vrijdag 28 mei 2010

Het 40-sterrenplan

Kijk, dit is het middenblok geworden, helemaal in de stijl van de quilt. Zo stond hij ook op het patroon, maar dan met nog een rand eromheen zodat hij in totaal 80x80 zou worden. Die maat wordt het bij mij niet. Dit blok is 40x40 cm, omdat mijn quilt een stuk kleiner zal worden. Het was even puzzelen met de lapjes voor de juiste kleurencombinatie, maar ik ben er heel tevreden over. Om dit blok komen namelijk nog punten zodat hij er op zijn kant inpast tussen de sterren. (snap je?!) Die stof ervoor had ik vorig jaar al gekocht bij "the Stitchcottage" in Hellevoetsluis in de uitverkoop. Ik heb hem niet op de foto gezet, maar hij past er supergoed bij! De buitenste rand van de quilt wordt daar ook van.
Dit is het kleinste sterretje in het midden, met lichtbeige en oudblauw.

Daaromheen komt een rand met rood en bruin...

...en de buitenste rand is lichtblauw met bruin.

Nou, toen nog de ham-vraag: Hoe ga ik de quilt nou verder maken??? Eerst even alles neerleggen en van een afstandje kijken...ohhh, hij wordt wel mooi zeg! (al zeg ik het zelf). Dit is dus de bedoeling:
Zoals de bovenste rij is, zo wordt het natuurlijk ook onderin. Ik heb uitgerekend dat er nog 9 grote sterren gemaakt moeten worden en voor de kleintjes...daar ben ik nog niet uit. Misschien komen er wel in plaats van alleen sterretjes, ook wel lapjes tussen, om en om bedoel ik dan. Maar daar ga ik nog even over nadenken. Allemaal sterretjes is ook wel heel leuk. In totaal wordt de quilt dan ongeveer 180x 200 cm. Ik heb er weer zin in! Fijn weekend iedereen !!

11 opmerkingen:

ann'squiltingjourney ~ zei

This is going to be a beautiful quilt Margreet, I love the fabrics you are using, they are so lovely. Well done! Have a lovely weekend, Ann ~ Australia

Berbel zei

Ja je hebt gelijk, hij wordt heel mooi.
wat een mooie kleur blauw.
Groetjes Berbel

Marjan zei

Hij wordt echt prachtig!!! Wat gebruik je geweldig mooie kleuren...
(En ik vind je SBS-blokjes ook schitterend!)
Fijne dag en groetjes,
Marjan

Juicybear zei

Ik vind hem super mooi.
Groetjes Anneke ^..^

marijke's crea zei

Zo wordt die ook prachtig, verrassend leuk dat blok op zijn kant!
Fijn weekend, groetjes Marijke

katrien zei

Ja hoor dit ziet er al mooi uit.

Anja.M zei

Hij is prachtig, de stoffen de sterren.
En een mooie maat.

quilting Jeannet zei

Mooie blokken en stoffen Margreet, en wat blijft het dan toch ongelofelijk jammer dat de stitchcottage weg is, dat blijf ik een gemis vinden.

groetjes, fijn weekend! Jeannet

Guusje, zei

Ik vind hem echt prachtig worden, hele mooie kleuren en combinaties zo bij elkaar.

yvonne zei

Geweldig mooi .fijn weekend verder

Hubertine zei

Hoi Margreet, wat wordt ie leuk! Mooie kleuren! Ben heel benieuwd naar je volgende sterren. Ik kan mij voorstellen dat je af en toe sterretjes ziet.

Maar meiden, de StitchCottage is niet weg, alleen verplaatst naar Den Haag. Ik weet wel dat dat voor jullie niet (meer) dichtbij is, maar Sandra heeft in de StitchCottage prachtige stoffen. Een dagje Den Haag en dan gezellig even de boulevard van Kijkduin op en je hebt een prachtdag! Prettig weekend alemaal:-)