maandag 1 oktober 2012

Quilterig weekend........

Hebben jullie ook zo genoten ? Van het heerlijke zonnige weer ? Ik vond het een kadootje om buiten het ene na het andere steekje te zetten aan mijn Huisjesquilt. Genietend van een grote sloot thee met de zon op je gezicht....mmmmmm........

 
Inmiddels ben ik dus lekker opgeschoten, de rechtste kant is klaar. Tenminste: ik bedoel dan dat de witte sashings zijn doorgepit.


 
 
Ik heb er nog eens goed naar gekeken en ben tot de conclusie gekomen dat het daar ook bij blijft. Natuurlijk ga ik de donkerrode rand nog wel doorpitten met een mooie kabel ofzo, maar de huisjes laat ik verder zo.
 
 
Het is altijd weer een enorme puzzel vind ik, om te kijken en te bepalen hoe je een quilt nou gaat doorquilten. Hebben jullie dat nou ook ? Soms weet je het ineens, maar soms.......soms kan het echt wel weken duren voordat ik inspiratie heb om een quilt op te pakken en te zeggen "zó ga ik het doen !" Ook ben ik af en toe niet helemaal zeker of het quiltwerk wel genoeg is......Zijn daar eigenlijk regels voor ???
 
 
Nou ja, ik doe maar wat mij het beste lijkt, oké ?!
 
Omdat het al weer OKTOBER is, heb ik mijn maandlapjes weer verwisseld. Ze blijven leuk ! Deze is van de "Primitive Calendar" en komt bij Dorry vandaan.
 
"Expect the unexpected.......and fly with it....
 
Fijne week !

10 opmerkingen:

Juicybear zei

Mooi hoor je huisjes zo, en ik denk dat je het quilten zo moet doen zoals je zelf wilt het is tenslotte jou quilt.
Groetjes Anneke

Diana zei

Hoeveel afstand je tussen het quiltwerk mag laten is volgens mij afhankelijk van de batting (vulling) die je gebruikt. Zelf heb ik de vorige keer Supersoft cream rose gekocht bij Aztec Rose in Zwijndrecht en daar stond op de verpakking dat je max. 6 inch ertussen mag laten. Dat is een vulling van 100% katoen maar ik geloof dat je bij bijv. polyester dichter op elkaar moet quilten. Soms speelt ook het doel waarvoor je een quilt gebruikt mee. Ik quilt een quilt die ik ophang ook meestal dichter door (gewicht, zwaartekracht) dan een quilt die op bed mag liggen.
Volgens mij zijn er geen officiele regels voor (zoals alles bij quilten) en is het ook een stukje ervaring. Ik hoop dat je hier iets aan hebt maar quilten moet je doen zoals je zelf wil.

carina zei

Hij is wel heel leuk je huisjes zo. En ja ik weet het ook niet wat wijsheid is. Ik ben bezig met die koning george en zit ook al te denken hoe en wat, hij wordt er altijd wel mooier van vind ik, nu guilt ze en groetjes carina

Nathalie zei

oh, ik twijfel er altijd ook zo over, en als ik het niet meer weet ren ik naar mijn quiltjuf. Belangrijk is volgens mij dat je 'm 'evenwichtig' quilt, dus niet heel veel en dicht op elkaar op één plek (bijv. het midden) en daarna met grotere stukken. Dan krijg je geen gelijke krimp (geloof ik). Ik vind het ook lastig om te kiezen en mooie patronen te maken, en al doende leert men, heb ook weleens quiltwerk uitgehaald omdat het niet mooi werd! Succes hoor!

wilma oud zei

Je hebt een prachtige rand om de huisjesquilt. Ik patch sinds 1 jaar en ben mijn eigen sampler aan het doorquilten en precies die vragen en gedachten die jij hebt, heb ik ook. Hoe quilt ik hem, wanneer is het genoeg??? etc. etc. Groetjes Wilma

Anja.M zei

Wat is hij mooi je huizen quilt.
Ja soms is het lastig om te bepalen hoe door te quilten.
Wat mij betreft zijn er geen regels, gewoon doen waar je zin in hebt.
Quilt groetjes Anja.

Debbie Spoelstra zei

Wat wordt je huisjesquilt mooi zeg, prachtige kleuren!!

Phebe and Jane zei

Wat een mooie huisjesquilt. En teveel doorquilten vind ik zelf niet zo mooi. De quilt wordt er zo stijf van.
Maar dat is persoonlijk natuurlijk.
Groetjes,
Marian

Ellie's Quiltplace zei

Wat wordt je huisjesquilt mooi!
Ik zie graag intensief doorgequilte quilts, maar sommige quilts hebben gewoon niet zoveel steekjes nodig.
De 'regel' voor het doorquilten is om maximaal 10 cm tussen gequiltte stukken te laten, anders kan de stof gaan bobbelen/hangen/uitzakken. Dat zou zonde zijn. Het hangt er natuurlijk ook vanaf wat je met de quilt wilt doen: is het een muurquilt, dan hangen ongequiltte delen al sneller dan wanneer het een quilt voor op bed is. Verder ook goed onthouden dat doorgequiltte delen iets ineen trekken (krimpen). Quilt je het midden dus beduidend minder intensief dan de rand, dan kan het zijn dat de rand relatief meer krimpt dan het midden en de quilt dus een beetje bol gaat staan.
Succes met het verdere doorquilten!

Guusje, zei

De quilt wordt mooi zo en jij moet doen wat je zelf mooi vind lijkt me. Ik kijk altijd wel of een blok niet gaat uitzakken als ik deze niet quilt want dat vind ik zonde maar verder.....