zaterdag 1 mei 2010

Tuinweer

Jullie dachten misschien al: waar is ze nou? Maar de afgelopen week zijn we druk geweest met de tuin. En met name met ons terras. Dat lag zo scheef als de pieten, dus bij iedere stevige regenbui konden we bijna zwemmen.... zulke enorme plassen lagen er dan. Van de week hebben we alle steentjes eruit gehaald en schoongemaakt. Best een klus kan ik je vertellen. Gelukkig kregen we hulp uit onverwachte hoek: er kwamen 2 vriendjes langs van de jongens en die hebben om de beurt een poosje geholpen. Superfijn!

Voor ons dus geen uitbundig Koninginnedag, maar op de knieën steentjes opstapelen. Vandaag zijn er 2 stoere jongens gekomen, al op half 8 waren ze met de trilplaat in de weer. De buren wisten ervan hoor, nog een ochtendje vroeg uit de veren kon er nog wel bij zeiden ze....(bij ons komen ze nl. op Koninginnedag al rond 4 uur 's ochtends langs met knetterbrommers, zo'n 70 stuks!!) DS heeft ook nog een poosje geholpen, het ging zo lekker snel. Nu zijn ze klaar en dit is het resultaat:

De bovenste foto is bij de achterdeur en de onderste is bij de poort waar de containers komen te staan. Het is zó opgeknapt!! We hebben het terras ook wat groter gemaakt.

Natuurlijk wil ik vandaag mijn maandlapjes aan jullie laten zien:

De BOM van Ellen, Country Calendar...

...en de Primitive Calender waarvan ik de patronen kreeg tijdens een workshop bij Dorry. Ik blijf ze enorm leuk vinden.
Van de week hadden we gelukkig nog wat tijd om 's avonds een rondje over het strand te doen. Toen we er aankwamen gingen ze net met de Reddingsboot in de zee. Het was een oefening bleek later.

Wat is een zonsondergang toch altijd een prachtig gezicht hè! Ik vind het eigenlijk een soort kadootje van de dag. We zijn ook enorm blij dat we zo dicht bij de zee wonen en er iedere keer "zomaar " even heen kunnen. Het blijft bijzonder....
Fijn weekend!

8 opmerkingen:

Guusje, zei

Jullie zijn zeker druk geweest en het ziet er erg mooi uit. Nu kun jullie er weer een tijd van genieten. Je kalenders zijn ook erg mooi en leuk om te zien ze zijn ook erg verschillend en dan de reddingsboot dat is geweldig brengt heel veel herinneringen bij mij naar boven van de tijd dat ik ook bij de rediingsbrigade was. Dat was een geweldig mooie tijd.

Pierelantijntjes zei

Zo dat is een berg werk wat jullie verzet hebben maar het is wel mooi geworden hoor. Ik heb even ingezoomd maar ik kan mijn broer niet ontdekken op de boot. Je maandlapjes zijn weer schattig.
Fijne vakantie hoor.
Groetjes van Ester

ria vogelzang zei

Dat was echt hard werken, maar wel mooi als het af is, he?!
Leuk je quiltwerkjes!!
Geniet ze dit weekend!

christine zei

mooi terras heb je weer gezellig straks weer met planten en potten een kop koffie en je lapjes zitten in de zon.

christine

Juicybear zei

Je tuin ziet er weer mooi strak uit, nu nog wat bloemetjes en je kan genieten. Leuke quiltjes zeg.
Wat heerlijk zeg wonen vlak bij de zee, dat zou ik ook nog wel willen heerlijk vind ik het bij de zee je boft maar, heel wat anders dan hier in Eindhoven:-)
Groetjes Anneke

Dorry zei

wat is die kalender toch leuk he, kwam ze laatst ook al tegen...

Misschien gaan we er weer mee beginnen!

Dorry

Marutska zei

Neem eens een kijkje op mijn blog!

Groetjes
Maria

Dorine zei

De tuin is altijd zo veel werk.
Ik hoop dat je nu van je terras kan genieten deze zomer.
En je maandlapje is weer schattig.
groetjes DORINE