maandag 17 mei 2010

Update van de Sterren

Eindelijk heb ik weer eens even tijd om een berichtje te schrijven. De jongens hadden de afgelopen 2 weken vakantie en dan is het druk en verward kan ik je melden. Er wordt gelogeerd, door onze kinderen bij oma en opa of bij een tante of bij een vriendje. Een ander vriendje komt bij ons logeren..kortom heel gezellig maar wel rommelig. Ook oma was jarig in de vakantie en dan zijn alle neefjes en nichtjes daar ook. Superleuk om elkaar weer eens te zien en te spreken terwijl de kids in de tuin spelen. Dan nog Hemelvaartsdag; lekker gefietst bij Renesse met schoonzus, haar vriend en dochtertje. Maar door al die bezigheden geen tijd voor patchen en logjes..Van 't weekend nog wel deze sterren gemaakt:

Op de foto kun je het niet zo goed zien, maar het is blauw met bruin. Als je de grote sterren bij elkaar legt ziet het er zo uit:

Mooi hè ! Ik heb de kleintjes er ook nog even bij gelegd, dan kun je zien wat de bedoeling is. In het midden van de quilt komt nog een hele grote ster en de rand bestaat uit de kleine sterretjes.


Vorige week heb ik nog een stofpakketje bij Wilma besteld. Ze had eigenlijk niet in haar winkeltje waar ik naar op zoek was, maar op mijn verzoek heeft ze dit samengesteld:


Ik ben er erg blij mee. Het is voor mijn SBS. Allemaal kleine printjes in roze/blauw/bruin.Het zijn kleine lapjes, zodat er veel variatie in de blokjes komt. Bij Mama Monique zat ik te lezen over besparen enzo en er stond een link naar een andere blog. Dat heb ik dus even aangeklikt en het ging erover dat het eigenlijk geeneens zo'n slecht idee is om de tv voor een week uit te doen en leuke andere dingen te doen met elkaar zoals spelletjes. Nou, dat idee heb ik vanavond bij onze boy's gelanceerd: ze waren 'not amused' ! Ik ben benieuwd of ik dat er nog doorheen krijg.
Zo, nu eerst een lekker bakkie thee en meteen een SBS blokje in elkaar zetten. Fijne dag allemaal !

16 opmerkingen:

Pierelantijntjes zei

Leuke stofjes weer Margreet. Ook nog gefeliciteerd met je moeder. Ik vind je sterren prachtig hoor. Neem je nog wat mee als je komt? Please???
Nou hier is de rust ook weer terug hoor. Alles weer in het gewone ritme, naaimachientje weer op tafel kopje koffie erbij en gaan.
Tot van de week
Groetjes van Ester

'n Elzetje zei

Gezellige en drukke weekjes gehad dus, Margreet! En nu weer de rust en regelmaat terug ook wel weer lekker, toch?!
Mooie sterren maak je joh! 'k Ben benieuwd naar de rest.
Enne ... die tv uitlaten is, mijn idee, een groot succes hoor. Hebben wij in't verleden ook al een paar keer gedaan. Wat een rust!
'k Ben benieuwd of je het er door krijgt ;-).
Groetjes, Idelet

quilting Jeannet zei

Bij ons is het in de vakantie ook altijd een heerlijk ongeregeld leventje, met de nadruk op heerlijk, gewoon doen wat er in je opkomt zonder je ergens druk over te maken.Vandaag begon het "harde"leven weer.....Gelukkig kijkt mijn zoontje nooit TV, echt helemaal nooit, hij computert, maar ook dat zeer met mate, wij kijken zelf ook nauwelijks, en dan zegt hij zelf altijd: zoals de ouden zongen, piepen de jongen........( nadenkertje....) je sterren zijn erg mooi Margreet, ben benieuwd naar de hele quilt. ( Heb je Beatrix nog gezien in Ouddorp ?????)

groetjes, jeannet

Dorine zei

Leuke stofjes heb je gekocht bij Wilma. Ja zij heeft veel mooie stoffen daar ben ik ook weg van.
En die sterren dat zijn er al heel veel zo. Ze worden mooi !!!
groetjes Dorine

marijke's crea zei

De sterren zijn schitterend! En die nieuwe lapjes zijn ook weer helemaal geweldig!
Fijne zonnige dag, groeten
Marijke

ria vogelzang zei

Mooie sterren! En wat een lieve stofjes!
Ik ben heel benieuwd of je het spelletjes-plan er door krijgt....... Bij ons is de computer nogal een item....., maar ja, voor school is dat tegenwoordig ook hard nodig....... dus veel veranderen zal niet meer lukken..
Veel succes!

Mascha zei

Mooie sterren. Wat je van plan bent ziet er al heel leuk uit.
Groetjes Mascha

Juicybear zei

Mooie sterren zeg, dat wordt een hele leuke quilt en je nieuwe stofjes vind ik ook super.
Groetjes Anneke

Berbel zei

Je sterrenquilt wordt heel mooi!
Groetjes Berbel

Guusje, zei

De sterren worden prachtig, mooie kleuren en wat een mooie stoffen heb je gekocht voor je SBS prachtig gewoon.

wilmakuin zei

Wat een prachtige sterren maak je toch!!! Ik ben er helemaal weg van... en de stofjes?? Graag gedaan!!
:o)

Anja.M zei

Wat word je sterren quilt mooi Margreet.

yvonne zei

Wat MOOI die sterren ik zou er zo zin in krijgen om die ook te maken .
Maar ik ben al met nieuwe dingen begonnen ,en ik moet echt nog veel afmaken . fijne dag verder. yvonne

Hubertine zei

Hoi Margreet, wat een leuke sterren, ik ben ook dol op sterren! Binnenkort heb ik een affo van sterren;hou mijn blog maar in de gaten! Sinds kort probeer ik ook het gezin van de tv vandaan te houden, tot nu lukt het aardig! En gezellig! Tot ziens.

Hester zei

Hallo, ik ben volgens mij nog niet eerder bij je op bezoek geweest. Wat een leuk blog heb je, kom snel eens terug om meer te lezen en te kijken.

Jantine zei

Oh wat worden de sterren prachtig! Ik geef je groot gelijk dat je er trots op bent, dat zou ik ook zijn!