vrijdag 30 september 2011

Een mooi geschenk van Oma

Raar is het, als je in de lege kamer van Oma bent. Je komt binnen....en ze zit niet op haar vertrouwde plekkie. Heel veel spulletjes zitten in dozen, klaar om naar de kringloop te worden gebracht. Natuurlijk zijn er ook heel veel dingen die in de familie blijven. Zoals deze prachtige merklap. Zelf heeft Oma deze niet geborduurd, maar hij hangt al jaren in haar kamer. Voorzichtig vroeg ik, als er niemand belangstelling voor heeft, of ik hem dan zou mogen hebben. En dat mocht, iedere keer als ik er naar kijk, denk ik terug aan Oma..........
Deze is anders dan ik zelf al had. Deze heeft frisse fellere kleurtjes. Maar ik vind het een beauty! En ik ben er super-super-blij mee!
Na zo'n intense week, was ik echt toe aan een beetje ontspanning. Samen met mijn moeder ben ik een heerlijk dagje gaan shoppen. Ook stond een bezoekje aan 't Quiltgebeuren in Brielle op de planning. Daar was ik nog niet geweest sinds hun verhuizing. Een leuke bijkomstigheid was, dat ze een korting van 25% op de stoffen gaven én de oude Quiltmania's voor €5,- weg mochten.
Onder het genot van een lekker bakkie thee hebben we heerlijk kunnen snuffelen. Lekker op 't gemakje.
Een paar lapjes voor mijn SBS en de rest voor de voorraad zal ik maar zeggen. Lapjes kun je nooit genoeg hebben, toch?! Het is trouwens een gezellig winkeltje, de sfeer is hetzelfde als op het oude adres. Ik heb nog geen nieuwe foto's van de CAT-BOS, het is zulk lekker weer, dat ik er nog geen steekje aan gedaan heb van de week. Hopelijk van 't weekend ? Iedereen een heerlijk weekend met heel veel zonneschijn toegewenst!


PS: Ik wil jullie nog heel erg bedanken voor jullie lieve reacties op mijn vorige berichtje. Het heeft ons erg goed gedaan. Het gemis zal altijd blijven, maar we zullen haar nooit vergeten.

17 opmerkingen:

Anoniem zei

Hello Margreet, what a beautiful sampler from your Grandmother. I am sure you will always treasure this. Lovely fabrics and nice to get an issue of Quiltmania on sale!

Betsie zei

Wat een prachtige merklap, kan me indenken dat je daar super-blij mee bent!!!
En die lapjes vind ik ook erg mooi!!!!

fijne dag vandaag,

Betsie!

jolanda zei

Dat is echt een heel mooi aandenken aan oma! Zoek er maar een mooi plekje voor!
Gezellig zo'n dagje winkelen met je moeder... en jullie zijn goed geslaagd hoor. Wat een mooie lapjes en die quiltmania lijkt me ook leuk!

Phebe and Jane zei

Wat een fijne herinnering deze merklap. Maar hij is ook gewoon ontzettend leuk. Lieve kleurtjes zitten erin verwerkt. En wat een leuke stofjes heb je gekocht. Ik kan me voorstellen dat je daar blij mee bent.
Fijn weekend!
Marian

Judith zei

Wat een prachtige merklap, en wat een mooie herinnering aan je oma. Zo'n dagje shoppen, ik heb daar helemaal beeld bij. Mooie lapjes, laat de herfst maar komen!

Heleni zei

Ach wat een mooie merklap. Fijn dat je hem gekregen hebt.
De lapjes zijn ook super hoor.

groet Heleni

Ullan tilkut zei

Hi! Greetings from Finland! I love it! Your blog is very nice!! It's so nice to find other quilters from other countries!!! :)

Pierelantijntjes zei

Dat is een hele mooie herinnering aan oma Margreet. Iets wat ook echt bij jou past. Fijn dat het bij jou terecht is gekomen!
Leuk dat je bij t quiltgebeuren was. Ben er al heeeeel lang niet meer geweest. Maar als het goed gaat ga ik morgen na Bram zijn wedstrijd even naar Spijkenisse. Eline Pellinkhof zit dat bij doe@ding met hopelijk haar nieuwe boek. Ik verheug me er al een hele week op.
FIjn weekend
liefs Ester

Ellie's Quiltplace zei

Wat een prachtige merklap! Ik hou wel van die fellere kleuren. Dat geeft het een fris uiterlijk.

En wat heb je een prachtige nieuwe aanwinsten.

martine zei

Met zo'n merklap zou ik ook heel blij zijn. Iets wat zelfgemaakt is is heel bijzonder om te mogen bewaren.

Guusje, zei

O wat een mooie merklap kan me voorstellen dat je die wilde hebben het is zeker een prachtig aandenken. En de aankopen ook al zo mooi.
Geniet maar van een heerlijk weekeinde.

Miny zei

Wat fijn voor je dat jij de merklap mocht hebben, dat is toch een heel mooi aandenken.
Leuke aankopen heb je vandaag gedaan.
Ik vind je cat-bos quilts super leuk geworden, zo opeens kwam ik op je blog, leuk blog heb je.
Ik heb je in mijn lijst gezet kan ik je blijven volgen

Goed weekend!!

Groeten Miny

ineke zei

Nog gecondoleerd, maar de merklap is een mooie herinnering.groetjes ineke

Anita - Vlijtige Handjes zei

Een mooie merklap. Fijn dat je zo'n mooie herinnering hebt gekregen. De lapjes zijn om te zoenen.
Fijn weekend.

carina zei

Dat is een mooie herinnering aan je oma.
Leuke lapjes heb je gekocht groet carina

Atelier Ullizee zei

Fijn dat de herinnering aan jou oma blijft verder leven door die mooie merklap!

Tilly zei

een mooie herinnering aan je oma Margreet. Nog gecondoleerd met het verlies.sterkte