donderdag 24 februari 2011

Hartenmeisje in de maak

Het is lekker Voorjaarsvakantie bij ons en dus betekent dat dat alles op een zeer laag pitje staat. Wat betreft het huishouden dan bedoel ik. En dat houdt dan natuurlijk weer in dat er eindelijk tijd is voor mij om eens in de kast te duiken om het 'Hartenmeisje' eruit te halen. Ze ligt al zo'n twee jaar geduldig te wachten. Op de Handwerkbeurs in Rotterdam heb ik haar gekocht, bij Atelier Bep. Een schattige pop met een slinger van harten in haar handen. Maar ja, toen kwam er een verhuizing tussendoor, een onverwachte operatie, een hernia enz. Geen tijd.....Dus bleef ze in de kast liggen; Tot afgelopen maandag. Kijk, dit is het voorlopige resultaat:

Haar broek is klaar en haar jurk ga ik vandaag maken. Het is ontzettend leuk om te doen, het wordt dan een echt meisje vind ik. 's Avonds ben ik bezig om de SBS blokken, die ik af heb en naast elkaar komen te staan, aan elkaar te naaien. Ook zo leuk om te doen ! Deze vijf blokjes heb ik er van de week nog bijgemaakt:
B-9: Irish Chain

N-8: Double Nine-Patch

G-3: Bear's Paw

I-4: Anvil

A-10: Bachelor's Puzzle

Zo krijg je een beetje een beeld van hoe de SBS er uit gaat zien:
Nou, ik ga even de boodschapjes opruimen en na het eten meteen hup achter m'n Sientje om het jurkje voor m'n Hartenmeisje in elkaar te zetten. Het is toch "weertje-blijf-in-huis". Hopelijk komt de zon vandaag nog !! Fijne dag iedereen!

7 opmerkingen:

'n Elzetje zei

Lekker hè vakantie! Het is hier ook lekker ontspannen rommelen met z'n allen. Ziet er leuk uit je nieuwe project. Ben benieuwd hoe het eindresultaat zal zijn.
Groetjes, Idelet

*heb je m'n mailtje gekregen; en heb je tijd en zin om te komen of wordt het volgende week weer druk met van alles? Ik hoor je wel

Anoniem zei

Benieuwd hoe het meisje er aangekleed uit gaat zien. Zal vast schattig worden als ik je beschrijving zo lees!

quilting Jeannet zei

Leuk Margreet, het hartenmeisje ( en je blokken natuurlijk ook) ik ben benieuwd hoe ze wordt, die poppen van Bep zijn zo leuk om te maken, ik heb vorig weekend nog weer een quiltje gemaakt van de Dorry kalender zoals ik het maar even noem, vond het wel een heel wek hoor! dat zou je niet zeggen als je ze zo ziet en ik vind ze ook niet allemaal even leuk.Wij hebben vanaf vandaag een week vakantie!

marijke's crea zei

Wat leuk je hartenmeisje, ze heeft alvast de broek aan, zo schattig ben benieuwd wat ze verder aan krijgt!
Ja, als ik dat zie dan denk ik... er ligt een boek met patronen voor amish poppen.....LOL!
alvast fijn weekend, groetjes Marijke

Anoniem zei

Ik ben benieuwd wat voor een jurkje haar gaat aangeven ! Mooie blokjes heb je gemaakt voor je SBS.
Groetjes AnitaA.

jaimie zei

Hallo Margreet,

Oh wat een leuk poppetje, inderdaad geef haar, met deze koude nog, maar wat kleertjes :-)

En je blokken zijn superleuk hé, het word een mooi geheel !!

groetjes, Jaimie

jolanda zei

hoi Margreet, lekker zo'n weekje vakantie tussendoor hé? Het is helaas alweer bijna voorbij *zucht*
Je popje wordt schattig en zo'n slinger met hartjes vind ik zoooo leuk staan! Ik heb een stempel van zo'n popje met een hartenslinger en daar ben ik ook zo weg van.
Je blokjes worden super hoor!
fijn weekend, jolanda