donderdag 27 januari 2011

Evenveeltjes

Vandaag een heerlijk recept voor "Evenveeltjes". Dat zijn koekjes die gemaakt worden van ieder ingrediënt evenveel. Ik kreeg het recept van een tante van DH; zij had ze gemaakt en die waren overheerlijk !! Dus vanmiddag ben ik zelf ook aan de slag gegaan:

Het recept luidt alsvolgt:
1 kop bloem
1 kop zelfrijzend bakmeel
1 kop basterdsuiker
1 kop havermout
1 kop cocos
250 gr boter
zout
1/2 theelepel bakpoeder
Goed kneden en er rollen van maken, die rol je dan door een laagje harde suiker. Snij plakjes van (dun) en in de oven op 160 graden ongeveer 18-20 min. bakken.

Natuurlijk kon ik de verleiding niet weerstaan om Narcissen mee te brengen van de markt. Jammer dat ze zo snel open gaan, maar dan kan ik wel meteen genieten van die lente-achtige sfeer die er nu in ons huis hangt. Kom maar op met de LENTE !! Ik ben er helemaal klaar voor !

Dankjewel voor jullie leuke reacties op mijn vorige berichtje. Erg leuk om te lezen en ook een goeie steun in de rug om gewoon lekker door te gaan met quilten. Al is het soms saai.....Daarom heb ik er een klein (heel ander) projectje bijgenomen:

Een aantal jaar geleden heb ik mezelf sokken leren breien. Dat kwam eigenlijk zo: mijn Oma breide altijd sokken voor mij, maar omdat zij helaas blind werd, kon ze dat niet meer. Zodoende ben ik op zoek gegaan naar een makkelijk patroon. En die heb ik gevonden. Mijn moeder bewaart altijd alles (en dan bedoel ik ALLES). Kan heel handig zijn, zo vond ik in haar kast een boekje van de Libelle waarin een hele goeie en makkelijke beschrijving staat om sokken te breien. Inmiddels heb ik al heel wat paar gebreid en ik vind het een leuk werkje voor bij de TV. Hoef ik niet zo na te denken en het is klein en dus snel af.
Ik brei mijn sokken op korte bamboe-naaldjes, want die prikken diegene die naast mij zit niet....Deze keer heb ik voor dikke Noorse wol gekozen. Lekker warm.....Zoals je ziet zijn ze bijna klaar. Van de Oma van DH kreeg ik een naaidoos vol met wol en andere spulletjes. Ze is deze week naar een verzorgingshuis verhuisd. Daar zit ook vast nog wel genoeg wol in om nog een paar sokken te breien. Fijne dag !!

10 opmerkingen:

annsquiltingjourney zei

Hello Margreet, those cookies look delicous, I think I will try the recipe! Warm regards, Ann

La Maison en Wonderboom zei

Dat vind ik nog eens knap; sokken breien.
Ik zie dat je het met scheepjeswol doet, die fabriek bestaat allang niet meer, op die plaats staat nu een winkelcentrum de scheepjeshof genaamd, maar misschien weet je dat wel.
Die koekjes lijken me heel lekker mmmm.
Groetjes
Hermine

martine zei

Wat een leuk recept met een leuke naam.
Ga ik zeker proberen.

Pierelantijntjes zei

Wat ben je toch een duizendpootje Margreet. Zo knap dat sokken breien, en dank je voor dat recept. Ik ben n.l. dol op cocos dus ga ze zeker uitproberen.
Je sterrenquilt is schitterend, maar kan me goed voorstellen dat je je er wel af en toe doorheen moet slaan hoor. Wat een grote deken is het maar zooooo mooi!!!
Komt vast goed jou kennende.
Een heel fijn weekend,
groetjes van Ester

Hennie zei

Je koekjes zien er verrukkelijk uit, ga ik ook eens proberen te maken bedankt voor het recept.
Gezellig het voorjaar in huis halen ik vind narsissen geweldig ! ! !
Mooie sokken handig dat je het nu zelf kunt, mijn moeder breit ze voor ons ook handig hoor ! ! !
Fijn weekend Hennie.

ria vogelzang zei

Hoi Margreet, ik brei ook altijd graag sokken.
Ik heb ontdekt dat men dat ook een leuk kadootje vindt.....! Dus dubbel plezier!
Je sokken zien er leuk en lekker warm uit!
Veel plezier!

jolanda zei

Wat een lekkere koekjes lijken me dat... dat recept ga ik onthouden hoor. Mijn jongste zoon vindt het altijd zo leuk om te helpen met cake of taart bakken en dit lijkt me ook niet zo moeilijk voor hem.
Ja was het maar vast lente hé? Ik heb er ook zo'n zin in, maar voorlopig vriest het weer en zit de sloot hier alweer dichtgevroren.
Wat leuk dat sokken breien... mijn moeder deed het ook vaak, maar ik heb jammer genoeg niet gevraagd hoe het moet.
lieve groetjes, jolanda

Guusje, zei

De koekjes zien er erg lekker uit die gan ik ook eens maken. Leuk dat je ook sokken breit, deze zijn lekker warm.

jaimie zei

Hallo Margreet,

hhhmmm, koekjes, enkel cocos is niet mijn ding :-)

Ooooh al narcissen in huis, ik zag gisteren ook primula's staan ,denk dat ik die ook al ga kopen voor buiten, staat er toch een kleurtje op de vensterbank!

En die 4 naalden zie ik bij mijn mama ook, maar dat was voor een muts, lijkt me zo moeilijk te werken met zo een 4 priemen. ik kkan niet breien, daarom dat ik dat meoilijk vind, zelfs met 2 al hihi.

groetjes, Jaimie

Margreet zei

@ iedereen: ik heb het achterlaten van een reactie makkelijker gemaakt: je hoeft nu geen woord meer in te tikken...Groetjes, Margreet