vrijdag 10 juni 2011

Steeds mooier....

....wordt mijn Sterrenquilt. Ik ben nu de laatste grote sterren aan het doorpitten. Iedere avond doe ik ongeveer 1 grote ster en de kleine blokjes daaromheen. Dat doe ik op de bank, terwijl ik met een half oog naar FC de Kampioenen kijk. Samen met mijn drie knullen. We gaan er echt voor zitten. DS1 zet een bakje thee voor ons en schenkt drinken in voor DS 2 en 3. Gezellig!
Nu het zulk lekker weer is en het van de week zo heeft geregend (27mm!) ligt het gras er heel mooi groen bij. Een prima achtergrondje voor de Sterrenquilt.
Ook de rest van de tuin heeft er baat bij gehad dat er zoveel water uit de lucht viel. Alles is weer fris en fruitig. Gisteren heb ik de druif gekortwiekt. Al die lange slierten eraf. Het ziet er weer keurig uit. Het houthok is aardig gevuld met de stukken die we hadden liggen. Er moeten nog een paar stronken worden gekloofd en dan kan het kleine hok (dat nu vol ligt met hout) dat tegen de schutting staat ook overgeheveld worden naar het grote hok. Het kleine gaat dan weg en zo hebben we weer een fatsoenlijk terras om op te zitten.
Al een paar jaar had ik een prachtige teil staan, een erfstuk van mijn Oma. Nooit zo goed geweten wat ik er mee aan moest, totdat ik het briljante idee kreeg om er een mini-vijver van te maken. En zie hier het resultaat:
Je hoeft er niks aan te doen en toch ziet het er heel mooi uit! Kijk eens wat ik van de week met de post kreeg:
Een hele stapel (32!!) oude Quiltnieuws! Leuk jôh! Heerlijk om door te kijken en al die tips, foto's en reportages te lezen. Daar heb ik de hele zomer plezier van (en daarna ook hoor!). Dankjewel Minie!
Gaan jullie nog iets bijzonders doen met de Pinksterdagen? Ik weet eigenlijk niet wat voor weer ze opgeven. Wij zijn lekker thuis, genieten van de tuin en een goed boek ofzo. Iedereen hele fijne dagen toegewenst! Liefs, Margreet

15 opmerkingen:

Thea zei

Wat is je sterrenquilt prachtig geworden, daar mag je trots op zijn. Echt een plaatje.
Net als jij heb ik ook een stapel oude nummers van Quiltnieuws op de kop kunnen tikken, een kwartje per stuk op een liefdadigheidsmarkt vorig jaar. Het geeft inderdaad heel wat uurtjes leesplezier, en inspiratie. Als je ze na een jaar weer inkijkt zie je weer nieuwe dingen, heerlijk. Veel plezier!

Gert zei

Wat super zeg, je sterrenquilt. Ik vind je kleuren zo mooi, en het sterrenpatroon is altijd favoriet bij mij. Lekker dat je zo'n stapel QuiltNieuws hebt. Ik heb laatst ook 12 oude exemplaren gekocht: erg leuk om te lezen en inspiratie op te doen. Veel plezier ermee.

jolanda zei

Prachtig is hij toch, je sterrenquilt! Wat ga je er ook alweer mee doen? Als sprei gebruiken of gewoon lekker om van de winter onder te kruipen op de bank?
Wat een bofkont ben jij om zoveel oude quiltbladen te krijgen... daar krijg je gewoon nooit genoeg van hé? Zelf heb ik stapels oude Ariandne's en ook een hele stapel van Borduurblad en ik weet zeker dat ik daar over 30 jaar nog met plezier in zit te snuffelen. ;-)
groetjes, jolanda

Juicybear zei

Super mooi vind ik je sterrenquilt, leuk al die oude bladen zeg en je vijvertje is schitterend, ik ben zelf ook helemaal weg van zinken spullen en spaar ze ook, geniet maar lekker van je vijvertje en een fijn pinksterweekend.
Groetjes Anneke

Anja.M zei

Wat is je sterrenquilt prachtig geworden, ben er helemaal weg van.
Quiltgroetjes Anja M.

Heleni zei

Wat een schitterend sterrenquilt Margreet.
Oh de kleuren, helemaal geweldig.

groet Heleni

Mascha zei

Je sterrenquilt wordt alleen maar mooier en mooier. Leuk dat je ook naar FC de kampioenen kijkt.
Groetjes Mascha

Miranda zei

Wat is het een mooie jou sterrentjesquilt! En dat leesvoer...altijd fijn niet. Ook voor jullie fijne dagen, al zal het wisselvallig zijn in Nederland...

Anoniem zei

Ik vond je sterrenquilt al schitterend, maar hij wordt nog steeds mooier naarmate hij meer gequilt is! Fijn weekend, en veel lees -en kijkplezier.

zenuwpees zei

Je sterrenquilt zal heel mooi zijn als hij af is.Groetjes van Marie-Claire

Guusje, zei

Hij wordt zeker erg mooi. En je bent al heel ver. Mooi om hem zo te zien. En wat een geweldige stapel met quilt nieuws heb je liggen. Daar kun je heel veel inspiratie uit opdoen.

Anoniem zei

Wow Margreet, your star quilt is absolutely beautiful!!!! The fabrics and quilting are very nice, what a fabulous quilt you have made. Ann xx

Hubertine zei

Wat wordt je *SterrenQuilt* toch prachtig! Ik vind de kleuren ook zo mooi! Uit die stapel Quiltnieuws komt vast weer een nieuw project!!!
Groetjes, Hubertine

Marga (MarPie) zei

In één woord "schitterend".
Voor jullie ook een fijn weekend.

groetjes,
Marga♥

Anoniem zei

Ik geniet van je prachtige sterrenquilt.Heb even teruggelezen/gekeken. Prachtige kleuren heb je gebruikt.
Ik heb pas ook een oude jaargang QN gekocht. Lekker lezen en kijken.
Groetjes van IngridR