vrijdag 28 mei 2010

Het 40-sterrenplan

Kijk, dit is het middenblok geworden, helemaal in de stijl van de quilt. Zo stond hij ook op het patroon, maar dan met nog een rand eromheen zodat hij in totaal 80x80 zou worden. Die maat wordt het bij mij niet. Dit blok is 40x40 cm, omdat mijn quilt een stuk kleiner zal worden. Het was even puzzelen met de lapjes voor de juiste kleurencombinatie, maar ik ben er heel tevreden over. Om dit blok komen namelijk nog punten zodat hij er op zijn kant inpast tussen de sterren. (snap je?!) Die stof ervoor had ik vorig jaar al gekocht bij "the Stitchcottage" in Hellevoetsluis in de uitverkoop. Ik heb hem niet op de foto gezet, maar hij past er supergoed bij! De buitenste rand van de quilt wordt daar ook van.
Dit is het kleinste sterretje in het midden, met lichtbeige en oudblauw.

Daaromheen komt een rand met rood en bruin...

...en de buitenste rand is lichtblauw met bruin.

Nou, toen nog de ham-vraag: Hoe ga ik de quilt nou verder maken??? Eerst even alles neerleggen en van een afstandje kijken...ohhh, hij wordt wel mooi zeg! (al zeg ik het zelf). Dit is dus de bedoeling:
Zoals de bovenste rij is, zo wordt het natuurlijk ook onderin. Ik heb uitgerekend dat er nog 9 grote sterren gemaakt moeten worden en voor de kleintjes...daar ben ik nog niet uit. Misschien komen er wel in plaats van alleen sterretjes, ook wel lapjes tussen, om en om bedoel ik dan. Maar daar ga ik nog even over nadenken. Allemaal sterretjes is ook wel heel leuk. In totaal wordt de quilt dan ongeveer 180x 200 cm. Ik heb er weer zin in! Fijn weekend iedereen !!

woensdag 26 mei 2010

Gewijzigde plannen

Wat was het een heerlijk Pinksterweekend ! We hebben ervan genoten: Veel gefietst met de jongens, onder andere de tweede Pinksterdag rondom de Tenellaplas bij Rockanje. Het is daar erg mooi, vooral om te wandelen maar zéker ook om te fietsen. Als je eens in de buurt bent moet je er echt heen gaan. Het was natuurlijk superweer. 's Avonds lekker de barbeque aan en in het zonnetje eten. Mmmm.... Maar ik heb tussendoor ook nog wat sterren gemaakt, 3 van elk:

Kun je ze niet zo goed zien? Nou vooruit dan maar, hier een close-up en een overzichtje:


Ik heb de sterren eens goed bekeken en kwam tot de ontdekking dat er niet zoveel lichtere achtergronden bij zaten. Vandaar dat ik gekozen heb om een paar van deze te maken.


Ook heb ik van 't weekend eens goed nagedacht of ik wel zo'n grote quilt wil gaan maken. Om eerlijk te zijn zie ik er een beetje tegenop om 96 (x2) sterren te maken. En eigenlijk denk ik dat wij de quilt niet op ons bed gaan leggen, althans niet waar DH ligt. Hij heeft het namelijk altijd warm en ik heb het meestal koud. Dus heb ik het plan opgevat om een quilt helemaal voor mezelf te maken. Ik vind het zonde als de quilt voor de helft op het bed ligt of in de kast gaat verdwijnen. Quilts zijn om te gebruiken, toch?? Inmiddels ben ik aan het middenblok begonnen en aan het uitrekenen hoeveel sterren gemaakt gaan worden. Binnenkort meer hierover......

Dit is onze Mick, mooie foto hè ?! Hij is 's nachts altijd buiten en overdag ligt hij te slapen. Wat een heerlijk katteleven vind je ook niet? Fijne dag!

zaterdag 22 mei 2010

Lekker rommelmarkten....

