maandag 6 juni 2011

Effe d'r ûût...

Neehee, niet in deze ballon hoor! Alsjeblieft niet! Ik heb namelijk een enorme hoogtevrees. Nee, wij gingen woensdagavond met ons gezin + hond naar Den Ham in Overijssel. Onderweg zagen we wel een stuk of zes ballonnen. Eentje kon ik vanuit de auto op de foto krijgen. Ondanks dat ik zo'n klein cameraatje heb, kon ik hem goed dichtbij trekken. Je kunt zelfs het mandje zien...
Eigenlijk heb je dan niet veel nodig; het was prachtig weer en een heerlijk huisje met alles d'r op en d'r aan. 's Ochtends buiten ontbijten, luieren, lezen en dan 's avonds op zo'n plaat steengrillen, allemaal in de zon. Mmmmm.....Dat was het wel zo'n beetje, meer hebben we niet gedaan. Nou ja, af en toe Kyra uitlaten dan. En dan kom je ineens prachtige plekjes tegen zoals dit hier:
En deze mooie Rododendrons. Enorme struiken die net in de bloei stonden.
Dit vind ik zelf de mooiste foto die ik heb gemaakt. Een oer-Hollands plaatje met een bankje en koeien op de achtergrond. Het straalt rust uit...Dat hadden we allemaal heel erg nodig en dat is prima gelukt. Uitgerust kwamen we gisteren weer thuis.
Gelukkig had ik ook nog een klein doosje met een vergeten handwerkje meegenomen. Een paar jaar geleden ben ik er enthousiast aan begonnen. Blokjes voorgeknipt en aan de slag gegaan....maar al na drie blokjes kwam ik erachter dat het toch niet helemaal iets voor mij is. Dus hup, verdween het in de kast. Ik kwam het doosje pas tegen toen ik driftig aan het opruimen was en dacht: Dat neem ik nou eens mee op vakantie en maak in ieder geval de blokjes af die zijn voorgeknipt en dan zie ik wel. En moet je nou kijken, in die paar dagen heb ik toch mooi zes mandjes gemaakt. Nog twee te gaan en dan is het doosje leeg. En dan ga ik eerst maar even kijken hoe ik er iets leuks van kan fabriceren....
Buiten is het intussen druilerig geworden. Vanochtend is DS2 op kamp vertrokken voor drie dagen. Eigenlijk zouden ze op de fiets naar het kamphuis vertrekken, zo'n 25 km hier vandaan. Dat ging in verband met de regen niet door. Het hele spul is met auto's er naartoe gebracht. De fietsen gingen in karren mee. Terug gaan ze wel fietsen. Ik hoop echt (voor hen) dat het weer een beetje opknapt. (voor de boeren vind ik het heerlijk dat het regent! Eindelijk!) De kinderen hebben er het hele jaar al naar uitgekeken....We zullen de verhalen woensdag wel horen.
Hoe vinden jullie dit droppie? Die zat net op het vogelhuisje te piepen van jewelste. Het is een koolmeesje die misschien wel net uit het nest is. Zo schattig! En hij/zij bleef ook nog eens een poosje zitten zodat ik op m'n dooie gemak foto's kon maken. Oh ja, Springwatch is weer begonnen! Iedere avond op BBC2. Ik ga kijken! Jullie ook? Fijne dag hoor! Liefs, Margreet

8 opmerkingen:

marijke's crea zei

Ja Nederland is ook prachtig voor wie er oog voor heeft! Leuk dat je ons laat meegenieten... hier zijn ook de koolmeesjes uitgevlogen en nog steeds worden ze door hun ouders gevoerd maar ook belaagd door kauwtjes, heb door naar buiten te stormen er een kunnen redden de killer vloog toen tegen het raam, eigen schuld dikke bult, kan je wel tegen zo'n klein vogeltje....hoop dat ze het redden....
Hihi, ook ik heb een werkje van vorig jaar tevoorschijn gehaald, zeker de tijd van het jaar! Veel en mooie mandjes heb je gemaakt!
groetjes Marijke

Anoniem zei

Wat een heerlijke vakantie! Lekker relaxen en wandelen...niks mis mee! Leuke mandjes trouwens, zowel die hoog in de lucht als je quilt in wording...een poppenquiltje misschien?
Groetjes Miranda
http://miramoza.blogspot.com/

Anoniem zei

Dacht toch echt even dat je zwaaide vanuit de ballon......( ik kan bij jou alleen onder anoniem plaatsen helaas)
Groetjes, jeannet

Terray zei

Wat heeeeeeeeeerlijk om er even een paar dagen tussen uit te zijn. Overijssel is best wel mooi ;-)
Sinds wij aan geocaching doen, komen we veelal ook op de prachtigste plekken. Vaak nog in de buurt zelfs. Nederland is best wel mooi!!

Wat leuk die lieve mandjes! Heb je intussen al een idee wat je ervan gaat maken? Ik ben benieuwd hoor.

Groetjes
Tertia

jolanda zei

Heerlijk zo'n paar daagjes ertussenuit. Vanaf mijn 10de tot mijn 17de heb ik in overijssel gewoond en ik weet nog dat mijn moeder en ik vaak samen gingen wandelen bij kasteel Twickel. Daar stonden ook van die enorme rhodondendron struiken... ik moest er zomaar ineens aan denken toen ik jouw foto zag.
Je mandjes zijn leuk geworden! Ga je er niet nog meer maken?
Springwatch ken ik helemaal niet dus ik ga zo even gauw je link aanklikken.
groetjes, jolanda

'n Elzetje zei

Ha, goed te horen dat jullie fijne dagen hebben gehad. Schitterende omgeving zo te zien.
Vorige week heb ik ook al een aantal keer springwatch zitten kijken; erg leuk.
Groetjes, Idelet

Hubertine zei

Dat klinkt als een heerlijke break!! Heel relaxed!! Schitterende omgeving...en prachtig weer.....wat wil je nog meer!!!!
Springwatch..ik ken het niet, als ik tijd heb ga ik eens kijken!
Groetjes,Hubertine

quilting Jeannet zei

Heeee, het plaatsen gaat weer formidabel Margreet, en echt veel makkelijker, meteen ingelogd met je googleaccount en gelijk de woordverifficatie, met 1 klik een reactie plaatsen, super!