zaterdag 26 februari 2011

Een mooie jurk voor het Hartenmeisje

Oh, ik wilde zo graag donderdag haar jurk maken, maar er kwam niet meer van. Er wordt in en uit gelopen door de kids met vriendjes en vriendinnetjes. Er wordt gelogeerd en "ze moeten allemaal mee-eten...." (van Wim Sonneveld, weet je nog?) Ik klaag niet hoor, ik vind het juist reuzegezellig, al die kids over de vloer. Vanmiddag ben ik er maar eens lekker voor gaan zitten. Het was zo gepiept hoor! Het wordt nu al een echt meisje:

Vanochtend ben ik met Kyra voor de laatste les naar de Hondenschool gegaan. We hebben samen de EG (Elementaire Gehoorzaamheid)-cursus gedaan. Erg leerzaam en leuk. Vandaag mochten we als afsluiting allerlei oefeningen opgeven die we wilden doen, zoals door de tunnel lopen, met tennisballen gooien en dan mogen de honden ze niet pakken ( is niet zielig, maar ze moeten dan leren dat ze er pas naar toe mogen als wij dat zeggen). Dat was nog eens een leuke les!! We hadden ook een hele gezellige groep. Als aandenken kregen we allemaal een certificaat:

De vakantie is omgevlogen, we hebben lekker geluierd en alles op ons dooie gemakje gedaan. Een groot gedeelte van de week was ik alleen met twee kids.Over een klein kwartiertje namelijk, landen DH en DS1 op het vliegveld. Ze zijn samen naar Rome geweest een paar dagen. Ze zullen wel vol verhalen zitten en hebben massa's foto's en filmpjes gemaakt. Het idee om als vader met één kind een paar dagen weg te gaan, heb ik eens in de Eva gelezen. Daar stond een column in van iemand die met het kind dat van de basisschool af gaat, een paar dagen naar een Hoofdstad in Europa ging naar keuze van het kind. Dat vond ik zó ontzettend leuk, dat we dachten: Dat gaan we doen! Onze DS1 is dan wel al een tijdje in de brugklas, maar deze vakantie is het er van gekomen. Ik kan niet wachten tot ze er zijn!! Iedereen een fijn weekend!

5 opmerkingen:

Hubertine zei

Hoi!!
Een lekker jurkje voor een heerlijk hartenmeisje! Ben benieuwd naar haar snoetje!! Heerlijk zo'n lummelvakantie. Wij zijn nu komende week vrij, en er staat vrijwel niets op de agenda!!!! Ik heb dat ook ooit gelezen als afsluiting van de basisschoolperiode een minitrip te doen met één kind/ouder. Heb het altijd in gedachten gehad, maar mijn kiddies zitten nu al ruimschoots op het VO, doen zelfs examen....en het moet nog gebeuren! hahaha....ach wat in het vat zit verzuurd niet!
Fijn weekend! Hubertine

Pierelantijntjes zei

Ooh dat wordt weer een mooi popje Margreet. Ben benieuwd naar het eindplaatje.
Wat ontzettend leuk dat pa en zoon samen weggeweest zijn. Wat zullen ze veel te vertellen hebben, fijn meis straks weer het gezinnetje compleet en genieten van de verhalen. Ja ook hier niet veel gedaan...ben bezig met een hoesje te maken voor een Ipod. Zonder patroon hoor, gewoon recht toe recht aan.
Een heel fijn weekend verder,
groetjes van Ester

Guusje, zei

Wat een leuke jurk heeft het hartenmeisje gekregen. Gefeliciteerd met het certificaat. Leuk dat pa en zoon samen erop uit zijn gegaan. Erg gezellig.

Anoniem zei

What a lovely girl you have made Margreet. Congratulations to Kyra!!! Have a lovely Sunday.

jaimie zei

Hallo Margreet,

Wat een leuke jurk heeft ze gekregen !

En wauw, proficiat voor het certificaat, dat is leuk hé, zo een aandenken!

En succes met de verhalen die sebiet rond je oren gaan vliegen :-)

Groetjes, Jaimie