De dag begon hier al vroeg; tenminste voor de zaterdag dan. DS heeft sinds kort een baantje als tuinhulpje en ging om half 9 de deur uit. DH volgde hem al snel om naar de schuur te gaan om hout te zagen en kloven. Mijn ouders stonden om 9 uur voor de deur voor een bakkie koffie om daarna met z'n allen naar Goedereede te gaan voor de jaarlijkse rommelmarkt van de kerk. Het was mijn eerste rommelmarkt van dit jaar en ik had er zin in! De jongens geef ik dan zelf geld zodat ze kunnen kopen wat ze willen en niet steeds komen vragen of ze dit of dat mogen hebben. Als eerste ben ik naar de boekenkraam gegaan, daar vond ik een flinke stapel quiltboeken:

Ze zien er nog als nieuw uit, dus ik heb het hele weekend weer wat te kijken. Er zit ook nog een boek bij over merklappen en een heel leuk gidsje van de ANWB met 20 wandelingen. Superleuk!

Deze tas lag vergeten onder een kraam en ik was er meteen weg van. Hij moet natuurlijk nog wel even in de wasmachine, maar die draait bij ons toch overuren. Lekker vrolijk met streepjes.

Voor de jongens kijk ik ook meestal op rommelmarkten naar spelletjes. Voor een prikkie heb je dan vaak een tas vol. Ook deze keer was het weer raak. Het Jumbojet spel is nog nieuw in de doos en de andere 2 zijn bijna nieuw. Leuk hè! Voor als het een dag regent én natuurlijk in het kader van de tv minder aan komt het héél goed uit!

Toen we thuis kwamen rook het wel erg lekker in de garage: Het Zonnebrood was klaar! Mmmmm... als je het kon ruiken! Heerlijk gewoon. Iedereen een heel fijn en zonnig Pinksterweekend gewenst!

donderdag 20 mei 2010

Kom eens even kijken......

Het is weer de 20e van de maand en dus tijd om mijn gemaakte SBS blokjes aan jullie te laten zien. Ik heb er 8 bijgemaakt en in totaal heb ik er dus nu 18 af. Het blijft zó leuk om te doen, steeds weer een ander blokje en dan weer dubben: welke lapjes zal ik gebruiken? Het is niet saai! Nou, hier komen ze:
A-9: Chinese Coin

M-10: Key West Beauty
F-7: Big T

C-1: Contrary Husband


N-3: Clay's Choice
L-10: Contrary Wife

B-4: Children's Delight

N-6: Kaleidoscope

Dit zijn de 8 die ik gemaakt heb....


....en hier zien jullie ze allemaal bij elkaar.

Het wordt al een mooi plaatje vind ik zelf. Zoals je ziet maak ik meteen bij ieder blokje de sashing eraan. Kost je weinig tijd en als ze allemaal klaar zijn kun je ze makkelijk aan elkaar zetten en hoef je niet nog eens al die losse stripjes eraan te zetten. Zo, nu ga ik eerst even bij de andere dames kijken hoe ver zij zijn. Fijne dag!

maandag 17 mei 2010

Update van de Sterren

Eindelijk heb ik weer eens even tijd om een berichtje te schrijven. De jongens hadden de afgelopen 2 weken vakantie en dan is het druk en verward kan ik je melden. Er wordt gelogeerd, door onze kinderen bij oma en opa of bij een tante of bij een vriendje. Een ander vriendje komt bij ons logeren..kortom heel gezellig maar wel rommelig. Ook oma was jarig in de vakantie en dan zijn alle neefjes en nichtjes daar ook. Superleuk om elkaar weer eens te zien en te spreken terwijl de kids in de tuin spelen. Dan nog Hemelvaartsdag; lekker gefietst bij Renesse met schoonzus, haar vriend en dochtertje. Maar door al die bezigheden geen tijd voor patchen en logjes..Van 't weekend nog wel deze sterren gemaakt:

Op de foto kun je het niet zo goed zien, maar het is blauw met bruin. Als je de grote sterren bij elkaar legt ziet het er zo uit:

Mooi hè ! Ik heb de kleintjes er ook nog even bij gelegd, dan kun je zien wat de bedoeling is. In het midden van de quilt komt nog een hele grote ster en de rand bestaat uit de kleine sterretjes.


