrapquilts, helemaal mijn ding.

 

 
 
 

De winnende quilt op de quilttentoonstelling in Houston van Janneke de Vries: Hot Africa. Wat een kunstwerk ! En adembenemend mooi......je blijft er naar kijken.

 
 
Ook een hele bijzondere: De Oneindige knoop. Een gedeelte van de gekleurde knoop lag op de quilt. Een soort 3D versie. Heel knap gedaan !

 

 

 

Zo, hopelijk hebben jullie genoten van mijn foto's. Mij heeft de tentoonstelling in ieder geval weer voldoende inspiratie gegeven om de quilts die ik aan het maken ben, zo snel mogelijk af te maken.Want er is nog zoveel wat ik "ooit" eens wil gaan maken.......Hebben jullie dat nou ook?

4 opmerkingen:

Berna zei

Dank voor het delen van de foto's. Zo was ik er toch een beetje bij.

Berbel Beseke zei

Fijn dat je die foto´s liet zien, mooie quilts.
Groetjes Berbel

Yvonne zei

Leuk dat quilts die ik vorig jaar in Houston zag nu in Alkmaar hingen. Kan me voorstellen dat sommigen een .hele wereldreis afleggen naar diverse tentoonstellingen, fijn dat er zoveel mensen van kunnen genieten.

belarmina zei

gracias por compartir!!!
preciosas fotos
saludos