dinsdag 1 februari 2011

Even wat anders

Voor de verandering heb ik mijn boek van SBS er maar weer eens bijgepakt. Toch leuk; weer vier blokjes zijn erbij gemaakt. Om eerlijk te zijn ontloop ik de blokjes die gemaakt worden volgens de 'Foundation-methode". Tjonge, wat vind ik dat toch een lastige techniek. Je versnijdt ook zoveel stof, heb ik het idee. Veel meer als dat je malletjes maakt of ze op maat snijdt. Ik vind dat nou echt gepriegel. Maar......volgende keer ga ik er maar weer een paar maken op die manier......
K-8: Grandmother's Fan
H-9: Weathervane
I-2: Winding Ways

A-7: Cats and Mice

Vooral die laatste was moeilijk. Ik heb het idee dat die bruine blokjes verkeerd in het boek stonden. Het paste op één of andere manier niet. Ze zijn te groot. Nu ik het blokje helemaal af heb, zie ik dat het niet mooi is. Heeft iemand anders deze al uit het boek gemaakt? Ik hoor heel graag of mijn conclusie goed is. Want dan maak ik hem overnieuw......(doe ik trouwens toch wel denk ik)
Kijk onze Banjer nou toch eens lekker in het zonnetje liggen. Nee hoor, hier schijnt de zon op dit moment niet, deze foto heb ik zaterdag genomen. Toen was het van dat heerlijke weer. Wel koud, maar zo genieten van die zon! Oh ja, ik wilde jullie ook nog even vertellen dat je vanaf nu geen extra letters meer hoeft in te typen als je een reactie achterlaat. Ik kwam er via Lida's blog achter dat daar een hoop ergernis over bestaat. Vanaf nu is het één druk op de knop en je reactie is geplaatst. Veel handiger, toch ?! Fijne dag !!!!!

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb het blokje A 7 gemaakt met gewone malletjes en het past goed,ook heb ik een hekel aan de paperpiecing of foundation techniek.ik maak dan ook malletjes veel handiger voor mij.De blokjes zien er mooi uit.Leuk om te doen he
Groetjes Lia

Anoniem zei

Ik heb dit blokje een tijdje geleden ook gemaakt, maar ondervond geen problemen: http://www.flickr.com/photos/gertvr/4736200622/in/set-72157624315432936/ Succes met de rest van de blokken!

quilting Jeannet zei

Ik ga het eens even proberen Margreet, maar ik laat de mijne staan hoor, ik heb geen zin in allerlei rare toestanden, en die had ik wel zonder beveiliging.....dat wil je niet weten.

marijke zei

Ha Margreet, ja dat zonnetje dat mag van mij echt meer gaan schijnen, zit hier met een paar koude tenen, brrr!
Groetjes Marijke

jolanda zei

Geen idee wat de foundation techniek inhoudt, dat ga ik later maar eens opzoeken.
Maar als jij het liever met malletjes doet, dan kan dat toch ook gewoon? Of heb ik dat mis?
Wat was het lekker om weer eens het zonnetje te zien hé? Net liep ik weer door de regen met een behoorlijke koude wind brrrrrrrrr.
Als het goed is, heb ik ook de woordverificatie uitgeschakeld. Zelf heb ik nog nooit last gehad van spam berichten, dus ik laat het ook lekker zo ;-)
groetjes, jolanda

Pierelantijntjes zei

Mooie blokjes weer Margreet.
Het was zaterdag inderdaad heerlijk weer.
Groetjes van Ester

Mascha zei

Mooie blokjes.
Ik mis de zon nu wel, hoor.
Groetjes Mascha

Guusje, zei

Mooie blokken zijn het geworden, het blok heb ik nog niet gemaakt. Deze quilt wil ik ook ooit eens gaan maken.

Terray zei

Helaas kan ik je geen adviezen geven. Sbs ben ik nog niet aan begonnen en ik weet al helemaal niet wat foundation techniek is.
Jammer dat je blok zo is gaan plooien. Uithalen en opnieuw beginnen want al doende leert men (zeggen ze) maar balen is het zekers.
Des al niet te min vind ik het toch hele mooie blokjes hoor!!

Groetjes
Tertia

ria vogelzang zei

Dat blokje heb ik nog niet gemaakt, ben wel benieuwd of ik dat idee ook heb. Maar je hebt gelijk: als je er niet tevreden over bent, gewoon overdoen......
Misschien niet zo leuk, maar dan gaat het vast beter!
Succes!

Annemieke zei

Die andere zien er prima uit hoor. De paperpiecingmethode is in het begin wel wennen. Niet moeilijk, maar je moet alles stap voor stap doen en dan vind ik dat je wel een heel mooi resultaat kunt krijgen. Ik heb het veel gebruikt toen ik de civil war diary quilt maakte. Daar zitten blokken in met 64 stukjes (in n blok van 15x15cm). Het ging goed met die methode.
Succes verder en goed weekend
Groetjes
Annemieke

Hubertine zei

Wat een mooie blokken!!! Misschien dat je het laatste blok, en dan met name de bruine blokken in een andere kleur kan proberen?
Ik zal de woordverificatie ook eens uitzetten, kijken wat dat geeft!
Groetjes, Hubertine