maandag 26 september 2011

Wat houdt me bezig...?

Het is een beetje een rare week geweest, rommelig en verward. Ik moet er nog van bijkomen. De afgelopen week is de Oma van DH gestorven, ze was 87 jaar. Ze was oud, maar toch komt het onverwacht. We zijn er regelmatig even geweest, zaterdag was het condoleren en vandaag de begrafenis. Verder gaan ondanks dit de andere dingen in ons gezin 'gewoon' door. Gelukkig maar, het helpt je om je gedachten te verzetten......Ik heb weinig gequilt, geen tijd/zin. Toch heb ik gisteren in het zonnetje flink wat steekjes kunnen zetten. Het middenstuk van de CAT-BOS is klaar, nu ben ik aan de rand begonnen.
\
De Logcabin-blokken quiltte ik in 'the ditch', dat is precies in het gootje, langs het randje zal ik maar zeggen.

De randen doe ik zo:
....gewoon streepjes quilten en de draad laten hangen. Die laat ik in de bies vallen.
Eindelijk na héél lang wachten lag dan de Quiltmania in de winkel. Tjonge jonge zeg, ik ben zéker wel 6 keer bij de Bruna geweest.September is bijna om! Maar het is het wachten wel waard geweest hoor, er staan schitterende dingen in. Ik heb me toch weer een bende inspiratie gekregen!!
Vooral het artikel "Quilts en Huiselijke gezelligheid" spraken me enorm aan. Er staat een fantastische quilt in die ik meteen wel zou willen gaan maken. Bij het artikel staat de site vermeld van Linda Collins, de maakster van de quilt. Natuurlijk ben ik meteen gaan kijken. Ik hoopte erg dat er meer info over deze quilt zou staan.....

...maar helaas, ik kon er geen enkele foto van ontdekken. (heb ik misschien niet goed gezocht/gekeken?) Ik wil dan graag weten hoe groot de quilt is bijvoorbeeld. En wanneer ze hem heeft gemaakt. Nou ja, van de week nog maar eens goed zoeken, misschien vind ik er nog iets over.
Iedereen een hele fijne week!

16 opmerkingen:

Heleni zei

Gecondoleerd met oma, Margreet. Altijd weer verdrietig ook al is iemand oud geworden.
Wat is je quilt prachtig geworden zeg. Ik ben helemaal weg van die warme kleuren.
Ik ben ook wel 4 keer bij de bladenwinkel geweest voor de Quiltmania. Maar het wachten is inderdaad beloond....

groet Heleni

Quiltendewilma zei

Gecondoleerd met oma,..

jolanda zei

Gecondoleerd met jullie lieve oma Margreet. Ook al was ze oud, ze zal even hard gemist worden hé? Sterkte vandaag ook tijdens de begrafenis.
Gelukkig heb je nog wat afleiding gevonden met het quilten... je cat bos wordt leuk zeg!
Ja ik ben ook steeds weer gaan kijken of de quiltmania al binnen was en eindelijk was hij er dan. Het is een mooie dit keer en de quilt die je hier laat zien vind ik ook zo prachtig!

Pierelantijntjes zei

Hoi Margreet,
Gecondoleerd met jullie oma!
Ik had er nog niets over gehoord, dus vandaar deze late reactie.
Wat wordt je quilt mooi zeg. Je bent echt heel goed bezig hoor. Zoveel dingen al die af of bijna af zijn! Dat kan ik niet zeggen...nou, eigenlijk is mijn kussenhoes bijna klaar (gehaakt) maar dan moet ik het nog wel in elkaar zetten.
Ik wens je ook voor vandaag veel sterkte
liefs Ester

leintje zei

gecondoleerd met jullie Oma
veel sterkte

christine zei

Margreet .

gecondoleerd met Oma . ook al heeft ze een prachtige leeftijd beriekt jullie zullen haar zekers gaan missen.

de catbos is een schatje geworden. de quiltmanina heb ik gekocht vorige week maar jammer genoeg in het engels.

sterkte vandaag bij de begravenis.

christine

Juicybear zei

Gecondoleerd met oma. Je Catbos wordt steeds mooier zeg en de stofjes zijn schitterend.
Ik had de quiltmania anderhalve week terug al besteld bij Aztec rose en de volgende dag binnen:-) Ook ik vind die quilt van quilts in de barn prachtig daarvan hadden ze ook wel een patroon mogen plaatsen:-)
Groetjes Anneke en knuf aan Kyra

Phebe and Jane zei

Gecondoleerd met je oma.
Je Catbos quilt wordt heel mooi. Ik ben geabonneerd op de quiltmania en heb hem nog steeds niet binnen. Ik ben wel benieuwd naar alle mooie dingen die erin staan.
Groeten,
Marian

Anita - Vlijtige Handjes zei

De cats worden erg leuk. Ik vind het een mooie kleurencombinatie. Afscheid nemen doet altijd pijn en ontregeld je. Veel sterkte en fijn dat er dan quilten is om de zinnen te verzetten.
Groet Anita

Ellie's Quiltplace zei

O, ik denk dat ik iets fout heb gedaan want mijn vorige reactie komt niet door...

Ik wil je heel veel sterkte wensen, ondanks de mooie leeftijd van 87 jaar komt het toch altijd te vroeg...

Verder vind ik je quilt heel mooi worden en kan ik me Heel Goed voorstellen dat die quilt in Quiltmania een WIMmetje is ;o)

Guusje, zei

Gecondoleerd met je oma, al zijn ze oud het is toch een groot verlies. En dat je dan niet veel zin hebt in dingen is heel goed voor te stellen. Je catbos quilt wordt erg mooi en de quilt waar je meer informatie over zoekt was mij ook al opgevallen die vind ik ook al zo mooi.

Judith zei

Gecondoleerd met jullie verlies, het maakt eigenlijk niet uit hoe oud iemand geworden is, Het gemis is er immers niet minder om. Fijn dat jij je gedachten hebt kunnen verzetten met een prachtig quiltje.
Voor wat betreft je quiltmania, ik heb er een abonnement op en nog niets ontvangen. Verschrikkelijk frustrerend om hem in de winkels te zien liggen, maar om het tijdschrift zelf niet te hebben. Foutje bij de distributeur!! Om gek van te worden.

Lee Prairie Designs zei

Sorry about your grandmother Margreet you were forunate and blrssed to have her in your life.

As always--- I so enjoy your beautiful quilting and fun projects.

Hugs, Carolyn

Anoniem zei

Condolences Margreet for your DH Grandmother. Your quilt is lovely, beautiful fabrics. If you leave a message on Linda's blog I am sure she will tell you more about the quilt in Quiltmania. It certainly is beautiful!

ria vogelzang zei

Gecondoleerd met jullie verlies van oma, Margreet. Ondanks de vaak hoge leeftijd is het toch iemand die je je hele leven hebt gekend..... en dat doet pijn.
En quilten helpt dan toch wel.
Je quilt wordt echt een plaatje; en zal altijd een gedachte dragen aan oma. En dat is toch ook troost, he?!
Sterkte hoor en liefs, Ria.

Diana zei

Veel sterkte met je verlies!

Heb ook de quiltmania afgespeurd maar die informatie staat er niet in over de quilt. Wel staat onder het artikel een link naar de site van de maakster. Misschien vind je daar meer?
Volgens mij is ze nu bezig met een tweede versie van deze quilt want ze staat ook op de foto met een quiltring en daarin zie je hetzelfde blok. Het formaat van de blokken is voor zover ik af kan leiden best groot toch wel gauw zo'n 30 x 30 cm.

Sterkte,
Diana