Vorige week heb ik nog een stofpakketje bij Wilma besteld. Ze had eigenlijk niet in haar winkeltje waar ik naar op zoek was, maar op mijn verzoek heeft ze dit samengesteld:


Ik ben er erg blij mee. Het is voor mijn SBS. Allemaal kleine printjes in roze/blauw/bruin.Het zijn kleine lapjes, zodat er veel variatie in de blokjes komt. Bij Mama Monique zat ik te lezen over besparen enzo en er stond een link naar een andere blog. Dat heb ik dus even aangeklikt en het ging erover dat het eigenlijk geeneens zo'n slecht idee is om de tv voor een week uit te doen en leuke andere dingen te doen met elkaar zoals spelletjes. Nou, dat idee heb ik vanavond bij onze boy's gelanceerd: ze waren 'not amused' ! Ik ben benieuwd of ik dat er nog doorheen krijg.
Zo, nu eerst een lekker bakkie thee en meteen een SBS blokje in elkaar zetten. Fijne dag allemaal !

maandag 10 mei 2010

Heerlijk weekend ;0)))

Wat ben ik verwend zeg op Moederdag!! De jongens waren me niet vergeten: de jongste twee hadden een prachtige doos vol lekkere dingen waaronder heerlijke bonbons en chocola waarop staat: Voor de allerliefste mama en I Love You !De oudste DS had een prachtige spiegel gemaakt van mozaïek. Heel precies in mooie kleuren, die krijgt een ereplaats. Ook kreeg ik ontbijt op bed, met thee en beschuitjes. Wat wil een moeder nog meer??

Twee berichtjes terug schreef ik dat we de reddingsboot in het water zagen gaan en dat ze gingen oefenen op zee. Toen hadden de jongens niet kunnen bedenken dat ze er binnenkort zelf in zouden zitten! Zaterdagmiddag zijn twee DS mee geweest met DH naar de Reddingsbrigade bij de Haven. Daar kon je de hele middag voor een klein bedrag meevaren in een echte reddingsboot! Een hele belevenis!

De jongste DS vond het wel een klein beetje spannend, maar toen de boot eenmaal goed gas gaf was hij zijn angst gauw vergeten. Ze hebben het er de rest van de middag over gehad en ze wilden zich allebei wel meteen bij de vrijwilligers aanmelden. Helaas jongens... nog even wachten.
Van 't weekend hebben we ook heerlijk gewandeld, in Burgh-Haamstede. In de Zeepeduinen om precies te zijn. Dat is een prachtig natuurgebied dat bij Slot Haamstede hoort.

Dit meer is ontstaan nadat ze heel veel zand hebben weggegraven. Het zand werd verkocht en van dat geld konden ze Slot Haamstede onderhouden. Nu is het een prachtig meer met heel veel vogels. Ook reeën komen hier drinken. In de plas zagen we dit jong geluk zwemmen:
Fantastisch hè! Ik stond er écht ver vanaf, maar met mijn nieuwe camera kan ik ongelofelijk goed inzoomen.
Dit is de vuurtoren van Haamstede, de mooiste van Nederland vind ik zelf. Prachtig met die rood/witte strepen. De jongens genoten van de vele bunkers die er nog te vinden zijn en waar je écht nog in kan kruipen en lopen. Superspannend natuurlijk! Door het hele natuurgebied lopen kleine zwarte pony's, dat maakt het helemaal compleet. We hadden heerlijk weer en hebben erg van de wandeling genoten.

Van de week heb ik ook nog een paar sterren gemaakt. Nu het project van Guute's BOM (Civil War) niet erg lukt heb ik dat aan de kant geschoven. Ik begrijp nog steeds niet hoe het komt dat de tussenbanen niet kloppen. De patronen heb ik uitgeprint en daarna op ware grootte getekend. Dan zou het toch goed moeten zijn??? Ik heb er eigenlijk een beetje de balen van en daarom print ik de nieuwe patronen wel uit, maar doe er even niks mee. Nu ga ik lekker verder met de sterren en natuurlijk mijn SBS. Wat is die SBS toch leuk om te doen. Iedere keer een ander blokje maken en stofjes kiezen. Heerlijk!! Fijne dag allemaal!! Geniet van de zon, hier schijnt hij volop. ;0))))

dinsdag 4 mei 2010

Happy 101 Award !!

Nou zeg, daar word ik toch even blij verrast met een Happy 101 Award!

Ik ben er een beetje beduusd van... Heel leuk! Ik krijg hem van Maria, (dankjewel Maria) zij heeft een hele leuke blog die over handwerken gaat. Maar tegenwoordig gaat hij veel over haar nieuwe pup Puk, een schattige ruwharige teckel die ze over een paar weekjes kan ophalen bij haar zus. Het is zo'n schatje dat ik bijna in staat ben nú naar een fokker te rijden en er méteen een ga halen!! Kijken jullie zelf maar op haar site dan zien jullie wel wat ik bedoel.
Maar nu even genoeg weggedroomd over puppies.... Nu ga ik jullie vertellen waar ik héél blij van word:

* Puppies ;0))
* met mijn gezin een heerlijk weekend thuis op de bank hangen
* bloggen en berichtjes schrijven (én natuurlijk daarna de berichtjes lezen die jullie zo trouw achterlaten, dat vind ik héél leuk!)
* lapjes, maakt niet uit oud of nieuw
* rommelmarkten
* een dagje met de familie doorbrengen (opa, oma, (schoon) zussen en broers)
* buiten in de tuin zitten en een goed boek lezen
* kroelen met Mickey
* een lange strandwandeling maken met DH
* lekker aan tafel nieuwe blokjes maken voor de SBS (heel verslavend!)

Zo, en dan is het nu tijd om de Award door te geven aan 10 andere bloggers. Hier komen ze:

* Klaske
* Maud
* Anne
* Jantine
* Berbel
* Yvonne
* Ester
* Marion
* Guusje
* Astrid

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om de Award te krijgen. Hij is jullie gegund!

zaterdag 1 mei 2010

Tuinweer

Jullie dachten misschien al: waar is ze nou? Maar de afgelopen week zijn we druk geweest met de tuin. En met name met ons terras. Dat lag zo scheef als de pieten, dus bij iedere stevige regenbui konden we bijna zwemmen.... zulke enorme plassen lagen er dan. Van de week hebben we alle steentjes eruit gehaald en schoongemaakt. Best een klus kan ik je vertellen. Gelukkig kregen we hulp uit onverwachte hoek: er kwamen 2 vriendjes langs van de jongens en die hebben om de beurt een poosje geholpen. Superfijn!

Voor ons dus geen uitbundig Koninginnedag, maar op de knieën steentjes opstapelen. Vandaag zijn er 2 stoere jongens gekomen, al op half 8 waren ze met de trilplaat in de weer. De buren wisten ervan hoor, nog een ochtendje vroeg uit de veren kon er nog wel bij zeiden ze....(bij ons komen ze nl. op Koninginnedag al rond 4 uur 's ochtends langs met knetterbrommers, zo'n 70 stuks!!) DS heeft ook nog een poosje geholpen, het ging zo lekker snel. Nu zijn ze klaar en dit is het resultaat:

De bovenste foto is bij de achterdeur en de onderste is bij de poort waar de containers komen te staan. Het is zó opgeknapt!! We hebben het terras ook wat groter gemaakt.

Natuurlijk wil ik vandaag mijn maandlapjes aan jullie laten zien:

De BOM van Ellen, Country Calendar...

...en de Primitive Calender waarvan ik de patronen kreeg tijdens een workshop bij Dorry. Ik blijf ze enorm leuk vinden.
Van de week hadden we gelukkig nog wat tijd om 's avonds een rondje over het strand te doen. Toen we er aankwamen gingen ze net met de Reddingsboot in de zee. Het was een oefening bleek later.

Wat is een zonsondergang toch altijd een prachtig gezicht hè! Ik vind het eigenlijk een soort kadootje van de dag. We zijn ook enorm blij dat we zo dicht bij de zee wonen en er iedere keer "zomaar " even heen kunnen. Het blijft bijzonder....
Fijn weekend!